reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

niekat, Milenka niestety też reaguje na alergeny i staram się ich unikać. Ale co jakiś czas robię test. A truskawki były tak pachnące, że nie mogłam się oprzeć i jedną malutką zjadłam. Zauważyłam, że jak zjem coś z niewielkim dodatkiem mleka lub śmietany to jest ok. Więc tak raz na tydzień pozwalam sobie na takie małe rozszerzenie menu.
No i Milenka jest miesiąc starsza, więc miałam więcej czasu na różne testy.

reklama
Wysypka u Filipka raczej nie była spowodowana moją dietą, bo teraz raczej nie trzymam ścisłej diety, jem cały nabiał, pozwoliłam sobie też na pomidora, seler, miód i małemu nic nie jest:-). Mam nadzieję, że nie zapeszam, bo od dwóch dni czeka na mnie mandarynka:happy:. Zjem ją jutro, bo dzisiaj testowałam pomidorka:-). Tylko jak zjadłam rzeżuchę, to Filip trochę pluł cyckiem, ale tak ją lubię, że musiał się w końcu przyzwyczaić i już jest ok:sorry2:

Niekat - Tymon też nadal mocno reaguje na alergeny :-:)-:)-(

Widzę, że wiele z Was kuszą truskawki - mnie na szczęście nie, bo jakieś 12 lat temu byłam na złodziejstwie na truskawkach i jak nas chłop pogonił , to uciekając potknęłam się i złamałam obojczyk - przez cały lipiec byłam zagipsowana od pasa w górę - od tej pory truskawek nie lubię.. :p

Ninja ja tez bym juz nei lubiła truskawek:-p:-D
no i jak narazie jest ok po truskawce;-)
mój tak pluje po czosnku:-p cyc mu wtedy nie podchodzi za bardzo:sorry2:

Niekat ale jak pisze Giza nasze dzieciaczki sa starsze od twojego o miesiac prawie wiec to jest duza róznica:tak: zreszta twój wykazuje tendencje do uczuleń wiec ja sama bym tez sie wstrzymała z rozszerzaniem i nowościami:-(

U nas truskawki, mandarynka, pomarańcze i nawet orzeszki przetestowane!:-) Oczywiście w małych ilościach. Pomidora jem od początku i nic złego się nie dzieje. A nabiału jem baardzo dużo, bo lubię, no i do zup od początku podaję śmietanę. Póki co wszystko oki!;-):tak:

Ja nabial to pochlaniam :sorry2: truskawki to w ciasteczkach, orzechy to z platkami a za pomidorem nie przepadam:baffled: i jak narazie tez oki:tak:

ehh jak ja tęsknię za mleczkiem, kefirkiem, maślaneczką, jogurcikiem, białym serkiem... jak ja za tym wszytskim tęsknię i czuję ze mi tego brakuje w organiźnie:-(

marchewke tak :D bez problemu je jabuszko ze słoika i marchewke i mu smakuje no i soczek marchew jablłko na patologii noworodka jak zapytałam powiedzieli ze jak najbardziej dawaz ze sie dobrze rozwija i nie ma objawow wczesniactwa zeby traktowac jak zwykłego bobasa i dawac to co mozna od 4 miesiaca i mleczko zageszcac kleikiem ryzowym :)

reklama
Do góry