reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Katamisz ja już nawet kilka pieluch kupiłam :) Mam 10 tetrowych i 5 flanelowych więc na pewno muszę jeszcze troszkę dokupić. Kocyki mam już 4! Dostałam 3 od mamy i jeden wcześniej zamówiłam. Muszę kupić na pewno materac do łóżeczka, wanienkę ze stelażem, wózek, fotelik... no sporo tego. Jakiś śpiworek też by się przydał. A hustaweczka super! Ja będę miała podobną, czeka na mnie u rodziców. Byłam tam dzisiaj i zapomniałam zabrać, ale może to dobrze bo coś się tłoczno robi w pokoju.

W sobotę kupuję regał w ikei do wypełnienia plastikowymi pudełkami, które są zamiast pólek. Coś takiego: IKEA | Przechowywanie | Półki i szafki | TROFAST | Regał Można dobierać dowolnie te półki i kolory pudełek albo zamiast pudełek kupić zwykłe półki. Jak dla mnie świetna sprawa - zabawki do środka i po bałaganie:)

Zamiast szuflady pod łóżeczko kupuję dwa pojemniki IKEA | Przechowywanie | Małe pojemniki i pudła | KUSINER | Pojemnik na pościel

reklama
traschka kurcze jaka Ty zorganizowana jesteś kobito...Ja to przy Tobie pikuś.Mimo ,że to mój drugi bejbuś jestem totalnie nie zorganizowana!!Przeraża mnie to wszystko, muszę pomalować pokój, wysprzątać komórkę gdzie jest masa ciuszków po Igorze więc coś się może przydać, zrobić przemeblowanie w szafie...a o kupowaniu już nie wspomnę...:szok:Nie mam ani jednej pieluszki tetrowej jeszcze, ani kocyka nic...ehhh w tyle jestem!!Narazie mam ciuszków trochę i wózek...tyle

katamisz hehe, słowo "zorganizowana" zdecydowanie do mnie nie pasuje:))) Mama zabiera mnie od czasu do czasu na zakupy i ona lubi kupować praktyczne rzeczy, bo wie że potem dla mnie zostaną te większe przyjemności do kupienia:) Kochana jest, sama mi nakupiła pieluch... no i proszki do prania dzisiaj. A te półki z ikei są jak dla mnie genialne bo przy moim niezorganizowaniu właśnie to cudowny sposób na szybki porządek. Mam wielką nadzieję, że właśnie dziecko nauczy mnie systematyczności i organizacji...

Traschka ta polka z podełkami jest bardzo fajna. ma taka dla Juci i faktycznie zabawki i cały grajdoł do pudel i spokoj, a przynajmniej wzgledny porządek:-D

Aestima-sukienka z body fajna rzecz :-)- też znalazłam parę na Allegro, ja właśnie licytuję spódniczkę z majteczkami. Dziś jadę do Pepco - zobaczę co tam jest.
Odnośnie pieluch materiałowych to też już parę kupiłam - tetrowe gładkie mi najbardziej pasują. A ile powinnam mieć ?
Ja walczę z remontem i sukcesywnie, ale b. powoli sprzątam, kupiłam nawet małą niszczarkę aby zutylizować trochę dokumentów.

Kochane ja wiem, ze to nie na temat ale potrzebuje sprawdzonej doświadczeniem informacji na temat pieluch wielorazowych z wiennym wkładem, czy macie kogoś kto ich używa?? Teraz dużo się mówi o tych pieluchach ale ja jakoś w informacje z telewizji nie wierze, zastanawiam się nad nimi; tylko wsród moich znajomych albo już nie ma małych dzieci a ja są to używają zwykłych jednorazowek. Wiem, ze ten temat tak ogólnie był poruszany ale nigdzie na forum nie znalazłam opini na temat ich funkcjonalności.

Dzięki wielkie muszę podejść do smyka w takim razie!!

A co powiecie dziewczyny na ten leżaczek??Ja zachorowałam na niego...piękniusi jest
FISHER PRICE LEZACZEK HUSTAWKA T4144 ROZOWY (1423014013) - Aukcje internetowe Allegro

Katamisz te otulacze są też SUPER-PHARM. Leżaczek słodziuchny bardzo mi się spodobał :)

Mam jeszcze ogromną prośbę. Jesteśmy na etapie wyboru łóżeczka. Wpadły mi w oko te dwa, możecie napisać co o nich myślicie?
Łóżeczko z szufladą ! PROMOCJA!!! (1428454406) - Aukcje internetowe Allegro
Łóżeczko z szufladą 3 kolory + materac G P K (1425240312) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
To ja się pochale moimi zakupami z wczoraj
1. Lumpek : cena 35 zł

DSC00092.jpgDSC00090.jpgDSC00093.jpg ostatnie pajacyk i bluza z carter'sa...jak nowe
2. A tu Pepco...55 zł

DSC00094.jpgDSC00095.jpgDSC00096.jpg

Do góry