reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Podobno test najlepiej robić w dniu spodziewanej @. Ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test:) Albo zrób Bete:) Powodzenia. Trzymam kciuki żeby to była fasolka:)

reklama
Dzień dobry kochane :*

Wczoraj miałam mieć okres, a dziś @ jak nie było tak nie ma dalej. Na dodatek o 6tej rano, zaraz po przebudzeniu zmierzyłam temperature, i mam 37,3 st. Ja już nic z tego nie rozumiem.. Czytałam gdzieś że tepmperatura powyżej 37 st. w dniu spodziewanej miesiączki oznacza ciąże i że trwa aż do stu dni ciąży. I jest to pierwszy główny objaw obecności fasolki.. Ale przecież pare dni temu test wyszedł negatywny..

Najlepiej zrób jeszcze jeden testi idź na bete. Tamten najwyraźniej robiłaś za wcześnie.
A mnie dziś boli całe podbrzusze. Chyba znów mi się szykuje zapalenie pęcherza

xXxIzuLQaxXx Temperatura przed spodziewaną @ powinna spadać. Jeśli w dniu w którym powinnaś dostać @ masz podwyższoną i w następnym też jest duże prawdopodobieństwo fasolinki!;) Wiem to po sobie. Miałam dokładnie tak jak Ty teraz. Przed spodziewaną @ 37,2 w dniu spodziewanej też pow. 37 i na następny dzień też nie zaczeła spadać. To dało mi do myslenia. Zrobiłam test i co ?:) Kończy się 5 miesiąc mojej upragnionej ciaży. Trzymam kciuki !!!

xXxIzuLQaxXx Temperatura przed spodziewaną @ powinna spadać. Jeśli w dniu w którym powinnaś dostać @ masz podwyższoną i w następnym też jest duże prawdopodobieństwo fasolinki!;) Wiem to po sobie. Miałam dokładnie tak jak Ty teraz. Przed spodziewaną @ 37,2 w dniu spodziewanej też pow. 37 i na następny dzień też nie zaczeła spadać. To dało mi do myslenia. Zrobiłam test i co ?:) Kończy się 5 miesiąc mojej upragnionej ciaży. Trzymam kciuki !!!

Gratuluje! :*

Wiem, dziś cały ranek czytam o temperaturach. I praktycznie wszędzie pisze że jeżeli w dzień spodziewanej @, a zwłaszcza dzień po, utrzymuje się tempka powyżej 37st. to oznacza fasolke. Ale boję się że znów się nastawię na dzidzie, a później nie bedzie.. :( Czuje tak jakbym miała @, a nie mam. Piersi mi urosły (ale wiem że to nie zawsze coś znaczy) no i ta tempka. Innych objawów raczej nie mam. No, prócz tego że non stop chodze siusiu.. Może przeziębiłam się gdzieś i od tego to wszystko? Ale prócz siusiania nic nie wskazuje na jakieś przeziębienie.. eh..

xXxIzuLQaxXx ja też nie miałam zadnych innych objawów oprócz tego, że tak troszkę inaczej niż na @ bolały mnie piersi. Tak bardziej po bokach :) no i jeszcze zwiększone zmęczenie. Gdzie usiadłam tam spałam. Ale pierwszym sygnałem była ta tempka :) Inne przyszły później. Mdłości do 9 tygodnia :) codziennie 24/7:) ale teraz jest spokojnie :) i wiem już ze to chłopczyk :) dodam jeszcze że pierwszy test zrobiłam w 4 dniu po spodziewanej a drugi w 6 dniu :)

Acha :) we wcześniejszym poście napisałaś, że zmieniłaś godzinę mierzenia tempki. co prawda powinno sie mierzyc o tej samej ale 7ma to też dobry czas. Najpóźniej trzeba ją zmierzyć do 7,30 :) Ja jestem tak po cichu pewna że masz już w sobie dzidziusia :)

Acha :) we wcześniejszym poście napisałaś, że zmieniłaś godzinę mierzenia tempki. co prawda powinno sie mierzyc o tej samej ale 7ma to też dobry czas. Najpóźniej trzeba ją zmierzyć do 7,30 :) Ja jestem tak po cichu pewna że masz już w sobie dzidziusia :)

Dziękuję za wiarę we mnie :) też mam cichą nadzieje że będzie dzidziuś :) Zobaczymy jak to będzie :)

I gratuluje chłopczyka! :*:*

Dobry wieczór kochane :*

Dziś miałam mieć @, i nie przyszła. eh. Wczoraj mnie brzuch bolał tak jakby już miała przyjsć @, a jej nadal nie ma. Zwykle miałam tak, że jak bolał mnie brzuch np wieczorem w ten właś nie sposób, to @ przychodziła rano, a jak brzuch bolał rano, to @ przychodziła wieczorem tego samego dnia. A tu ani słychu, ani widu. Ale czekam heh. Piersi mi urosły hehe, z miseczki B przeskoczyłam na C w dosłownie tydzień czasu. Nie łudze się że jest fasolinka, choć prawdę mówiąc mam taką cichą nadzieję że jest, ale lepiej być przyjemnie rozczarowana, niż zrozpaczona. Wiecie same jak to jest.. Buziam i życzę powodzenia :*

Aaa..dodam jeszcze że dziś wstałam o 6tej i zapomniałam zmierzyć temperature, to zmierzyłam o 7mej, i było 37,5 st. ale to chyba na nic nie wskazuje jak godzine później mierzyłam. Co Wy na to?
JA TO NIE WIEM JAK TO JEST Z TA TEMP ALE ZYCZE FASOLKI OCZYWISCIE:tak:
TAK WOGOLE TO CZESC WSZYSTKIM:-)JA JUTRO SIE WYBIERAM DO GINEKOLOG ZEBY OCENILA TO MOJE USG NO ALE PEWNIE NIC INNEGO TAM NIE WYPATRZY NIZ MI MOWIONO WIEC JESTEM NASTAWIONA NA TO ZE POTWIERDZI POLICYSTYCZNOSC JAJNIKOW NIESTETY:-(POTEM BADANIE KRWI,MAM NADZIEJE ZE UDA MI SIE JE ZROBIC JUZ POJUTRZE.....CHCIALABYM JUZ MIEC WSZYSTKI WYNIKI I MOC ZACZAC COS Z TYM ROBIC BO TAKA NIEMOC MNIE DOBIJA.......:-(ALE PRZECIEZ JEDNEGO SKARBA JUZ MAM :-)BUZIAKI DZIEWUSZKI:-)

reklama
Dzień dobry kochane :*

Wczoraj miałam mieć okres, a dziś @ jak nie było tak nie ma dalej. Na dodatek o 6tej rano, zaraz po przebudzeniu zmierzyłam temperature, i mam 37,3 st. Ja już nic z tego nie rozumiem.. Czytałam gdzieś że tepmperatura powyżej 37 st. w dniu spodziewanej miesiączki oznacza ciąże i że trwa aż do stu dni ciąży. I jest to pierwszy główny objaw obecności fasolki.. Ale przecież pare dni temu test wyszedł negatywny..
Kochana ja już Ci po cichu gratuluję:tak::-)

Do góry