reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Stelaże do baldachimu u niej kupić można za 30 zł chyba...
Nawet taniej :)
Bardzo ładna ale tam jest baldachim przezroczysty a ja takiego nie mogę mieć z tego względu, że dzidzia będzie z nami w pokoju. Znalazłam taką aukcję i się zastanawiam nad wzorem z barankami
7.el. POSCIEL+wypeł.+ochraniacz+ baldachim i stel (1425132342) - Aukcje internetowe Allegro
Baranki najładniejsze :-) Ja też się zastanawiałam nad czymś takimi, ale chciałam mieć ochraniacz na wszystkie boki łóżka.
Ja też się nie zdecydowałam na rożek z uwagi na porę roku :tak:

Ostatnia edycja:
Kolejny lęk - poza troczkami w czapeczce -dziecko obijające główkę o szczebelki a nie daj Boże klinujące się tam. :zawstydzona/y:Ale kupiłam dwa ochraniacze - na początek niski i krótszy do momentu gdy Młoda będzie mniej mobilna. Można je prać - też brałam to pod uwagę :-) - więc będzie na wymianę jakby co.

Kolejny lęk - poza troczkami w czapeczce -dziecko obijające główkę o szczebelki a nie daj Boże klinujące się tam. :zawstydzona/y:Ale kupiłam dwa ochraniacze - na początek niski i krótszy do momentu gdy Młoda będzie mniej mobilna. Można je prać - też brałam to pod uwagę :-) - więc będzie na wymianę jakby co.

Znam te lęki:tak:
Co prawda myśl że dziecko włoży sobie główkę pomiedzy szczebelki w pierwszym pół roku swojego życia,to tak jakby mnie poprosili o skok z liną bungge:no: i ja bym sie zgodziła:-D:confused:
Ja z ochraniacza zrezygnowałam bardzo szybko,służył on bardziej do ozdoby niż ochronnie.Ale pewnie że każde dziecko jest inne,a ich mamay maja inne fobie.
Ja w ciągu dnia bardzo często podchodziłam i sprawdzałam czy dziecko oddycha,pewnie materac oddechu by mi sie przydał:tak:

Dziewczynki a co proponujecie do prania rzeczy maluszków??Jakie proszki sprawdziły się Wam na początek przy noworodkach??Ja pamiętam prałam w płatkach mydlanych ale niczego nie mogłam tym doprać...:angry:
U mnie na pierwszym miejscu bezapelacyjnie jest proszek Dzidziuś (niestety nie wszędzie można go dostać, na pewno jest w Makro), potem Lovela (lubię jej zapach), nie sprawdzil się u nas Jelp, ale wiem, że wielu dziewczynom pasował.

Ja rozglądam się za wózkiem 3w1. Interesuje mnie wózek lekki (bo jestem dość mała i nie udźwignę za ciężkiego), koniecznie z fotelikiem z atestami do samochodu i fajnie byłoby mieć możliwość odwracania dzidzi w różne kierunki, no i położenia dziecka spać w spacerówce, bo to też ponoć nie mają wszystkie wózki.
Rozglądam się między x-landerem (bo jest lekki, ale nie można obracać dzidzi), Tako Jumper (chyba x, bo jest lżejszy niż sam Tako Jumper, a poza tym ma wszystko co mnie interesuje), no i też Coneco Toledo (bo jest aluminiowy, ale chyba nie można zmienić kierunku jazdy).
I poradź mi, co tu wybrać?
Hmm, wiesz u mnie wózek lekki to taki w granicach 10-11kg max ;) więc żaden z nich według mnie nie jest lekki :)
Co dla Ciebie oznacza atestowany fotelik? Generalnie wszystkie są atestowane... Jeśli natomiast chodzi Ci o fotelik typu maxi-cosi, to chyba tylko do x landera można zamontować.
Generalnie mi wizualnie najbardziej podoba się x lander, ale to już kwestia gustu - każdemu podoba się co innego ;)
Mówiłaś jeszcze o położeniu dziecka, czyli rozkładanym oparciu w spacerówce - tak, to dla mnie jest podstawowa sprawa, siedziska typu kubełkowego w ogóle do mnie nie przemawiają - pomyłka jakaś ;)
W coneco nie ma opcji przekładania siedziska tyłem do kierunku jazdy (przynajmniej nie doszukałam się tej opcji)..
Chyba nie pomogłam za bardzo ;)

Mam te same kryteria plus:
- pompowane koła, przednie skrętne,
- czterokołowiec,
- możliwość zamontowania tacki w spacerówce - wiele z Was pisało e to bardzo się przydaje
- żeby fotelik był wpinany w stelaż wózka
Madzioolka, wszystkie powyższe wózki mają te kryteria, oprócz tacki. Znalezienie wózka z możliwością zamontowania tacki będzie bardzo trudne, a rezygnowanie z dobrego wózka tylko dlatego, ze tacki nie posiada, jest moim skromnym zdaniem bez sensu...

Ja miałam tackę w wózku Graco, ale wózków Graco nie polecę najgorszemu wrogowi. To było najgorzej zainwestowane 900zł w moim życiu...

I tak oto szukam okazji do 100 cm :-p
Forever, mój 3-letni syn nosił rozmiar 98/104, na pewno szukasz do 100cm? :)

Bardzo fajny ten kosz i duzy, bo niektóre są naprawdę malutkie i starczają na chwilę...ale moim zdaniem na zakup na 4-5mcy max, to cena jest kosmiczna... Z podobnych powodów kupiłam kołyskę :)

Jeszcze wracając do kwestii tacek, spokojnie można kupić spacerówkę z tacką, ale jeśli chodzi o zestawy 3w1 z gondolą (nie z nosidłem), one nie zawierają tacek (chyba, że przy rączce dla rodziców) tak jak tu:

1392100833

reklama
Zebrra - ale Ty masz wiedzę odnośnie tych wózków! Szok!
Ja wózków miałam sporo przy Dominice 3 i przy Damianie też 3 ale to było daaaaawno temu. Miałam taką fajną spacerówkę z przekładaną rączką, to bardzo wygodna sprawa. Teraz mogę przełożyć cały wkład w wózku na drugą stronę ale to nie to samo. Pewnie sa takie spacerówki z przekładaną rączką ale ja nie widziałam no i ja wózek już mam :-).

Znowu przespałam pół dnia!!!!

Do góry