reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

u nas kąpiel 20 potem mała sama nie zaśnie przeważnie zasypia koło23 przy piersi później koło 4 i później 7
w nocy cała się nie wybudzi ma zamknięte oczy i pije więc trwa to góra 30min

reklama
U nas ok 23-24 zasypia (bo wcześniej bywa różnie z kąpielą i karmieniem zależy bardziej od dnia) później 3-4 jedzonko i później 6-7 jedzonko następnie godzinka aktywności bez płaczu (koncentracja na puszczaniu bączków lub robieniu kupki -mama raz śpi raz czuwa;-):-D) i później leniuszkujemy (przytulańce-całowańce, zabawa) jeszcze do 9-10;-):-D.

No to większość z Was ma idealnie - u nas 19.30 kąpiel, potem jedzonko i sen do ok 24.00 (ale zdarza się, że zaśnie dopiero ok 23.00) i maksymalnie 3 h mojego snu :-(. A potem już praktycznie co godzinę pobudka i o 7.00 już nie ma mowy o spaniu więc i ja wstaję o tej godzinie :-(
Jeszcze miałam nadzieję, że po prostu np. Gizy córcia jest starsza i dlatego rzadziej się budzi , no ale przykład Zosi Cichej mnie załamał :sorry2:

My ok. 20 kąpiel, potem karmienie. krótka drzemka ok pół godz ( dwa razy spała juz na dobre), i spać idzie ze mna ok.23:baffled: karmienie ok. 4, potem o 7 i spimy do 9. Na nocki nie narzekam, wysypiam się:-)

ninja wspolczuje naprawde!mam nadzieje ze szybko wam sie unormuje

ja pomimo w miare 'normalnego' schematu chodze jak snieta ryba
2pobudki w nocy i wstawanie o 7 mnie wykancza, zawsze bylam ogromnym spiochem.
pocieszam sie ze bedze tylko lepiej

Iza - 200ml :-D:szok: chyle czoła - ja co najwyżej 120 w najlepszym wypadku z obu uciągnę

Ninja
- z tym że tymon tyle wsunął z butli .... moja nelka miała tak samo, z tym że dała jej babcia 90 zleczka i mało było i dała jeszcze herbatkę koperkową i wydulkała by całe 50ml ale też jej mama nie dała wszystkiego ;-)
A ze spaniem to też mam podobnie - kąpiel ok 20-tej, później różnie usypia, ale na pierwsze karmienie budzi się po 3h a nastepne to już różne 3 - 2 - 1,5h :sorry2:

Powiedzcie co robić, kupiłam na allegro te nieszczęsne woreczki do mrożenia i miały być w zestawie klipsy i naklejki. No i ani tego ani tego nie ma :szok::crazy::szok: Naklejki to już pal licho, ale jak to mleczko zamykać?? Zwykłą gumką recepturką??

Powiedzcie co robić, kupiłam na allegro te nieszczęsne woreczki do mrożenia i miały być w zestawie klipsy i naklejki. No i ani tego ani tego nie ma :szok::crazy::szok: Naklejki to już pal licho, ale jak to mleczko zamykać?? Zwykłą gumką recepturką??

Weronika, moim zdaniem złóż reklamacje, a w razie czego odeślij, żeby Ci zwrócili pieniążki...
Ja zamierzam kupić pojemniki wielorazowe i nawet już mam jeden... Stosowała któraś z Was?

Beti ja uzywałam aventu sa ok :) tyko ze jak zamrozisz to pierw na noc wstaw do lodowki bo jak jeden chciaam otwaorzyc jak byo zamrozone to sobie rozwaiam :D

Weronika tez mysle zebys zarekamowała ja mam w domu 2 komplety tych worków ze wszystkim i te klipsy to nie jakies klipsy tyko takie zczeoione ze soba paseczki jakby druciki i odrywasz po jednym i zakrecasz;/ mi i tak z tego wyciekao wiec recepturek uzywaam ;] ale najepsze według mnie były worki madeli gdzi emasz zamykanie odrazu przy woreczku taki zatrzask miejsce na wpisanie dnia odciagania i goziny tyko ze ich cena jest odpychajaca

reklama
u nas po kapieli (19-20) Julka zasypia pomiędzy 21-23 zalezy od jej humorków ;-) później z reguły pobudka około 1-2, następna 3.30-4.30, nastepna 6-7 i często zasypaimy jeszcze do 9-10, tzn. ja bo Julka bywa że spi jeszcze dłużej
jeśli natomiast je jeszcze przed 24 to w nocy mam tylko jednaobudkę a drugą juz nad ranek czyli około 6-7 :-)

a do mrożenia używam woreczki i jestem zadowolona:tak:

Do góry