reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Trochę tłuszczyku niestety nie w moim przypadku - waga startowa kurczakowa 42kg a teraz w porywach do 43. Dopiero w tym tygodniu jakiś brzuszek się pokazał. A napina się pomiędzy kością łonową a pępkiem.

Ponieważ nie masz tłuszczyku odczuwasz bardziej:tak: Ale jeżeli napina się w tym miejscu to raczej nie maleństwo.PAMIĘTAJ ŻEBY MÓWIĆ GINOWI O KAŻDEJ TAKIEJ RZECZY. Z tego co zrozumiałam ma to miejsce tylko jak się kładziesz?? Szkoda że osoby dające "dobre rady " nie wyjaśnią o co chodzi (często niestety nie wiedzą) Jeżeli się niepokoisz idz do gina,ale z tego co mówiłas to nic złego się nie dzieje;-)

Tylko jak leżę ale to też nie występuje zawsze jak leżę. No i czuję to stwardnienie jak położę rękę na brzuchu w tym miejscu. A nic nie mówiłam bo mnie to nie boli - myślałam że to normalne. Poprostu nie wiem czy mam być na to wyczulona?

W poniedziałek w nocy byłam w szpitalu bo moje skurcze sa częste a niektóre bolesne i sie przestraszyłam.Na szczęscie wszystko w porzadku:tak:. Łykam garść prochów rano i wieczorem no ale cóż zrobić:sorry2: LEEEEEEEEEEENia mam okropnego:-),boli mnie krocze ,żebra,nie mkoge oddychać ,spać i jest mi niewygodnie w każdej pozycji. Wszystkich tych atrakcji doświadczysz w 8-9 miesiącu;-).

blondi, takie napiecia w ciazy sa normalne, tak jak mowila poziomki. macica sie napina, zeby przygotowac sie do porodu... ale jakzaczynaja byc regularne, to powinnas zadzwonic do gina...

ale tu dzisiaj pusto...

poziomki, to co bedzie w marcu, kwietniu.... poglasz ode mnie te dwie lobuziary :-)

reklama
Do góry