reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Agusia - idź do laboratorium i zrób badanie beta hCG - to badanie z krwi, które pozwoli potwierdzić lub wykluczyć ciążę. A z brakiem @ Ci nie pomogę, bo nigdy tabletek nie zażywałam.

reklama
Hej dziewczyny!
Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona. Mam problem. Mam 26 lat, przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne ostatnią tabletkę wzięłam w grudniu 2009 na koniec grudnia dostałam okres i podjęłam decyzję żeby odstawić tabletki. W styczniu 2010r. nie dostałam miesiączki, luty, marzec, kwiecień też nic poszłam do lekarza i w maju dostałam tabletki na wywołanie i po nich dostałam okres. Od tamtej pory nie mam okresu. Gdyby nie wywołanie to już 8 miesięcy nie mam okresu:-(. Kocham się z moim narzeczonym a już niedługo mężem w miarę regularnie. Robiłam testy już kilkanaście razy i nic tylko jedna kreska. Nie wiem co się dzieje i co robić. I jeszcze chce dodać że mam zaokrąglony brzuszek. Koleżanki w pracy mówią że wyglądam na jakiś 3 miesiąc. Od czasu do czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Pomóżcie proszę

Kochana idz do lab i zrób prolaktyne i progesteron. Wysokie stężenie tego 2 może świadczyć o ciąży a jeżeli prolaktyna jest wysoka jest przyczyną braku @ i owulacji co raczej wyklucza ciążę. Jeżeli chcesz możesz zrobić bhcg(test ciążowy z krwi) ale na Twoim miejscu bym się wstrzymała bo szkoda kasy wydawać. Jeżeli prog. będzie wysoki zrób bhcg.
I pamiętaj przed PRL zero wysiłku sexu i obrzarstwa.
I koniecznie do gina!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona. Mam problem. Mam 26 lat, przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne ostatnią tabletkę wzięłam w grudniu 2009 na koniec grudnia dostałam okres i podjęłam decyzję żeby odstawić tabletki. W styczniu 2010r. nie dostałam miesiączki, luty, marzec, kwiecień też nic poszłam do lekarza i w maju dostałam tabletki na wywołanie i po nich dostałam okres. Od tamtej pory nie mam okresu. Gdyby nie wywołanie to już 8 miesięcy nie mam okresu:-(. Kocham się z moim narzeczonym a już niedługo mężem w miarę regularnie. Robiłam testy już kilkanaście razy i nic tylko jedna kreska. Nie wiem co się dzieje i co robić. I jeszcze chce dodać że mam zaokrąglony brzuszek. Koleżanki w pracy mówią że wyglądam na jakiś 3 miesiąc. Od czasu do czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Pomóżcie proszę
Podobnie jak dziewczyny Ci radziły powinaś zrobić beta HCG to badanie na 100% pokaże Ci czy jesteś w ciąży, ale powinaś również zgłosić się do lekarza on po zbadaniu powinien powiedzieć Ci co jest grane i jeśli to nie ciąża to napewno da Ci skierowanie na wszystkie niezbedne badania;-);-)

Hej dziewczyny!
Dzisiaj testowałam no i I kreseczka więc teraz czekam na @ no i kolejne staranka

reklama
nie ma @ wiec moze to jeszcze byc fasolinka :)
Nie sądzę żeby to była fasolka bo nie mam żadnych objawów a poza tym moja intuicja mówi że @ napewno zawita u mnie. Ale w tym mięsiącu jakoś wmiarę to przyjełam i nie rozpaczam jak zawszę, już chyba zaczynam się przyzwyczajać do tej I krechy na teście

Do góry