reklama
sylwiam-81
Zaciekawiona BB
pracuję w szkole i gdybym była w ciąży poszłabym od razu na L4
kasiaa91
Fanka BB :)
Jestem w 7 miesiącu i pracuję do 1 sierpnia.
Nie „musiałam” pracować - umowa na czas nieokreślony od dawna i mogłabym spokojnie iść na zwolnienie, ale nie mam w ciąży żadnych dolegliwości które by mnie do tego skłaniały, więc dla mnie L4 od początku byłoby wyłudzeniem.
Wiem, że ciąża jest szczególnym stanem i zwolnienie może być używane częściej niż w innych grupach, ale nie zmienia to faktu, że lekarze nie powinni wystawiać zwolnień „na ciążę” - jeśli ciężarna ma wskazania medyczne to ok, ale chęć odpoczynku czy nielubiana praca - to dla mnie nie powinno być przez lekarzy traktowane jako powód do zwolnienia.
Nie „musiałam” pracować - umowa na czas nieokreślony od dawna i mogłabym spokojnie iść na zwolnienie, ale nie mam w ciąży żadnych dolegliwości które by mnie do tego skłaniały, więc dla mnie L4 od początku byłoby wyłudzeniem.
Wiem, że ciąża jest szczególnym stanem i zwolnienie może być używane częściej niż w innych grupach, ale nie zmienia to faktu, że lekarze nie powinni wystawiać zwolnień „na ciążę” - jeśli ciężarna ma wskazania medyczne to ok, ale chęć odpoczynku czy nielubiana praca - to dla mnie nie powinno być przez lekarzy traktowane jako powód do zwolnienia.
Klaudyna91
Też pracuje w szkole/ośrodku wychowawczym i poszłam od razu
sylwiam-81
Zaciekawiona BB
W obecnym czasie epidemii to nawet innej opcji nie widzę.Też pracuje w szkole/ośrodku wychowawczym i poszłam od razu
Izawo28
Ja pracuje na budowach. Jedna, która jest w połowie zaawansowania jest przeze mnie jakby zdana innemu kierownikowi a druga prawie skończona ma same odbiory to tam już sobie przyjeżdżam i coś ogarniam. A tak to siedzę na zdalnym lub w biurze (Bogu dzięki, że mamy takie małe, ale jest) i ogarniam papierowo-formalne rzeczy. Jestem w 14 tygodniu i już po mału coś zaczyna być widać.
Dobrze się trzymacie dziewczyny... podziwiam! ze mnie jest straszna panikara.
Ayla1414
Ja poszłam na l4 w 20 tygodniu ciąży pracuje w galerii handlowej w sieciowe z ciuchami
Dziewczyny kiedy poszłyście, zamierzacie iść na l4 w obecnie panujących warunkach?
reklama
klaudiaa.x
Początkująca w BB
Ja poszłabym jak najszybciej. Nie ma powodów, żeby ryzykować zdrowia swojego i maleństwa