reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
veronica no bo to juz końcówka:) niedługo bedziesz malego sciskała:) tak kiedys sie zastanawialam czy da sie policzyć wszystkie całusy:) nieeeee da:) sama zobaczysz:p a dzwonilas juz do gin? mowilas co sie dzieje?

ale tu puuusto;(

Ostatnia edycja:
tak dzwonilam do niej dzis rano ale ona nigdy nie odbiera - zawsze oddzwania - a dzis nie zrobila tego. dzwonilam do niej kolo 10 rano...dochodzi 17 a tu nadal cisza....

to wszystkie dzieci tak duzo caluja? haha to mi buzia spuchnie od tego :-D

veronica do szpitala:
taka wyprawka która ci sie na 100% przyda
2-3 koszule
skarpetki
klapki takie które beda do chodzenia i pod prysznic
sweter rozpinany, szlafrok
recznik najlepiej ciemny (krew)
laktator (reczny)
szampon i zel pod prysznic
podkłady ( w niektórych szpitalach daja ale w to najlepiej sie ubezpieczyć)

dla malego bodziaki z długim rękawem i spiochy albo bodziaki z krótkim rekawem i pajace z długimi ( bodziak pełni role bielizny)
rożek zeby dziecka nie obwijali w ten szpitalny
pampersy i chusteczki do pupy
cos na odparzenia np sudocrem
3-4 pieluchy tetrowe
czapeczka, niedrapki i ubranko na wyjscie;)

w szpitalu u mnie bylo strasznie goraco i dzieciom nie zakładałyśmy czapeczek był kwiecień wiec grzali na maxa na porodówce i sali poporodowej ale skarpetki to mus i szlafrok tez:)

kiedy masz wizyte u gin? ona ci powie co i jak z porodem laktator powinnas miec bo jesli bedziesz miala cc to bedziesz musiala pobudzic laktacje

Ostatnia edycja:
tzn tam gdzie ja bede rodzic( tj.chce) maja wszystko dla dziecka...musze miec tylko swoj krem na odparzenie ( mam juz kupiony sudocrem), pieluchy i oliwke.

a wyniki jakich badan najlepiej miec ze soba? bo nie wiem czy brac wszystko czy tylko czesc jest potrzebna...

i jeszcze jedno pytanie: najlepiej rodzic w zwyklej koszuli czy wziac ze soba jakis dlugi podkoszulek? bo szkoda mi troche koszuli nocnej na porod bo ta krew i wgle...

reklama
wez długi podkoszulek;)

jeli bedziesz miala cc to weź koszule ale ciemna:) ze mnie sie smiali " do porodu pani w czarnej koszuli przyszła? trzeba bylo jakas weselsza;) " hahahahahaha

a co do tego czy maja wszystko dla dziecka to wszedzie pisza ze maja ale duzo dzieciaków ma uczulenie po tych śpiochach i ubrankach szpitalnych zwłaszcza ze nie wiesz w czym oni to piorą kacper miał na szyjce uczulenie od tego rożka!!! napisali ze maja wszstko a kacprer był tylko w pieluszcze i w rosku nagi!!!!!!!
wiec lepiej wziac na te 3 dni ubranka najwyggodniej bawełniane body z kr rekawem i pajacyki bo najlatwiej je sie ubiera;)

Do góry