reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy dziecko przestaje rosnąć?

zbuntowana

Zaangażowana w BB
Witajcie!
Mam pytanie czy to jest normalne że dziewczynka w wieku 12 lat przestała rosnąć? ( Chodzi mi o wzrost )

reklama
Ale skąd wiesz, że przestała rosnąć? Za jakiś czas będzie pewnie miała "skok" rozwojowy. Dzieci mają różne fazy wzrostu. Jak Cię coś niepokoi to najlepiej udać się do lekarza i zapytać :)

Ja bym radziła iść do lekarza. Mój młodszy brat tak miał, że przestał rosnąć w wieku 10 lat, lekarz przekierował go do Centrum Zdrowia Dziecka i zostały mu przyznane zastrzyki hormonu wzrostu, które musiał brać aż do 18 roku, dodatkowo brał jeszcze udział w turnusach rehabilitacyjnych po to by kręgosłup był prosty itd. Lepiej nie zwlekać, znajomych córka jest w podobnej sytuacji z tym że ma 15 lat a wzrost 120, nie zareagowali w pore, a teraz już jest za późno (tak usłyszeli od lekarzy). pzdr

Andżelika masz rację. Czytałam, że na rośnięcie mogą mieć wpływ: choroby, zaburzenia hormonalne spowodowane niedoborem hormonu wzrostu a nawet zła dieta i brak ruchu. Choć pewnie w mniejszym stopniu. Ale lekarz jest tutaj niezbędny.

Też tak mi się wydaję, że z czasem urośnie, a jeśli chcesz porady to idź do lekarza aby się upewnić...

Dosyć wcześnie przestałaś rosnąć,ale też mieć 164cm w wieku 13 lat u dziewczynki to sztuka. A co do autorki i problemu to wydaje mi się,że nie ma sensu panikować zbyt wcześnie,dziecko może niespodziewanie później wystrzelić w górę.

reklama
reklama
Do góry