reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karolinka 24t, waga 700g nasz maleńki cud!!!

witam wszystkie mamy, Karolinka mówi juz mama,baba, be niam , byłysmy u lekarza z rehabilitacji i wielki szok:szok: pani doktor powiedziała ze Karolinka juz nie wymaga zadnej rehabilitacji, i zostaje nam tylko wizytau psychologa, jedyną rzeczą która jest problemem to to ze jest bardzo nerwowa kładzie sie na podłogę i tupie nogami pupą, nie potrafi sie skoncentrować, zabawic , ciągle chodzi za mną i chce na ręce. drogie mamyczy wasze dzieci też mają tak rozregulowany układ nerwowy???
proszę o poradę co mam robic,musimy wybrac sie do pani neurolog, czy może dostacjakies leki na uspokojenie?? ja juz nie mam sił:-(

reklama
DSC01871.jpgtak chce juz chodzic, muszę jeszcze poćwiczyc
DSC01910.jpgkocham jazdę rowerkiem!!!
DSC01830.jpglubie jeść ale konkrety
DSC02073.jpga to moja miłość

Doris, moja Tosia jest trochę młodsza-ma 8,5 miesiąca (ur w 27 tyg z wagą 1000 gram) i problem mamy podobny. Od prawie dwóch miesięcy jest taka jęcząca. Nie marudzi, a złości się ciągle. Najgorzej, jak jej coś nie wychodzi. Niestety, nasze dzieci przyszły na świat z bardzo niedojrzałym układem nerwowym i chyba taki tego efekt...nam neurolog powiedziała, że mam spróbować ją wyciszać, ale jak? Pani psycholog póki co nie widzi żadnego problemu. Może Tosia jest za mała, a może psycholog do luftu...

witam wczoraj przez przypadek okazało sie ze Karolinka ma już dwa ząbki:-D cos niesamowitego ile radosci daje taka wiadomos, co prawda troche sie rozchorowałą ale mysle ze inhalacje wystarcza. ostatnio nawet zrobiła swój pierwszy krok samodzielny lecz na drugim zawsze sie konczy, ale jest super.

karolinka szaleje z ząbkami ma już trzy i chyba kolejne idą bo jest strasznie marudna, mamy wczesniaczków jak u was wygladało zabkowanie i które zabki wyszły najpierw bo mojej małej u góry ale to napewno nie są jedynki a teraz jedynka na dole.

Doris, mój Szymon w ogóle zaczął późno ząbkować i nie wiem jak to będzie wyglądało, bo dopiero pierwszy ząbek za nami.
Ale z moich obserwacji wynika, ze następna bedzie prawa jedynka u góry.
No królik normalnie bedzie :-D.

reklama
a ja sie martwiłam ze to tylko mojej karolince tak dziwnie wychodzą ząbki ale to widocznie wczesniaczki tak maja.
bardzo dziekuje za informacje. a jak u waszych maluszków z koncentracja, czy cwiczycie jakoś w domu. bo moja karolinka ciężko ma sie skupic na zabawie.

Do góry