reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :-*
    Nemezis ! Zauważ ,że masz 1 powód do radości  jeśli chodzi o toxo . Trzymaj się ciepło i wyluzuj !
   Pozytywne nastawienie potrafi zdziałać cuda ![/font]

Czesc! ja juz sie badalam przeciwko toxo i cytomegali. Mam przechorowane obie choroby(tzn. mam przeciwciala ale jestem zdrowa)Faktycznie sa to bardzo grozne choroby dla dzidzi wiec warto sie zbadac przed ciaza i w pierwszym trymestrze.Tym bardziej , ze nie trzeba w ogole miec kontaktu z kotami zeby zachorowac.Pozdrawiam

Nie chce martwic "zarazonych" ale podobno czasem przeciwciala moga niewiele pomoc.Wirus(czy tam jak go zwa) moze zagniezdzic sie w scianie macicy i tam siedziec ukryty.W ciazy natomiast moze sie znowu uaktywnic i zarazic nasza fasolke :(

ja słyszałam równiez ze moga sie zdarzyc przypadki mutacji toxo i znowu mozna sie zarazic bo na takiego mutanta przeciwcial nie ma sie wowczas... jednak i tak jest mniejsze ryzyko w takim przypadku niz gdy tych przeciwcial nie ma sie wcale :)

Cześć dziwewczyny. Chciałabym się podziewlic z wami moimi objawami(dzis wypada 35 dc): otóż 27 dnia cyklu miałam kontrolną wizyte u ginekologa, ktory stwierdził że fasolki nie ma :(. Jednak u mnie wystepują takie objawy jak: temp od 23dnia waha sie w granicach 37,0-37,3, piersi urosły i strasznie bolą, szyjka wysoko, pochwa strasznie mięciutka, dość często bóle głowy, od czasu do czasu mnie mdli. Test robiony w 33dc wyszedł negatywnie. Czy w 27 dc lekarz mógł wykryć ciążę? Dodam że nie mam torbieli, stanu zapalnego nic co by mogło opóźnić @. Poradźcie coś bo już nie wiem co ma robić

Dziękuję laseczki, ale z tym dołem to nie tak łatwo wygrać. Siostra mojego męża urodziła córeczkę 1 września. Bardzo często ją odwiedzam, bo mąż zostawił ją w 4 m-cu ciąży dla kochanki. Dzieciak jest cudny. Patrzę na niego i jakoś zaczyna mi brakować nadziei, że mi się uda. A jutro idę w odwietki do koleżanki, która urodziła we czwartek synka. Czyli jutro będzie miał tydzień. Mierzyłam tę paskudną owu testami, kontrolka piękna była tylko drugiej kreseczki brak. Skończyły się w 14 dniu cyklu, a że kosztują 90 zł to nawet kasy mi się nie chciało wywalać. Normalnie zwątpiłam. Cały czas płaczę. Nie wiem co jest. Wszystko mi przeszkadza - mąż, rodzice, kot, znajomi. Wszystko mnie dobija. Katastrofa.

reklama
Idę popłaczę w poduszkę albo poczytam o wadach zastawki trójdzielnej i wielozastawakowych. Choć jak znam życie będę obie te czynności wykonywała równocześnie! Dobrej nocy. Pomyślnych testowań i zafasolkowanych próbowań! :)

Do góry