reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Dzięki dziewczyny!!!! Ja też mam nadzieję na dwie krechy i mój mąż również!!! Zauważyłam, że też się zaczął przejmować!!!! Cały czas podtrzymuje mnie na duchu i mówi, że czuje obecność naszej małej FASOLINKI!!!!!

Dziewczyny odezwijcie się, bo muszę z kimś porozmawiać!!! To oczekiwanie jest takie nieznośne, naprawdę trudno to znieść!!! Gdy tylko widzę jakieś maleństwo w telewizji od razu płaczę!!! Ból w lewym jajniku nie przechodzi, a piersi bolą inaczej niż zwykle i wydaje mi się, że sutki dookoła trochę pociemniały!!! Dajcie znać!!!!

Dziewczynki kochane, tylko proszę nie krzyczcie na mnie....
Ja doskonale wiem ze nalezy test należy zrobić min.2 tygodnie po owu,albo w dniu planowanej miesiączki..ale po pierwsze: @ nie wiem kiedy ma być, bo moje cykle są super nieregularne (co juz pisałam), owu była 8 dni temu (w 41dc).A ja dziś, podobnie jak Ty MONIQO dziś przestałam czuć się "ciążowo" A za to bardziej jak @..bo ból podbrzusia i zła jak osa...Tylko ... te zawroty głowy..no i sama teraz w domku jestem, bo mężuś do później w pracy. A JA JESTEM ZBYT NIECIERPLIWA!!!!No i, no i.. No i będąc w sklepie natknęłam się na aptekę i kupiłam test, z zamiarem OCZYWIŚCIE testowania najwcześniej we wtorek (walentynki, hihi)
Ale tylko weszłam do domku na siusiu...i się nie pohamowałam.
Dziewczynki...jedna krecha wyraźna (ta testowa ;) Ale jak sie tak dobrze wypatrzeć...to albo jest ciemniejszy odcien bieli wpadający w lekki różowy..Albo to moja wyobraźnia płata mi figla..

Rany..jak bym teraz chciała NATYCHMIAST aby to co widzę było prawdą..
Moniqo, z tego co widziałam planowałyśmy testować w tym samym dniu..oczywiscie nie zmieniam daty :))
Boże..aby to była prawda...

Kasia 2005 - kolor testu nie ma znaczenia!!! każda krecha nr 2 jest oznaką że wreszcie sie udałao!!!
Ja zatestowałam 3 dni wcześniej niż powinnam i wyszło właśnie tak ajk Tobie , potem po trzech dniach powtórzyłam test i wyszło prządnie
Nie martw sie zatestuj drugi raz we wtorek, będą wyrażne dwie krechy :D :D :D :D :D :D :D

Dziękuję Agnieszko18. Tylko ta druga kreseczka..jest bo ja ją wypatruję..jak się mono wpatrzy to można ja zobaczyć.Ale na pierwszy rzut oka, jest tylko jedna..
Ale..mimo wszystko cieszę się bardzo bardzo bardzo..bo to dopiero tydzien od owu (przynajmniej od skoku temp.bo licho to wie ;) , poza tym test robiony teraz nie rano, wiec jesli ta druga kreseczka jest..to we wtorek juz bedzie gruba!!

Kasiu powstrzymaj swoje emocje bo mnie zaraz namowisz i tez pobiegne do apteki po tescik ;D ... zatestujemy razem 14 i (oby)  razem oswiadczymy ze mamy II na testach :) ...aczkolwiek ja juz sama nie wiem co mam myslec  ::) , a powiedz mi kochana czy masz jeszcze jakies inne objawy oprocz zawrotow glowy?? bo mnie to piersi bola (kiedys mnie bolaly przed @) i nie zauwazylam zeby choc ciutke urosly ( byc moze maja dopiero urosnac) eHh .... miotam sie   ::)

kasia_2005 ja również dzisiaj kupiłam teścik :) i naprawde nie wiem czy wytrzymam do 30 dc.... tylko strach przed złą wiadomością nadal mnie powstrzymuje. KASIU TRZYMAM KCIUKI ABY TO BYŁO TO O CZYM WSZYSTKIE MYŚLIMY !
monisia2506 dzisiaj na zakupach razem z przyjaciółką "całkiem przypadkiem" weszłyśmy do sklepu z dzieciącymi ciuszkami i też malo nie odpłynełam... liczę że w końcu nadejdzie dzień w którym wejdę do tego sklepu i zrobię zakupy dla mojego dzidziusiam!! :)

Moniqa, objawy mamy podobne i dlatego sugerując się Tobą (naprawdę) zaczęłam podejrzewać że to może być TO :)
No więc tak..parę dni po owu,już COŚ sie pojawiło. Zawroty głowy (ale nie tak mocne, raczej nieprzyjemne, jak na jakimś rauszu) czasem ból jajniczka (prawy),ból brzusia na dole..Ale nie aż tak mocno..raczej "odczuwalnie",ale nie mam potrzeby ratować się nospą. Piersi..lekko bolą,całe..ale przed @ miewałam i mocniejsze objawy..Rosnąć raczej nie urosły (moze mężuś coś wyczuje)
Wiesz, ja staram się nie nakręcać gdyż...sam fakt że owu była w 41 dniu już jest dziwny (choć wiem ze bywaja takie przypadki ze nawet i w 50dc jest ciążą), o maluszka staramy się od sierpnia...i tylko właśnie w sierpniu miałam ładny cykl (choć też długi cykl)ale nic wtedy nie wyszło..potem były "zęby" skaczącej temp. (to wszystko po tabletkach-rozlegulowane)

reklama
[b]MoniQa i kasia 2005 [/b]- spokojnie poczekajcie chociaż do poniedziałku,
Weekend szybko przelci, a w poniedziałek teścik, wtorek info dla mężczyzny na Walentynki.... :laugh: :laugh:
Wasze objawy - o ile nie wmawaicie ich sobie - wskazują na fasolkę - czego z człego serca Wam życzę
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Trzymam kciuki i prosze o onfo po wykonaniu testów :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry