reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

kat,x- lander xa w sklepie drogi, to fakt, ale ktos tu kiedyś wklejał linki z allegro i były w b. przystępnej cenie. ten wózek to mój faworyt i ma chyba o 5 cm szersza gondolę niż jumper- to dużo. Myślę, że jak się zdecydujemy juz na zakup, to Zeberka pomoże nam znaleźć w necie przystępną ofertę. Ja chcę kupić gondolę i spacerówę a fotelik chyba dopasować maxi-cosi (Zebrra, on będzie lepszy niż ten fotelik x- landera z zestawu?). Zależy mi też na dodatkach (torba, folia, śpiworek itd.). A potem, po roku, tak jak Zebra mówi kupię spacerówkę leciutką- parasolkę.

Słuchajcie, a mam jeszcze takie pytanie- czy da się gdzieś kupić przez internet wózek na raty? Bo potrzebujemy wziąć coś na raty- ponoć jak się weźmie coś na min. 10 rat i ładnie spłaci, to przydaje się to przy braniu kredytu- dla banku taki człowiek b. wiarygodny, bo widzą, że spłacił- tak przynajmniej mi doradzało małżeństwo które w ostatnim czasie brało kredyt. A że nie mamy pomysłu co by tu wziąć na raty, to może właśnie wózek...

reklama
Tusenfryd18 - dzięki za fobiowe zrozumienie:-), czasem mi się wydaje, że to przewidywanie -dziecko może się jeszcze uderzyć o szczebelki.
Zebrra - ja myślę tak, póki mam czas i mi coś fajnego - nie cukierkowego - oraz niedrogiego wpada w ręce to kupuję, w szczególności na Allegro u jednego Sprzedającego. Mam swoje zasady doboru, którym nie jest łatwo sprostać. A wpadanie do sklepu z obłędem w oczach i łapanie tego co jest za kosmiczne pieniądze byleby tylko Młodą przyodziać jest zupełnie nie w moim stylu i sama perspektywa takiego zdarzenia napawa mnie przerażeniem. Wolę zamiast na szopping iść z Młodą do parku :tak:
Doris:-) - zazdroszczę. :tak: Ja zawsze mam milion rzeczy do zrobienia. :-(

dla mam dziewczynek- natrafiłam przypadkiem i mi się spodobało, to wklejam
BEATRIX POTTER,GEORGE,CHEROKEE,NOWE FIRMOWE BODY (1436694103) - Aukcje internetowe Allegro

forever, ja mam podobnie- mam tak wysokie wymagania, że zakupy robię już teraz i sukcesywnie kompletuję wszystko tak zeby skomponować piękny zestaw i mieć spokój:) tylko ja nie mam tyle miejsca, więc szukam do 74, ale jak się znajdzie coś ektra w większym rozmiarze- pewnie kupię.

Ostatnia edycja:
ktos tu kiedyś wklejał linki z allegro i były w b. przystępnej cenie.
ja wklejałam dla Tusen chyba :)

Zeberka pomoże nam znaleźć w necie przystępną ofertę.
ofkors :)

Zebrra, on będzie lepszy niż ten fotelik x- landera z zestawu?
no pewnie!

czy da się gdzieś kupić przez internet wózek na raty? Bo potrzebujemy wziąć coś na raty- ponoć jak się weźmie coś na min. 10 rat i ładnie spłaci, to przydaje się to przy braniu kredytu- dla banku taki człowiek b. wiarygodny, bo widzą, że spłacił- tak przynajmniej mi doradzało małżeństwo które w ostatnim czasie brało kredyt. A że nie mamy pomysłu co by tu wziąć na raty, to może właśnie wózek...
Da się, na allegro, u niektórych sprzedających też, ale szczerze mówiąc nigdy nie kupowałam na raty przez net...

Wolę zamiast na szopping iść z Młodą do parku :tak:
Ja też... a jak widzę takie maluszki, co to ledwo z brzuszka wyskoczyły w markecie, to mnie krew zalewa...

Hmm, wiesz u mnie wózek lekki to taki w granicach 10-11kg max ;) więc żaden z nich według mnie nie jest lekki :)
Co dla Ciebie oznacza atestowany fotelik? Generalnie wszystkie są atestowane... Jeśli natomiast chodzi Ci o fotelik typu maxi-cosi, to chyba tylko do x landera można zamontować.
Generalnie mi wizualnie najbardziej podoba się x lander, ale to już kwestia gustu - każdemu podoba się co innego ;)
Mówiłaś jeszcze o położeniu dziecka, czyli rozkładanym oparciu w spacerówce - tak, to dla mnie jest podstawowa sprawa, siedziska typu kubełkowego w ogóle do mnie nie przemawiają - pomyłka jakaś ;)
W coneco nie ma opcji przekładania siedziska tyłem do kierunku jazdy (przynajmniej nie doszukałam się tej opcji)..
Chyba nie pomogłam za bardzo ;)

Madzioolka, wszystkie powyższe wózki mają te kryteria, oprócz tacki. Znalezienie wózka z możliwością zamontowania tacki będzie bardzo trudne, a rezygnowanie z dobrego wózka tylko dlatego, ze tacki nie posiada, jest moim skromnym zdaniem bez sensu...

zebrra ależ bardzo pomagasz:tak:. Czyli lekki wózek będzie mi ciężko znaleźć. X-Lander waży ok. 15 kg. Więc najwyżej będę odpinać gondolę i wnosić do mieszkania, a później sam stelaż:-D.
I z tego co rozumiem z Twojej rozmowy z Aestimą mam szukać gondoli ze spacerówką i dokupić fotelik do samochodu maxi-cosi, który pasuje do stelaża X-Landera.

reklama
Bardzo dziękuję zebrra chociaż jeden problem będę miała rozwiązany:-).
Powiem szczerze, jak miałam małą swoją Karolę 11,5 roku temu, to nie było takiego wyboru wózków. Szło się do sklepu i wybierało tylko kolor. A teraz, jakaś masakra:-D.

Do góry