reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

odnośnie tematu piersi który poruszyła moniQa :)

mnie bolą bardzo, ale bokami za to nie mam wrażliwych sutków. Dodatkowo zauważyłam na nich "siateczkę" żył...teraz stały się bardzo widoczne :(Wcześniej tego nie miałam. Czy któraś z Was zauważyła to u siebie ?? No i niestety zrobiły się widocznie pełniejsze...

reklama
Kasiu a ja wlasnie sugeruje sie Twoimi objawami ;D .... a jak z tempka u Ciebie , mierzysz???  8) bo ja mierze i caly czas (jak narazie ) wysoko .... sluzik raz jest raz go nie ma ( ale czesciej jest ;) ) ... eHh .. badzmy dzielne i poczekajmy jeszcze te pare dni :)

Elżbietko witam Cie rowniez  :police:

Miminka mnie za to wlasnie bardziej sutki bola, a raczej swedza ;) ... piersi bola w sumie z boku i na gorze ... a zylki?? hmmm.... mam tak jakby jakies widoczne zylki ale nie sa takie siatkowate jak u Ciebie.... trzymam kciukaski :)

Agniesiu teraz to Ci sie juz latwo mowi , poczekajcie do poniedzialku ;D .. a przypomnij sobie jak Ty sie niecierpliwilas ;) ... i co?? pomoglo :) z czego okrotnie sie ciesze , chociaz Ty masz juz fasoleczke :) buziaki :-*

hihi, Moniqo, no to się sugerujmy razem ;))
Tempkę,tak,oczywiście mierzę (i dlatego zauważyłam owu i od razu poinformowałam o tym mezusia),to jest fantastyczna sprawa,choć wiadomo,z temką może być różnie,wczesniej ponizej 36,6, po owu w granicach 37,1..dzis lekka spadka 36,95, ale duzy spadek był 3 dnia od owu (do 36,6) i nastepnego dnia znow do 36,9..Wiec jest ok.Tak trzymać..
Śłuzik, tak jak u Ciebie..na zmianę,pojawia sie i znika,choc wiecej jest, biały i bardziej gęsty niż w owu (ale to też jest zmienne)
Aaaaaaaaaaaa...swędzenie sutków, było, zaraz po owu, od tego zaczęły się te lekkie bóle piersi (bardziej z boku),choć bez dotykania ich,nie czuję bólu

Trzymajmy się mocno, razem kciukasy za nas. Moniko, aby do wtorku-tym razem postaram się być dzielna i z samego rańca nie biec po test,aby zobaczyć mocniejszą kreseczkę, hihi

Elżbietko!!! SUPER!!

Elżbietko, nie mam pojęcia bladego co to u Ciebie może być, jestem kompletnie zielona w tej materii :( (nawet swój cykl zaczęłam badać dopiero po poradni rodzinnej przed ślubem ;)
Wiesz, ten skrzep..gdyby był choć cień prawdopodobieństwa, że miałaś fasolke,choć przez chwilke, to sprawa byłaby jasna ( z tego smutnego punktu widzenia)
Ale przecież miałaś USG, wczesniej..badania jak miałaś ten długi cykl..wiec..wiem, że nic nie wiem..
ALe trzymaj się ciepełko..trzymaj mocno maluszka jesli się juz tam zagnieżdza..
MUSI BYC :)) USzka do góry i kolorowych snów.

Witajcie!   :D
Powiem wam że weszłam w "objawy zafasolkowania" bo oczywiście szale. :o
Przeczytałam piękne opowiadanie na tych stronach na pewno wiele z was go czytało ale jest warty przypomnienia. Oto on.......   :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Wiec któregoś dnia
zapytało Boga:
- Mówią, ze chcesz mnie jutro posłać na ziemie, ale jak ja mam tam żyć,
skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i
uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czul jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam
języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek
słyszałeś, i z wielka cierpliwością i troska będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, ze na ziemi są tez źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie
wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły glosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

A tak w ogóle to po przeczytaniu tekstów tu i tam mam wszystkie objawy i w tym również szaleństwa.  ::)
A do tego byłam dziś u mamy z którą się nie widziałam jakiś czas i dobiła mnie tekstem że ...może jesteś w ciąży, chyba jesteś w ciąży a nawet nie wiesz...., a takie tematu nie poruszałam ona powiedziała to jak wychodziłam i powiem wam że ogłupiałam już całkiem.
Ale staram się być cierpliwa i poczekać do 23.02.2006 bo wtedy mam dostać @ - a kysz, a kysz!!!
Wiec po tym opowiadaniu uzbrajam się w cierpliwość bo też chcę zostać aniołem stróżem!!!  ;)

reklama
Elżbietko - Powiem ci że nie robię sobie dużych nadziei ale kto wie???
I nie zastanawiałam się nad tym kiedy będzie dobrze zrobić test żeby nie za wcześnie :mad: i nie wpędzać się samej w nerwy! Więc sama nie wiem ::) A ty kiedy byś zrobiła na moim miejscu??? :(

Do góry