reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

A ja Wam powiem ,że bardzo się cieszę z wózka jaki kupiłam.Jestem z niego bardzo zadowolona i cieszę się przede wszystkim ,że tak drogi zakup mam już z głowy :-)

Dzisiaj kupiłam w lumpkach 2 śpiworki-identyczne-cieniutkie bawełniane idealne na lato(rękawki zakończone na dwa sposoby-normalnie lub z niedrapkiem:)
Na śpiworku widnieje słodki napis "Here i am"

Łączna cena 10 zł :-)

100_8619.jpg100_8620.jpg

Dziewczynki a co proponujecie do prania rzeczy maluszków??Jakie proszki sprawdziły się Wam na początek przy noworodkach??Ja pamiętam prałam w płatkach mydlanych ale niczego nie mogłam tym doprać...:angry:

reklama
Apeluję o zablokowanie mi kategorii "wózki dziecięce" na allegro... Przecież ja nawet nie zamierzam kupowac wózka... a spędzam tam kupę czasu...

zebrra jesteś nieoceniona w pomocy przy wyborze wózków i oczywiście nie tylko, więc moim zdaniem nie powinnyśmy Ci blokować tej katergorii :tak::-D.

Ja rozglądam się za wózkiem 3w1. Interesuje mnie wózek lekki (bo jestem dość mała i nie udźwignę za ciężkiego), koniecznie z fotelikiem z atestami do samochodu i fajnie byłoby mieć możliwość odwracania dzidzi w różne kierunki, no i położenia dziecka spać w spacerówce, bo to też ponoć nie mają wszystkie wózki.
Rozglądam się między x-landerem (bo jest lekki, ale nie można obracać dzidzi), Tako Jumper (chyba x, bo jest lżejszy niż sam Tako Jumper, a poza tym ma wszystko co mnie interesuje), no i też Coneco Toledo (bo jest aluminiowy, ale chyba nie można zmienić kierunku jazdy).
I poradź mi, co tu wybrać?

Ja rozglądam się za wózkiem 3w1. Interesuje mnie wózek lekki (bo jestem dość mała i nie udźwignę za ciężkiego), koniecznie z fotelikiem z atestami do samochodu i fajnie byłoby mieć możliwość odwracania dzidzi w różne kierunki, no i położenia dziecka spać w spacerówce, bo to też ponoć nie mają wszystkie wózki.
Mam te same kryteria plus:
- pompowane koła, przednie skrętne,
- czterokołowiec,
- możliwość zamontowania tacki w spacerówce - wiele z Was pisało e to bardzo się przydaje
- żeby fotelik był wpinany w stelaż wózka i miał od razu adapter do pasów samochodowych (nie wiem czy to jest opcja dodatkowa czy wszystkie to mają), chyba Misialina o tym pisała - aby można śpiące w foteliku dziecko wyjąć z samochodu razem z nim i wczepić w stelaż wózka bez budzenia malucha

Chętnie zerknę jak znajdziecie wózek spełniający powyższe kryteria :tak:

Muszę się jeszcze pochwalić dzisiejszymi łupami z allegro :-):
GEORGE sukienka 3-6m 68 IDEALNA PIĘKNA bliżniaczki (1429243209) - Aukcje internetowe Allegro
GEORGE sukienka 3-6m 68 IDEALNA PIĘKNA bliżniaczki (1429243221) - Aukcje internetowe Allegro
MOTHERCARE sukienka princeska 0-3 m IDEALNA CUDO (1429243386) - Aukcje internetowe Allegro
MOTHERCARE sukienka princeska NIESAMOWITA CUDOWNA (1429243428) - Aukcje internetowe Allegro
H&M spodnie pumpy 62cm 2-4m IDEALNE SUPER CUDO (1429243408) - Aukcje internetowe Allegro
MOTHERCARE spodnie sztruksowe 6-9m IDEALNE PIĘKNE (1429243153) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne :-) Widzę, że jesteś zdecydowana kolorystycznie :tak:
Ja właśnie oglądałam aukcje spódniczek i sukienek - stawiam na dżins oraz na jednolite kolory z małą ilością ozdób. Fajną rzeczą są komplety np. spódniczka z wszytymi majteczkami czy sukienka albo spódniczka z legginsami/rajstopami. Muszę wszystko to uporządkować pod kątem kolorów, aby wiedzieć czego mi brakuje np. odpowiednich rajstopek. Tata Młodej mówi, że za wcześnie na kupowanie ubranek a ja na to, że potem mogę nie mieć czasu no i nie przepadam za ganianiem po sklepach. I tak oto szukam okazji do 100 cm :-p

Haj babeczki:)

Kurcze ja wam zazdroszcze.. nie potrafie nic kupić na allegro..
Bo ja taki już durny typ jestem że muszę pomacać podotykać itd...
No ja z ubrankami nie mam problemów bo mam po Czarku chyba z 6 worków takich wielkich... na pewno da się jeszcze coś z nich wybrać..tylko problem w tym że to są ciuszki jesienne a tu dzidziuś bedzie latem:) więc tak czy siak muszę coś kupić..
W razie gdyby urodziła się Konstancja to mam kolejne 8 worków ciuchów od siostry i kolejne 8 od szwagierki więc he he he byłabym zaopatrzona... ale i tak muszę przecież kupić wyprawkę do szpitala... i na szczepienia itd.. więc robie kawkę i zasiadam do kompa buszować na allegro:)

A ja szukam kompletu pościeli z baldachimem, osłonką i stelażem do baldachimu. I oczywiście w przystępnej cenie, bo takich za 300 zł to sporo jest.
Jakbyście coś znalazły ciekawego to poproszę o linka!

reklama
Mam te same kryteria plus:
- pompowane koła, przednie skrętne,
- czterokołowiec,
- możliwość zamontowania tacki w spacerówce - wiele z Was pisało e to bardzo się przydaje
- żeby fotelik był wpinany w stelaż wózka i miał od razu adapter do pasów samochodowych (nie wiem czy to jest opcja dodatkowa czy wszystkie to mają), chyba Misialina o tym pisała - aby można śpiące w foteliku dziecko wyjąć z samochodu razem z nim i wczepić w stelaż wózka bez budzenia malucha

Madzioolka dopisuję się do Twoich kryteriów.
5W1 TAKO JUMPER 2011 WOZEK WOZKI 16 X GRATIS (1421571447) - Aukcje internetowe Allegro
CONECO WÓZEK 3w1 TOLEDO+FOTELIK ALU+7xGRATIS (1423260621) - Aukcje internetowe Allegro

A ciuszki przecudne. Jak Wy wynajdujecie takie piękności?

Do góry