reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
baza jest bardzo wygodna, przecież ten fotelik też możesz wpiąć normalnie pasami, jeśli jedziesz nie swoim autem, o czym pisałam przed chwilą. To bardzo duża wygoda... A co do bazy do maxi-cosi, to Ty mówisz o bazie iso-fix, to zupełnie inna baza..
a jaka baza do maxi-cosi? ja dopiero wstępnie się orientowałam i nawet jakąś listę samochodów z tym systemem isofix znalazłam

Aestima hahah, oczywiście, że kupujemy kolor jungle:))) Ten zielony jest super, od pcozątku mnie urzekł! Bardzo podobał mi się też malinowy ale niestety nie wiem dlaczego jest znacznie droższy do jungle więc pozostanę przy zieleni:) A fotelik jak najbardziej możesz kupić przez net. DOstajesz normalną gwarancję jak w sklepie. Fajna ta aukcja od razu z adapterami!

Kati...dzięki za linka...gadałam właśnie z babką i prześle mi więcej zdjęć...kurde ale się nakręciłam na ten wózek...mąż studzi mój zapał ale jak jest w fajnym stanie to bym miała w kapsie 450 zł...akurat na łóżeczko

Wiesz co, myślę, że starczy na ok 5-6mcy, o ile nie urodzisz małego kolosika ;) Moja koleżanka urodziła w sierpniu chłopca waga 4800 i 62cm, wyglądał jak miesięczne dziecko.. Dodam, ze poród naturalny. Ma teraz 6 mcy i rozm. 80cm.
Noo ja też mam nadzieję że dzidziuś "nie pobije" starszaka :sorry2::szok: bo się pochlastam normalnie :cool2:
Jeden śpiworek wystarczy? Kiedyś pisałaś o ilości śpiworków w odniesieniu do któreś z foremek, ale zapomniałam :zawstydzona/y:
Kojec masakra :shocked2:

Ale kołyska wydaje mi się dobrym pomysłem choćby na te pierwsze pół roku jak dziecko będzie miało kolki i nie będzie dawało mamie spać w nocy...
Masz na myśli to że będzie u Was w pokoju, czy też możliwość bujania? :sorry:
Bujania nie polecam, dziecko Ci się przyzwyczai i zawsze będzie miało "kolki" :cool:
My tak starszaka "załatwiliśmy" w leżaczku-bujaczku...:sorry2: Teraz jestem bogatsza w doświadczenia ;-)

misialina nie ma za co :-), a nie ty chciałaś taką kołyskę, jak kiedyś wrzuciła zebrra, bo taką właśnie widziałam w tym komisie w Raciborzu za 150 zł super stan

Nie ja o kołysce nic nie pisałam...nie chcę przyzwyczajać małej do bujania...bo potem to możemy mieć problem

Misialina, jak najbardziej, myslę, ze warto :)

Mrsmoon, no własnie do maxi-cosi jest ten isofix, a ja mam bazę normalną, zaraz poszukam, żeby Ci pokazać :)

Ja mam taką bazę

graco_logico_montaz.jpg

A to isofix

1440612034_2

Dziewczyny, jesli o mnie chodzi, to kołyskę kupiłam nie ze względu na możliwość bujania (tam jest blokada), tylko na rozmiary... Zależy mi, zeby chociaż przez te kilka mcy nie wstawiać łózeczka do salonu...

Barmanka, ja kupiłam 2 śpiworki :)

reklama
Barmanka[/B], ja kupiłam 2 śpiworki :)
Zastanawiam się ciagle nad tym jaki śpiworek i ile, no i czy nie kupić odrazu większego. Zastanawiam się też czy nie kupić więcej niz dwa - chodzi mi głównie o pieluchy wielorazowe, bo jak będzie przeciek to przeca trzeba prać... Z pieluchami a raczej z otulaczem też mam zagwostkę, bo nie wiem czy brać te najmniejesze czy wieksze (czy od 2-4kg czy od 3-6 kg?). Wiem od mojego męża, że w najblizszym czasie pieluchy jednorazowe pójda w górę więc wielorazówki pewnie też, zakupiłas już jakieś Zebrra? ja chyba muszę ustalic co chcę i wysłać zamówienie. Będziesz kupowac w pieluszkarni czy gdzieś indziej? Kupę tam sobie też paczkę tych jednorazówek.

Do góry