reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
To i ja podzielę się swoimi zakupami. W mega hurtowni dziecięcej:
- pocyk polarowy bawełniany 26,90
- rożek z lekkim usztywnieniem kokosowym na pleckach 26,90
- 2 zestwy ubranek na rozmiar 56, 62
Oglądałam też materacyk gryczano-kokosowy 74,90, sam gryczany 79,99
Przewijaki w cenie ok 42,90, a podkładka drewniana+materacyk 60zł

Przepraszam ze ja tak ni z gruszki ni z pietruszki ale nie jestem w stanie sprawdzic wszystkich postow wiec mam pytanie,
Czy ktos kupuje wozek podwujny, a jesli tak to jaki?

Jak dla mnie zakup hustawki nie wyklucza zakupu leżaczka, a tym bardziej krzesła do karmienia. Leżaczek mam po Jasiu, krzesło do karmienia Jasiek rozwalił, więc muszę kupić, a huśtawkę kupuję od kuzynki.

Chyba rzeczywiście pech, ja miałam bebecara na pompowanych i raz tylko Olaf podpompował mi kolo, bo wydawało mi się, ze mam mniej powietrza...

Podpisuję się rękoma i nogami :)

Traschka, własnie dlatego pisałam, żebyś porównała wózek trójkołowy z czterokołowym, ja mam trójkołowiec i nie mam problemu z podjazdem pod krawężnik, to chyba rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia.
Myślę, ze jesteś na takim etapie zakupu wózka, że teraz to już tylko oglądanie i porównywanie na żywo coś pomoże ;)

Zebrra, no ja nie mówie, ze wyklucza, ale kurcze wszystkiego tyle to ja nawet w swoim sporym domu nie ulokuje..;-):-) nie wiem, moze też nie wydaje mi sie to az tak potrzebne, a jak by sie trafiło, ze dostanie to bedzie fajnie, ja sama zakupu nie planuje i nie odradzam też nikomu, jak kto uważa...

No a z wózkiem to naprawde strzelało mnie coś jak po raz kolejny miałam flaka..kuzynka krótko po mnie kupiła ten sam wózek i ani razu nie złapała gumy...zdarza sie, i jakoś mnie to tak zniechęciło...

Zebrra ja już wcześniej jeździłam po sklepie trójkołowcem i czterokołowcem ale dopiero wczoraj wpadłam na to, żeby spróbować tym trójkołwcem wjechać gdzieś o schodem wyżej. Nie wiem jak wy wjeżdżałyście na krawężniki ale jest taki moment, w którym trzeba trójkołowca postawić na tym jednym kole z przodu i czułam się strasznie niestabilnie. Może z dzieckiem w środku jest inne wywazenie... Mój M. w każdym razie stwierdził, że tak jak ogólnie mam wybrać sama tak on na 3kołowca kategorycznie się nie zgadza... A szkoda bo jeśli chodzi o lekkość i wygląd to był mój ideał:)

Zebrra, no ja nie mówie, ze wyklucza, ale kurcze wszystkiego tyle to ja nawet w swoim sporym domu nie ulokuje..;-):-) nie wiem, moze też nie wydaje mi sie to az tak potrzebne, a jak by sie trafiło, ze dostanie to bedzie fajnie, ja sama zakupu nie planuje i nie odradzam też nikomu, jak kto uważa...
Jasne :) zresztą myslę, ze ja leżaczek np zostawię u dziadków, a huśtawkę będę miała w domu... Nie chcę się zagracić...

No a z wózkiem to naprawde strzelało mnie coś jak po raz kolejny miałam flaka..kuzynka krótko po mnie kupiła ten sam wózek i ani razu nie złapała gumy...zdarza sie, i jakoś mnie to tak zniechęciło...
Wcale się nie dziwię, że się rozczarowałaś i zniechęciłaś... pewnie czułabym to samo... ale na szczęśćie nic takiego mi się nie przytrafiło ;)

Traschka, ideałem byłoby, gdyby każda mogła przetestować wybrany przez siebie wózek w terenie i to z dzieckiem w środku :) Może warto porozglądać się po dzieciatych znajomych, popatrzeć jakie mają wózki, przymierzyć się albo nawet zapytać mamę spotkaną gdzieś po drodze, jak jej się sprawuje furka :)

Zebrra ja już wcześniej jeździłam po sklepie trójkołowcem i czterokołowcem ale dopiero wczoraj wpadłam na to, żeby spróbować tym trójkołwcem wjechać gdzieś o schodem wyżej. Nie wiem jak wy wjeżdżałyście na krawężniki ale jest taki moment, w którym trzeba trójkołowca postawić na tym jednym kole z przodu i czułam się strasznie niestabilnie. Może z dzieckiem w środku jest inne wywazenie... Mój M. w każdym razie stwierdził, że tak jak ogólnie mam wybrać sama tak on na 3kołowca kategorycznie się nie zgadza... A szkoda bo jeśli chodzi o lekkość i wygląd to był mój ideał:)

Ja właśnie na początku myślałam o trójkołowcu z Filipem, ale też ze względu na to ze jednak jest trochę lzejszy, ale tak samo sie zniesmaczyłam jak chciałam odstawić wózek na podest (wysokości krawężnika) i niestety nie mogłam nim równowagi złapać jak już przyszło do podniesienia "tyłu"...

Dziewczyny, odnoście gumy w wózku to nie powinno się wozić zapasu jak w wozie ;-) Znając moje szczęście to mi się coś takiego przytrafi na końcu świadata w długi weekend :-D Kilka dni temu nie mogłam otworzyć auta pilotem w centrum handlowym, bo takie były zakłócenia. :eek:
Doris;-) - Nino napewno ma taki zestaw - na Allegro są - tylko, że to jest raczej pościel z górnej półki, ale naprawdę śliczna. :tak:
Ciuszki - ja nieustająco szukam rzeczy dla Młodej bez różowego,hafcików, koronek czy cekinków bądź marszczeń, choć ostatnio w Pepco się złamałam i kupiła zieloną bluzeczkę ze srebrnym napisem i cekinkami - bo mi się tekst napisu podobał - oraz w biało niebieskie pasy z marszczeniami przy końcu rękawów oraz dużą naszywką ptaszka, który na głowie ma różową kokardę - ale jakoś mi to nie przeszkodziło, podobały mi się te rzeczy no i cena również była atrakcyjna.

dziewczyny ja tak z tym wózkiem zrobiłam, idę ulicą widzę jedzie kobita z dzieckiem tako jumperem, przepraszam i pytam co jak i w ogóle, a ona na to niech sobie pani podjedzie tym wózkiem :-)
fajna babka była.

Jutro jadę po mój wygrany wózek do Bytomia, fajnie bo to jeszcze bliżej. Po rozmowie z tą babką mam dobre nastawienie :-)

reklama
buuuu, wróciłam ze sklepu wózkowego totalnie załamana. Siedziałam tam z mężem 1,5h i nie doszliśmy do żadnych konkretnych wniosków, poza tym, że jednak zrezygnowałam z pomysłu na trójkołowca. Próbowałam wjechać w sklepie na wyższy poziom (jak krawężnik) i strasnie mi się przechylał na wszystkie strony, od razu sobie wyobraziłam biedne przerażone dziecko w środku. Co ciekawe koleś nam odradzał x-landera... że chińska tandeta i ostatnio mają dużo reklamacji. Do ostatniego roku był produkowany w Polsce a teraz już w Chinach i bardzo się pogorszył... :(
Polecał Tako Warrior - fajny wózeczek! Ma wszystkie bajery i nażywo wygląda bardzo zgrabnie, o niebo lepiej niż na necie. Tylko jest strasznie ciężki:(
I skłaniam się ku Mutsy Transporter - leciuteńki jak piórko, zwinny i skrętny. Tylko wyczytałam gdzieś na forum, że często peka jakiś plastik w stelażu... no i dupa, trochę się boję. Sama już nie wiem, powieście mnie.

traschka, mi sprzedawca powiedział, że X-landery i Mutsy z tej samej fabryki wychodzą...czyli Chiny po prostu...wklejałam linka do forum, na którym piszą o tych plastikowych łączeniach które się łamią w Mutsy, kilka stron wcześniej

Jak kupowałam. Leży wciąż w paczce :-(. Ja mam mniejsze łóżeczko a ochraniacze Nino są w różnych rozmiarach - ochraniacz 180 cm,wysoki ochraniacz 195 cm oraz ochraniacz 360 cm na wszystkie boki łóżeczka. Wybrałam pierwszy i trzeci i szczerze mówiąc wogóle nie pomyślałam o wymiarach łóżeczka, ale większy jest akurat na mniejsze - ja policzyłam.
Mysia23 - a co się robi jak się łapie gumę w wózku ?:-)

forever, a ochraniacz 180 cm tak jak na tej aukcji poniżej to jaki ma zagłówek - moze wiesz? 60 czy 70 cm? no bo sama rozumiesz, że to wszystko musi być symetryczne a nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat...

Nino 5+1 FREE pościel 6 części / wypełnienie (1434146822) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry