reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
A co powiecie na ten model?

�WIAT W�ZK�W - sklep internetowy oferuj�cy W�ZKI DZIECI�CE 2011: MUTSY - TRANSPORTER g��boko-spacerowy + fotelik SAFE2GO - kolor BLACK - 1szt.

ma opcję fotelika SAFE2GO, ktory mozna zamontowac na stelazu i noworodkiem smigac na spacerki - zamiast tej wielkiej gondoliiiii :))

665.jpg

Dziewczyny, kiedy się kupuje staniki do karmienia? przed porodem czy po?
Jakby co znalazłam fajny
DO KARMIENIA NATURIS ROZ. (70A-85C) + PREZENT (1427344814) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

i bardzo fajna tuniczka przy okazji
http://moda.allegro.pl/mega-hit-ciepla-tunika-sukienka-ciazowa-kolory-i1428931685.html

i dość fajna, elegancka i taniutka spódnica- ja kupiłam podobną za 12o zł:wściekła/y:
Mają też b. tanią koszulę do karmienia/ porodu
http://moda.allegro.pl/ciazowa-koszula-nocna-do-porodu-karmienia-40-l-i1405312851.html
Bardziej podobają mi się muzypony, ale o dychę droższe...

no i chyba kupię sobie tą tuniczkę:
http://moda.allegro.pl/zakrecona-tunika-na-kazda-okazje-dla-mamy-2kol-i1446428959.html
Gosia, fajny ten wózeczek, ale drogi:(

Ostatnia edycja:
Aestima, FAJNY STANIK I NIEDROGI :-) Czytałam w jakimś poradniku, że powinnyśmy sobie kupić tuż przed porodem i podawali tam, jak obliczyć rozmiar, ale nie pamiętam, gdzie to mam :-p

Gosiaczek oglądałam dziś ten wózeczek, bardzo mi się podobał. Przede wszystkim leciutki i łądnie wygląda na żywo. Niestety jak dla mnie zdecydowanie za drogi biorąc pod uwagę, że trzeba jeszcze dokupić folie, torbę i fotelik.

Aestima ja biustonosz do karmienia kupiłam juz dawno temu:) Jest po prostu bardzo wygodny po domu, mięciutka bawełna. Nie był też bardzo drogi. Na pewno dokupię drugi przed porodem.

Ja chyba kupię takie usztywniane- mama zabroniła mi tych miękikich, bawełnianych- żeby piersi mi nie klapnęły;) Ale po domku czasem chodzę bez stanika- zwłaszcza w weekendy, kiedy całe dnie siedzimy w domku.

ja juz sie gubie :( znalazlam jakiegos xlandera spacerowo glebokiego z fotelikiem maxi cosi pebble i z pompowanymi kołami...ale nie wiem czy xlander to dobry pomysł?

Ironia to zależy jakiego wózka szukasz. Po mieście, w teren, czy musisz go skłądać i przewozić, czy musisz go wnosić gdzieś wysoko... dla każdego inny wózek będzie odpowiedni. Ustal swoje priorytety jak np waga, zwinność, koła pompowane czy piankowe i wybierz się do sklepu. Dla mnie x-lander to kompromis między wózkiem lekkim a terenowym. Nie ma wózków idealnych ale ten spełniał najwięcej naszych wymagań. Na pewno fotelik o którym piszesz, że jest w zestawie do bardzo dobry fotelik. Więc jak dla mnie zestaw super. Pytanie tylko czy mamy takie same wymagania? :)

edit:
Aestima ja mam już tak wielki biust że te usztywniane są dla mnie po prostu niewygodne. Oczywiście biust wygląda w nich znacznie łądniej i wychodząc z domu używam tylko takich z fiszbinami. Ale po domu mam mięciutki żeby nic mi się nie wrzynało.

ja dokladnie mam jak traschka - w domku tylko miekkie staniki bo mam za duzy biust zeby go gniesc ;)

a co do wozka potrzebuje takiego zeby po wertepach chodzic i po lesie wiec sprawze jak sie prowadzi ten x lander i pewnie sie na niego zdecydujemy :-)

reklama
forever, ja bym się nie odważyła kupować bucików do chodzenia na zapas- to rzecz którą trzeba przymierzyć- poza tym nasze maluchy mogą mięć różne rozmiary wiosną- mój brat np. miał zawsze większe stopy niż ja w jego wieku:)
Tak właśnie myślę, chodzi mi o to w jakim wieku malucha trzeba się zacząć przymierzać do tego zakupu - oczywiście mając na względzie kiedy zacznie chodzić. A co do bucianych spraw mam nieustająco z tyłu głowy możliwość powiększenia się stopy po ciąży.... :-( No ale jak na razie jest bez zmian.:-)
Co do biustonoszy to "przy okazji" innych zakupów w internecie kupiłam 4 - nie były drogie -, jeden okazał się mocno za mały ( chyba nie trzymał rozmiarówki ) w rozmiarze, który mam obecnie, bawełniane, że jakby co to się rozciągnąć. Zrobiłam to również dlatego, że coraz mniej wygodnie jest mi chodzić w dotychczasowych biustonoszach a jak się zrobi cieplej i ilość warstw odzieży się zmniejszy, będę wyglądała po prostu głupio w za małym. W 8 miesiącu dokupię jeszcze ze 2 - 3 - napewno taki beżowy w kwiatuszki, cielisty napewno też, może ciemny jakiś jeden, najchętniej brązowy jak spotkam. Ja chodzę w biustonoszu cały czas. Aha i podczas karmienia nie są wskazane fiszbiny, więc wybieram takie bez.

Ostatnia edycja:
Do góry