reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karolinka 24t, waga 700g nasz maleńki cud!!!

Gratulacje córeczki
ja mam synka 24tc waga660g teraz 17miesięcy chodzi gaworzy żadnych powikłań, zupełnie nie odbiega od rówieśników

Anuleczko, fajnie przeczytac takiego posta.
Równiez mam synka z 24tc, obecnie ma prawie 11 m-cy wieku korygowanego, niestety jesteśmy daleko w tyle. Mały nawet nie siedzi. wierze, ze kiedyś bede mogła napisac tak optymistycznego posta jak Twój. Pozdrawiam.

reklama
trzymam kciuki za Szymonka i życzę wiele wytrwałości,
potrzeba wiele wysiłku i cierpliwości aby z takiej kruszynki wyrósł męszczyzna:-)
ja bardzo zawierzyłam Bogu Bartek rozwija sie naprawde normalnie i często będąc u neurologa czy lekarza rehabilitacji słyszymy że to chodzący MAŁY CUD.
we wtorek zakończyliśmy leczenie rehabilitacyjne, nawet kontroli już nie potrzebujemy.
Szymonek ma jeszcze czas TYLKO POTRZEBUJE SILNEJ MAMY
serdecznie pozdrawiam

witam wszystkie mamy, moja karolka juz ponad miesiac raczkuje teraz wstaje i zaczyna próby chodzenia!! jest bardzo dzielna teraz m 11 miesiecy od urodzenia i wazy 7 kg. jedyny problem to picie poniewaz nie potrafi pic z butelki a co za tym idzie ma zaparcia no i teraz zrobiły sie jej wypuklenia przy odbycie, lekarz rodzinny kier uje nas do chirurga, ale mam nadzieje ze to samo sie wchłonie, czy któras z was miała taki problem prosze o porady!!​

Doris ja Ci nie pomoge odnosnie problemu,ale ciesze sie,że mała tak pieknie sie rozwija:-)
Miło czytac takie historie. Masz super dzielną dziewczynkę:tak:
Buziaki dla niej;-)

Witaj, bardzo ładnie Twoja córcia idzie do przodu, moja bardzo podobnie, zaczęła już powoli chodzić dookoła mebli. Mam identyczny problem z piciem z butelki i to już od dawna, wszystko futrujemy łyżeczką a butelkę czasem przez sen udaje się podać. No i te zaparcia... Dr z Imidz kazała dodawać do zupki kukurydzę i brokuły, trochę pomogło, ale przecież codziennie nie mogę dawać tego samego. Już wcześniej chciała nam przepisać jakieś kropelki, ale postanowiłyśmy spróbować z tymi brokułami i kukurydzą. Teraz 3 kwietnia przy synagisie już poproszę o ten lek, to Ci napiszę może i wam się przyda. Kurde trochę mnie przestraszyłaś tymi uwypukleniami przy odbycie... Dziś mała 2 razy bobkami kupkę robiła, dałam jogurcik może coś poprawi.

witam po ostatnich szczepieniach mała zaczeła chorowac najpierw angina ropna po 2 tygodniach byłysmy u kardiologa w klinice i chwyciła jelitówkę po 4 dniach spadła z wagi o 0.5 kg!!! to jakas masakra juz dobiła do 7kg a teraz znowo wazy 6.5, czy sa jakies preparaty wysokokaloryczne zeby dziecko szybciej przybrało na wadze !!! prosze o jakies porady!!!

Doris Moj Oliver urodził się w 26 tygodniu z waga 980 gr. Od wyjścia ze szpitala podajemy mu 2 razy dziennie wysokokaloryczne mleko na receptę. Mały ma 7 miesięcy i waży 7,200 gr. Zapytaj się lekarza o takie mleko.

reklama
Mleko wysokokaloryczne infatrini na 100 ml ma 100 kcal zamawiałam je w aptece internetowej dbam o zdrowie i odbierałam w aptece tam jest najtaniej bo to drogie mleko aptekę tą powinnaś mieć w swoim mieście.
Teraz kupuje tańsze wysokokaloryczne mleko nestle clinutren kaloryczność taka jak wyżej.Mleka te są bez recepty.
Do mleka zawsze kaszka na początku był kleik to dodatkowe kalorie.
Do zupek obiadków olej z pestek winogron 5 ml może być też trochę masła na zmianę.
Jest też odżywka fantomalt można dawać do wszystkiego owoców,soków,mleka jedną miarkę na 100ml.

Do góry