reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy do szpitala?

reklama
Kaszel może spowodować skurcze macicy. Powinnaś wykonać KTG.
Na ktg byłam w niedziele i miałam tylko małe 3 skurcze( tak mówiła Pani która wykonywała ktg) a jak lekarz mnie badał to miałam 1-2 cm rozwarcia wewnętrznego. A skurcze pojawiły się od wczoraj tak nagle, znikąd i strasznie bolesne

Ja będąc po terminie miałam ktg codziennie. I nie chodzi tu już o kaszel, ale moja ginekolog mówiła, że po terminie trzeba dziecko po prostu monitorować. Jak masz mocne bóle to jedź na ktg nawet na IP. I sprawdź co ile występują. Być może zaczyna się poród. To, że w niedzielę nie było rozwarcia i skurczy wcale nie znaczy, że dzisiaj nic się nie dzieje. Kiedyś w końcu poród się rozpocznie 🙂

Ja będąc po terminie miałam ktg codziennie. I nie chodzi tu już o kaszel, ale moja ginekolog mówiła, że po terminie trzeba dziecko po prostu monitorować. Jak masz mocne bóle to jedź na ktg nawet na IP. I sprawdź co ile występują. Być może zaczyna się poród. To, że w niedzielę nie było rozwarcia i skurczy wcale nie znaczy, że dzisiaj nic się nie dzieje. Kiedyś w końcu poród się rozpocznie 🙂
Tak dzisiaj będę jechać bo straszne bóle mam w dole nawet jak idę do toalety i ciągnie do krzyża😏 wiec możliwe ze poród już pomału się zaczyna

Hej dziewczyny! Cesarkę miałam w środę o godz 19:30. Ile po cesarce puszczają do domu? Synuś ważył 2400 g jak się urodził i 50 cm. Czy jest możliwość ze do niedzieli będę już w domu albo jeszcze dzisiaj?

Hej dziewczyny! Cesarkę miałam w środę o godz 19:30. Ile po cesarce puszczają do domu? Synuś ważył 2400 g jak się urodził i 50 cm. Czy jest możliwość ze do niedzieli będę już w domu albo jeszcze dzisiaj?
Czemu cięli? Jednak malutki, ale ogólnie zdrowy chlopczyk? Mnie też to spotkało, nastawiłam się na sn, a skończyło się CC. Mnie puścili 48 h po CC. Po 48 h jeszcze robią szczepienie i jeśli wyniki Twojej krwi są ok, to powinni puścić.

reklama
Czemu cięli? Jednak malutki, ale ogólnie zdrowy chlopczyk? Mnie też to spotkało, nastawiłam się na sn, a skończyło się CC. Mnie puścili 48 h po CC. Po 48 h jeszcze robią szczepienie i jeśli wyniki Twojej krwi są ok, to powinni puścić.
Malutki trzymali go w ocieplarni przez jeden dzień później do inkubatora go dali a teraz jest ze mną. Jak się urodził ważył 2450g i 50 cm. Ma żółtaczkę ale jest w normie badania tez wyszły dobrze to kiedy by mogli nas wypuścić? Jutro już sobota a w niedziele mam komunie u kuzyna to ciekawe czy do tego czasu nas wypuszcza

Do góry