reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

To ja Wam pokażę co kupiłam parę dni temu na allegro.Tym razem pomyślałam o sobie...kupiłam sobie zestaw ciążowych rzeczy bo nie mam w co się ubrać już...:zawstydzona/y:Wszystko za małe!!Większość z tych ciuchów będzie na lato.Nie chwaliłam się wcześniej bo nie chciałam zapeszyć po moich ostatnich przygodach z allegro...(tak na marginesie dalej mi koleś kasy nie oddał!! za te śmierdzące rzeczy które mu odesłałam 10 dni temu).

Zestaw odzieży ciażowej (1419383985) - Aukcje internetowe Allegro

Dzisiaj te ciuszki ciążowe przyszły-jestem strasznie zadowolona!!Są super!!Za takie śmieszne pieniądze to bym nigdzie tego nie kupiła.Wyglądają na nie używane...A spodnie które były w zestawie są po prostu jak na mnie szyte-idealne!!

Dziewczynki
Foteliki maxi cosi cieszą się najlepszą opinią.Ja też mam ten fotelik w zestawie z moim Quinny.Posłuży do ok 7-8 miesiąca(babeczki córka od której ten wózek kupiłam wyrosła z niego w 8 miesiącu-a dzidzia taka fest) także troszkę nam posłuży ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
kati83 też chorowałam na ten wózek przez jakiś czas ale na trójkołową wersję.Ogólnie cieszą się podobną opinią jak np ABC design...ale nic więcej nie powiem na ich temat bo nie macałam tego wózka nawet...:zawstydzona/y:

Ale dużo do odpisania przez jeden dzień :-)
Pościel - tą co ja kupiłam jest cenowo - i wydaje mi się jakościowo - zbliżona do Ferreti, więc mam nadzieję, że nie będzie po kilkunastu praniach wyglądała tak jak napisała barmanka79, bo ma posłużyć aż Młoda zacznie spać w czymś większym.
Prześcieradło - mnie frotte po prostu "gryzą" więc spodziewam się, że Młodą analogicznie.
Madzioolka - fajne zakupy i faktycznie szalejesz :-). Ja się dziś wybrałam bez kartki którą noszę w portfelu ale chyba się nauczyłam jej bo wydaje mi się, że mi całkiem zgrabnie poszło - ale o tym za chwilę.
Odzież ciążowa - Katamisz, b. fajny zestaw :tak:. Ja chyba części swojego zbioru wogólę nie założę, dziś bluzkę koszulową ciążową musiałam spinać agrafką na biuście żeby się nie rozjeżdżała a koszulka pod nią ciążowa ma długość sukienki :-D.
Allegro - jak też mam kłopoty z "ogarnięciem" moich zakupów i doproszeniem się o wszystko.
A teraz sprawozdanie z zakupów.
Makro - nie wiem co oni ludzią wpierają w ramach oferty mama i dziecko ale z ubranek były same z motywami Disneya i zatrzaskami na plecach - dziw bierze, że to się wogóle sprzedaje, pomyśleć trzeba tylko jak takie maleństwo ma na czymś takim leżeć - w skąpym wyborze. Inne gadżety też symbolicznie.
TK Maxx - pewne rozczarowanie. Spory wybór sukienek w cenie ok. 50 zł raczej wyjściowych i dla starszych dam, śpiworków do spania cała masa - ceny różne - oraz całe multum skarpeteczek z nadrukami dziewczęczych i chłopięcych bucików. Oraz b. fajne wyprawki - sporo elementów za ok. 60 zł - oraz większe zestawy prezentowe - kilkanaście elemenentów za ok. 120 - 130 zł w różnych wzorach.
Cubus - prawdziwe szaleństwo - ceny z metek sweterek biały rozpinany 12,50 zł, bolerko białe 12,50 zł, sweterek biały rozpinany z kapturem 17,50 zł, body z napisem długim rękaw 9,99 zł, sukieneczka bawełniana w kratkę długi rękaw 12,50 zł, dzinsy pumpy 19,99 zł, body długi rękaw 7,50 zł. No i sporo rzeczy w podobnych cenach.
C&A - body krótki rękaw po 12 zł, dwupak bluzeczek z długim rękawem 22 zł. W tym sklepie są body z krótkim rękawkiem w małych rozmiarach za 7 zł, paski albo ładny wzór w dużym wyborze, dobra gatunkowo bawełna.
I na deser w Smyku kapelusik biały w cytryny za dychę. Wszystkie sklepy w Blue City.

Zebrra, a chyba zdecydujemy się na nowy maxi cosi? Ile kosztują nowe i jaki model wybrać?
Widzę, że już sobie poradziłaś :) Kochana poczytaj testy ADAC, to najpewniejsze źródło informacji :)

No i stało się - kupiłam śpiworek :szok::-D "Na własnej skórze" przekonam się co to to to :tak:
A kupiłam taki....śpiworek do spania (1431809168) - Aukcje internetowe Allegro

Zebrra, powiedz mi - 70 cm to na jakie miesiące to będzie? :sorry2: Patrzyłam na tą rozmiarówkę co kiedyś podawałaś - śpiworek też tak powinnam "czytać" (tzn rozmiar)? (jakby co to "na oku" mam jeszcze inne rozmiary;-))
Wiesz co, myślę, że starczy na ok 5-6mcy, o ile nie urodzisz małego kolosika ;) Moja koleżanka urodziła w sierpniu chłopca waga 4800 i 62cm, wyglądał jak miesięczne dziecko.. Dodam, ze poród naturalny. Ma teraz 6 mcy i rozm. 80cm.

zebrra, dziewczyny znów dostałam ofertę zakupu wózka, za małe pieniadze, a mianowicie baby active jet, wkleję linka podobnych:

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

wizualnie mi sie podobał i dość lekki, opinie na necie ok, ale wy dużo wiecie i może doradzicie :-)
kompletnie nie znam opinii, myślę, żę jak zawsze najwięcej znajdziesz ich tu Wózki dziecięce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ja stwierdzilam, ze nie bede kupowac wózka dopiero spacerowke na zime, bo sa o wiele tansze i dluzej je sie uzywa, a poki co bedziemy uzywac fotelika samochodowego, ktory i tak musimy miec a do tego kupujemy taki stelaz na ten fotelik. Czyli generalnie taki skladany wozek. Super rozwiazanie-tanie, wygodne(bo nie trzeba dziecka przekladac z fotelika do wuzka jak spi tylko w całości wkłada się dziecko w stelaz i jedzie)dużo miejsca pod spodem na zakupy i przede wszystkim lekkie w przeciwieństwie do tych wszystkich wozkow tym bardziej, ze rodzimy w lato Może jestem wyrodna matka, ale wole kasę odkładać na ten wózek o który będzie mnie Ben prosił za 17 lat :)))
Jesteś pewna takiego rozwiązania? Może lepiej kupić najtańszą gondolę i potem wypasioną spacerówkę? Mnie szkoda byłoby dziecka.. A właściwie jego kręgosłupa, ale może ja dziwna jestem, bo nawet jak w markecie widzę takiego malucha na "zakupach" z mamą, to mi szkoda, ze nie może wygodnie pospać, rozprostować nóżek, poprzeciągać się itd... Może poradź się pediatry? Wierzę, ze zmienisz zdanie!!!

Tak jak pisałam chyba wczoraj, że dołączę do posiadaczy wózka Tako Juper X, i tak też się stało :-)
Heheh wklejałam linka do tej aukcji, dla Misialiny ;) Bo kolor taki, jak jej się podobał :) Gratulacje :)

zebrra pisze:
Tako Jumper, może ktoś powalczy:
zebrra pisze:
Wkleję Wam linka, do czegoś, co mnie wczoraj zabiło.... Legowisko dla psa za 179zł opisane jako łóżeczko do spania z rodzicami... Masakra NOWOŚĆ- ŁÓŻECZKO DO SPANIA Z RODZICAMI-HIT (1438145021) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Zebrra...dzieki za linka...i właśnie chciałam zapytać co sądzisz o używanym wózku...ale chyba zaryzykuje ( bo wygląda jak nowy) i zalicytuje może uda się go dostać w fajnej cenie jak sprzedawca jeszcze raz go wystawi...fajnie byłoby podjechać i wózek zobaczyć ale to zdecydowanie za daleko

Ja wczoraj byłam w Lumpku i udało mi się kupić piękna bluzę z białego polarku z kapturkiem z carter'sa, pajacyk różowy i rampersik wrzosowy z nexta za 20 zł...nowiusieńkie...później wkleję zdjęcia

A te łóżeczko też mi się skojarzyło z legowiskiem dla psa...czego to już ludzie nie wymyślą

/URL]

Jesteś pewna takiego rozwiązania? Może lepiej kupić najtańszą gondolę i potem wypasioną spacerówkę? Mnie szkoda byłoby dziecka.. A właściwie jego kręgosłupa, ale może ja dziwna jestem, bo nawet jak w markecie widzę takiego malucha na "zakupach" z mamą, to mi szkoda, ze nie może wygodnie pospać, rozprostować nóżek, poprzeciągać się itd... Może poradź się pediatry? Wierzę, ze zmienisz zdanie!!!

Zgadzam sie z Tobą,też nie wyobrażam sobie wożenia dziecka tylko w foeliku.Ale rozwiązanie typu zakupowe tzn. dziecko do samochodu a poźniej z fotelikiem na wózek to mi sie podoba.Jednak na spaserki wkoło domu czy na werandowanie przed domem zdecydowanie gondolka.
Nadzieja przemyśl to jeszcze

Wkleję Wam linka, do czegoś, co mnie wczoraj zabiło.... Legowisko dla psa za 179zł opisane jako łóżeczko do spania z rodzicami... Masakra NOWOŚĆ- ŁÓŻECZKO DO SPANIA Z RODZICAMI-HIT (1438145021) - Aukcje internetowe Allegro[/QUOTE]

e tam uważma że nie jest takie złe:-D i tak gorsze to legowisko od wiadra do kąpieli jeszcze nie jest.

reklama
Nadzieja sorki nie udzielam sie tu zbyd czesto, ale przeglądam ten wątek i jestem tego zdania co zebrra , taki dzieciaczek nie moze byc długo w pozycji półsiedzącej

tak samo jak niewygodne wg mnie sa dla dzieci starszych te kubełkowe spacerówki

Do góry