reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Ja już sama nie wiem i jestem skłonna powiedziec, że w kazdym momencie cyklu mozna zajsc w ciaze. Słyszal i czytalo sie o tylu przypadkach ze nie starczyloby miejsca zeby wszystkie opisac. Niezbadane sa wyroki boskie :)

Baśka ja jestem przyszłą fizjoterapeutką i wiem co to zespół alkoholowy :) i tak jak ze wszystkim z alkoholem trzeba uważać...

Aleksandra były różne przypadki, nawet zajścia w ciążę w czasie miesiączki więc wszystko jest możliwe...

Aleksandra - to nie mial być osąd, chodzilo mi tylko o to że z tymi objawami to różnie wychodzi - zresztą sama pewnie widzisz że dziewczyny widzą często różne objawy a nie zawsze one świadczą o ciąży - chodzilo mi więc o to że tak od razu po zaplodnieeniu chyba ciężko stwierdzić typowe objawy...Trochę kręcę ale myślę że wiesz o co mi chodzi:) Nie chcialam Cie jakoś moją wypowiedzią urazić - to nie byl żaden osąd...tylko takie moje zdanie w końcu pytalaś co o tym myślimy...

A zajść w ciążę faktycznie można w każdym dniu cyklu- bo nam natura czasem figle plata:) w niektórych tylko jest to znacznie mniej prawdopodobne niż w innych...

Basiu... broń Boże nie miałam do Ciebie żadnych pretensji tylko byłam ciekawa czemu myślisz ze raczej to nie to ;)
aaa swoja droga to cos dziwnie naprawde tempka nadal 37,3 a normalnie w tych dniach cyklu była koło 36,7-36,8 - sprawdziłam na moich wykresikach :) tak wiec jeżeli nawet nie jestem w ciąży to sądząc bo tych bólach owulacyjnych od 10 do 12 dnia cyklu i tej wysokiej temp teraz to owulacja już sie odbyla - jak na mnie to bardzo wczesnie bo jak juz pisalam na ogol skok temp mialam dopiero 17 d.c... to moze byc tylko przykladem na to ze nasze cykle moga byc bardzooo rozne tak jak nasze dni płodne ;) P.S. ciekawe skąd ta suchość... zasze gdyt mijał śluz niepłodny to pojawiał się inny a pożniej znowu przychodził ten niepłodny juz do samej @ a teraz nic ....

reklama
ok:) po prostu mi się slowo "osąd" źle skojarzylo - nie wiedzialam czy to w negatywnym znaczeniu:) Ja dopiero zaczne się regularnie obserwować bo coś niesystematyczna w tym bylam...także fajnie że tak dobrze siebie znasz:) mnie co prawda uczyli na kursie przedmażeńskim ale po ok 4 cyklach mi sie znudzilo i teraz zaluje bo zaczynam od początku:)

Do góry