reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karolinka 24t, waga 700g nasz maleńki cud!!!

reklama
Wojtuś nie chce pić w ogóle. Dajemy mu w ciągu dnia po troszku strzykawką bo nie ma szans żeby napił się z butelki czegokolwiek. Pierwsze ząbki wyszły mu jak miał chyba z 10 miesięcy, może 11.

takie informacje dostałam od lekarzy, ona na moim mleku bardzo słabo przybierała
no to pokarm mao tresciwy przy stresie tak jest ;/
my dawalismy nan dla dzieci z niska waga urodzeniowa- dzialal cuda;]
mam pytanie do mam wczesniaków czy wasze malenstwa maja problemy z piciem herbatek, poniewaz moja mała ciagle sie krztusi, musze ja dopajac strzykawka. zastanawiam sie kiedy wyjda jej pierwsze zabki? jak u was było?
zabki pierwszy przy 4 miesiacach, picie do prawie roku nie chcial potem nauczylismy pic ze slomki,bidonu ze slomka kubka lovi 360 teraz nadrabia pije duzo i to z kubka

Wojtuś nie chce pić w ogóle. Dajemy mu w ciągu dnia po troszku strzykawką bo nie ma szans żeby napił się z butelki czegokolwiek. Pierwsze ząbki wyszły mu jak miał chyba z 10 miesięcy, może 11.
polecam myk ze slomka i sokiem z kartonu pierw dziecku naciskac troche zeby przez slomke pol lyczka splynelo a potem dzieco samo ciagnie ;]

Moja Anttka tez sie czasem krztusi woda i najczesciej wypycha ja jezykiem ale bywa ze i 50 ml wciagnie na raz
to fajnie ze pije moze casem nie chce pic jak je duzo owocow,zupek czy samego mleka bez kaszy to ma odp ilosc plynu ;]

mam pytanie do mam wczesniaków czy wasze malenstwa maja problemy z piciem herbatek, poniewaz moja mała ciagle sie krztusi, musze ja dopajac strzykawka. zastanawiam sie kiedy wyjda jej pierwsze zabki? jak u was było?

Franiu bardzo długo nie potrafil pić. Myslę że pierwszy raz przez smoczek o najmniejszym przepływie wypił troche wody nie krztusząc się jak miał ok 11 miesięcy. Wiele wczesniaków potrzebuje treningu pokarmowego pod fachowym okiem neurologopedy. U nas trwa on do dzis.

reklama
Oskar tez dlugo nie pil , krztusil sie non stop- byl strasznie lakomy na butle i jak mu podalam wode do picia to byl krzyk na pol osiedla :sorry:on tylko tolerowal mleczko a od 7 miesiac pije ladnie i duzo :) z kubka tez go ucze :p
Gratuluje pozycji czworaczej !!! my mozemy pomarzyc :p mam w domu grubego lenia :p
aaaa pierwszego zabka znalazlam w 8 miseisacu :)

Do góry