reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

zebrra co do linka z kojcem dla psa to masakra jakaś!!Pierwszy raz słyszę żeby dziecko wsadzać do czegoś co do złudzenia przypomina kojec dla psiaka!!Szok!!To tak samo nie udany pomysł jak wiadro do kąpieli według mnie!!
Ja cały czas rozważam zakup kołyski.Obmyślam wszystkie "za" i "przeciw"- kurcze i sama nie wiem co z tym fantem zrobię...Na razie czekam na info od brata czy na pewno dostanę od nich łóżeczko po ich najmłodszej córeczce.Ale kołyska wydaje mi się dobrym pomysłem choćby na te pierwsze pół roku jak dziecko będzie miało kolki i nie będzie dawało mamie spać w nocy...

reklama
aestima ja mam dokładnie taki sam fotelik.Sama zastanawiałam się nad bazą pod fotelik...natomiast z tego co wiem to sam w fotelik w zupełności wystarcza.I fotelik pasuje do każdego auta na pewno...to kwestia zapięcia w pasy, a pasy są w każdym aucie takie same.Na początku kobieta taki fotelik może przewozić na fotelu pasażera z przodu z tym ,że tyłem do kierunku jazdy(z tego co wiem tylko jak auto nie ma poduszki powietrznej z przodu)...dobrze chyba mówię prawda??

zeberko kochana dziękuję za odpowiedź na moje pytanie dotyczące proszku do prania dla dzieciaczków...zapomniałam ci wcześniej podziękować.
Ja też pamiętam dzidziusia używałam przez jakiś czas z Igorem ale to fakt ,że nie jest ogólnodostępny w każdej drogerii...trzeba się naszukać sporo.

madzioolka fotelik słodki ale nie praktyczny dla takiego maluszka do siedzenia na pewno :-( To jest dla dziecka około rocznego na pewno...

Ostatnia edycja:
Katamisz, tak z przodu można pod warunkiem, ze wyłączymy poduszkę lub tak jak piszesz, kiedy jej nie ma...

Ja tym razem kupiłam fotelik z bazą, oczywiście można go również przypinać samymi pasami, jak np będę jechała czyimś autem..

zebrra z bazą bezpieczniej??Sama też nad tym myślałam...A nie wiesz czy taką bazę można dokupić normalnie oddzielnie??Zaraz pokukam na allegro...ale jakby Ci coś wpadło pod myszkę to będę wdzięczna za jakiegoś linka :tak:

mrsmoon- hmm, od dawna napalam się na xa i doszłam do wniosku, że przekaładana rączka w spacerówie nie jest konieczna- niech dziecko podziwia świat, uczy sie troszkę być samo, nie musi ciągle patrzeć na mamę:)
a xo tyle samo kosztuje, czym się różni od xa? gondola ma taką samą wielkość? Nic o tym xq nie wiem właściwie

patrzcie- fotelik maxi cosi z adapterami do x landera
ZESTAW ADAPTERY X-LANDER + FOTELIK MAXI COSI CITI (1427644591) - Aukcje internetowe Allegro

kolejne głupie pyt. - ten fotelik będzie pasował do każdego auta? trzeba mieć jakąś bazę czy coś? kurcze kompletnie się nie znam na tym:zawstydzona/y:

o x-landerze xq możesz tu poczytać

ja też na początku chciałam XA, ale jak ten zobaczyłam to się waham. Muszę oba na żywo zobaczyć i porównać.

Jeżeli chodzi o maxi-cosi, to można go pasami montować i można też z bazą, tyle że baza kosztuje tyle co fotelik albo i więcej...

większość znajomych nie używa bazy, zresztą do bazy auto musi mieć odpowiednie zaczepy (isofix chyba to się nazywa), a w pasy w każdym samochodzie wepniesz, fotelik ma specjalne zaczepy na pasy

Katamisz, na pewno wygodniej :) Tylko stawiasz fotelik i klik klik, nie bawisz się w żadne wpinanie pasami :)

Mrsmoon, baza jest bardzo wygodna, przecież ten fotelik też możesz wpiąć normalnie pasami, jeśli jedziesz nie swoim autem, o czym pisałam przed chwilą. To bardzo duża wygoda... A co do bazy do maxi-cosi, to Ty mówisz o bazie iso-fix, to zupełnie inna baza...

reklama
Forever_young czy możesz podać linka do pościeli jaką udało Ci się kupić, musiałam przegapić a teraz nie mogę znaleźć. Szukam czegoś, co po pierwszym praniu nie będzie nadawało się na ścierę.

Do góry