reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Nawet taniejStelaże do baldachimu u niej kupić można za 30 zł chyba...
Baranki najładniejsze :-) Ja też się zastanawiałam nad czymś takimi, ale chciałam mieć ochraniacz na wszystkie boki łóżka.Bardzo ładna ale tam jest baldachim przezroczysty a ja takiego nie mogę mieć z tego względu, że dzidzia będzie z nami w pokoju. Znalazłam taką aukcję i się zastanawiam nad wzorem z barankami
7.el. POSCIEL+wypeł.+ochraniacz+ baldachim i stel (1425132342) - Aukcje internetowe Allegro
Ja też się nie zdecydowałam na rożek z uwagi na porę roku
Ostatnia edycja:
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
na wszystkie boki? a czemu?
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Kolejny lęk - poza troczkami w czapeczce -dziecko obijające główkę o szczebelki a nie daj Boże klinujące się tam. Ale kupiłam dwa ochraniacze - na początek niski i krótszy do momentu gdy Młoda będzie mniej mobilna. Można je prać - też brałam to pod uwagę :-) - więc będzie na wymianę jakby co.
kasiawilde
Fanka BB :)
a ja znalazłam gdzieś link dot. tego wózka, może komuś się przydakat.j1, X-lander XQ model 2010 ma przekładaną spacerówkę, ja nad nim się zastanawiam, ale jeszcze nie widziałam go na żywo. Na forach o wózkach ma b. pozytywne opinie.
YouTube - X-lander XQ Energy 2010
tusenfryd18
Kolejny lęk - poza troczkami w czapeczce -dziecko obijające główkę o szczebelki a nie daj Boże klinujące się tam. Ale kupiłam dwa ochraniacze - na początek niski i krótszy do momentu gdy Młoda będzie mniej mobilna. Można je prać - też brałam to pod uwagę :-) - więc będzie na wymianę jakby co.
Znam te lęki
Co prawda myśl że dziecko włoży sobie główkę pomiedzy szczebelki w pierwszym pół roku swojego życia,to tak jakby mnie poprosili o skok z liną bungge i ja bym sie zgodziła
Ja z ochraniacza zrezygnowałam bardzo szybko,służył on bardziej do ozdoby niż ochronnie.Ale pewnie że każde dziecko jest inne,a ich mamay maja inne fobie.
Ja w ciągu dnia bardzo często podchodziłam i sprawdzałam czy dziecko oddycha,pewnie materac oddechu by mi sie przydał
tusenfryd18
http://http://respisense.pl/index.html
Znalazłam właśnie coś takiego.Myśle że Misialina też sie zastanawiała nad monitorowaniem oddechu swojego dziecka.
Znalazłam właśnie coś takiego.Myśle że Misialina też sie zastanawiała nad monitorowaniem oddechu swojego dziecka.
zebrra
Potrójna mama :)
U mnie na pierwszym miejscu bezapelacyjnie jest proszek Dzidziuś (niestety nie wszędzie można go dostać, na pewno jest w Makro), potem Lovela (lubię jej zapach), nie sprawdzil się u nas Jelp, ale wiem, że wielu dziewczynom pasował.Dziewczynki a co proponujecie do prania rzeczy maluszków??Jakie proszki sprawdziły się Wam na początek przy noworodkach??Ja pamiętam prałam w płatkach mydlanych ale niczego nie mogłam tym doprać...
Hmm, wiesz u mnie wózek lekki to taki w granicach 10-11kg max więc żaden z nich według mnie nie jest lekkiJa rozglądam się za wózkiem 3w1. Interesuje mnie wózek lekki (bo jestem dość mała i nie udźwignę za ciężkiego), koniecznie z fotelikiem z atestami do samochodu i fajnie byłoby mieć możliwość odwracania dzidzi w różne kierunki, no i położenia dziecka spać w spacerówce, bo to też ponoć nie mają wszystkie wózki.
Rozglądam się między x-landerem (bo jest lekki, ale nie można obracać dzidzi), Tako Jumper (chyba x, bo jest lżejszy niż sam Tako Jumper, a poza tym ma wszystko co mnie interesuje), no i też Coneco Toledo (bo jest aluminiowy, ale chyba nie można zmienić kierunku jazdy).
I poradź mi, co tu wybrać?
Co dla Ciebie oznacza atestowany fotelik? Generalnie wszystkie są atestowane... Jeśli natomiast chodzi Ci o fotelik typu maxi-cosi, to chyba tylko do x landera można zamontować.
Generalnie mi wizualnie najbardziej podoba się x lander, ale to już kwestia gustu - każdemu podoba się co innego
Mówiłaś jeszcze o położeniu dziecka, czyli rozkładanym oparciu w spacerówce - tak, to dla mnie jest podstawowa sprawa, siedziska typu kubełkowego w ogóle do mnie nie przemawiają - pomyłka jakaś
W coneco nie ma opcji przekładania siedziska tyłem do kierunku jazdy (przynajmniej nie doszukałam się tej opcji)..
Chyba nie pomogłam za bardzo
Madzioolka, wszystkie powyższe wózki mają te kryteria, oprócz tacki. Znalezienie wózka z możliwością zamontowania tacki będzie bardzo trudne, a rezygnowanie z dobrego wózka tylko dlatego, ze tacki nie posiada, jest moim skromnym zdaniem bez sensu...Mam te same kryteria plus:
- pompowane koła, przednie skrętne,
- czterokołowiec,
- możliwość zamontowania tacki w spacerówce - wiele z Was pisało e to bardzo się przydaje
- żeby fotelik był wpinany w stelaż wózka
Ja miałam tackę w wózku Graco, ale wózków Graco nie polecę najgorszemu wrogowi. To było najgorzej zainwestowane 900zł w moim życiu...
Forever, mój 3-letni syn nosił rozmiar 98/104, na pewno szukasz do 100cm?I tak oto szukam okazji do 100 cm
Bardzo fajny ten kosz i duzy, bo niektóre są naprawdę malutkie i starczają na chwilę...ale moim zdaniem na zakup na 4-5mcy max, to cena jest kosmiczna... Z podobnych powodów kupiłam kołyskęa to se kupie na pewno:-):-)
WÓZEK kołyska ŁÓŻECZKO na ROLKACH kojec ŁÓŻKO eko! (1429552801) - Aukcje internetowe Allegro
zebrra
Potrójna mama :)
Jeszcze wracając do kwestii tacek, spokojnie można kupić spacerówkę z tacką, ale jeśli chodzi o zestawy 3w1 z gondolą (nie z nosidłem), one nie zawierają tacek (chyba, że przy rączce dla rodziców) tak jak tu:
reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Zebrra - ale Ty masz wiedzę odnośnie tych wózków! Szok!
Ja wózków miałam sporo przy Dominice 3 i przy Damianie też 3 ale to było daaaaawno temu. Miałam taką fajną spacerówkę z przekładaną rączką, to bardzo wygodna sprawa. Teraz mogę przełożyć cały wkład w wózku na drugą stronę ale to nie to samo. Pewnie sa takie spacerówki z przekładaną rączką ale ja nie widziałam no i ja wózek już mam :-).
Znowu przespałam pół dnia!!!!
Ja wózków miałam sporo przy Dominice 3 i przy Damianie też 3 ale to było daaaaawno temu. Miałam taką fajną spacerówkę z przekładaną rączką, to bardzo wygodna sprawa. Teraz mogę przełożyć cały wkład w wózku na drugą stronę ale to nie to samo. Pewnie sa takie spacerówki z przekładaną rączką ale ja nie widziałam no i ja wózek już mam :-).
Znowu przespałam pół dnia!!!!
Podziel się: