reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

U nas chlebkiem sie wyciera spodnie mamy:)

Ja ogolnie tez sie nie chowam raczej daje probowac malej jak chce albo daje jej paluszka. A chlebek z serkiem zostal mi tez ostatnio wyrwany :p

reklama
powiem Wam, że tęsknię za karmieniem piersią :-( a karmię coraz mniej, dietę juz urozmaiciłam na tyle, że jak ma prutki to nie wiem od czego, efektem tego jest więcej mm. jak ja bym chciała powrócic do tych pierwszych tygodni, kiedy byłyśmy przyssane niemal cały czas ;-)

o banany doble są, junior potrafi zjesc całego:szok:
dzisiaj wcinał mięsko kurowe, też doble.Sam z miseczki- kroje na kawałki, jak do gulaszu i młody wybiera sobie rączką.Warzywka to samo

musze kupić mięsko z królika, ktoś wie gdzie można dostać?

Ostatnia edycja:
Jaipur mój M ostatnio w biedronie widział króliki.

Bra rozumiem Cię. U nas kilka dni temu doszło do tego że mały przez cały dzień jadł wszystko tylko nie cyca. Stwierdziłam,że powoli kończymy z karmieniem piersią.Po głębszych przemyśleniach przed zaśnięciem stwierdziłam że nie jestem gotowa odstawić młodego od piersi...jeszcze nie!!!! Jeśli przestaniemy cycolić to skończymy pewien etap w swoim życiu który już nie wróci, więc nie chcę go jeszcze kończyć. Nie planuję więcej dzieci więc już nie będę miała więcej okazji karmić piersią. Mam zamiar wykorzystać ten czas i te chwile z Igorkiem. Chce ciągnąć cyca to niech ciągnie jak najdłużej :tak:

Ostatnia edycja:
U nas włąśnie wprowadziliśmy słoiki niedawno te po 6 miesiącu i jest szał radości ... młody pięknie dziamie... chociaż pierwsze słoiki przyprawiały mnie o palpitacje jak mu gdzieś kawalek sie przyklejał i takie odgłosy wydawał jakby co najmniej pół indyka połkną ... teraz jest zabawa - mama dziamie synek dziamie i juz podlapane o co chodzi :)

Dziewczyny skąd beirzecie inspiracje na obiadosy dla maluchów i możecie polecić jakąś fajną stronke z przykłądowymi jadłospisami i co kiedy wprowadzać ... moja pediatra mało mówi mi na ten temat ... ja troche szukałam ale znalazłam mało ... a słoiki jakby nie patrzeć sporo kosztują szczególnie w tempie pożerania mojego jamochłona.
Będę wdzięczna.

Matusia moja mała też nie chce tych po 6 miesiącu jeść kupiłam jej parę słoików to muszę jeszcze je blendować na gładką konsystencję bo nie ruszy ich:no:

A w ogóle jak robię jej sama to też wydaję mi się że np kurczak na taką gładką masę się nie blenduje tylko takie mini wiórki są i wydaję mi się że dlatego mała nie bardzo chce jeść moje dania.....

reklama
Dziewczyny skąd beirzecie inspiracje na obiadosy dla maluchów i możecie polecić jakąś fajną stronke z przykłądowymi jadłospisami i co kiedy wprowadzać ... moja pediatra mało mówi mi na ten temat ... ja troche szukałam ale znalazłam mało ... a słoiki jakby nie patrzeć sporo kosztują szczególnie w tempie pożerania mojego jamochłona.
Będę wdzięczna.
jak chcesz to mogę Ci przesłać trochę sprawdzonych przepisów dla dzieciaczków, niektóre z nich robiłam dla starszej córki i polecam.

powiem Wam, że tęsknię za karmieniem piersią :-( a karmię coraz mniej, dietę juz urozmaiciłam na tyle, że jak ma prutki to nie w iem od czego, efektem tego jest więcej mm. jak ja bym chciała powrócic do tych pierwszych tygodni, kiedy byłyśmy przyssane niemal cały czas ;-)
ja nie tyle co tęsknię co się wkurzam że od kiedy zaczęłam wprowadzać inne pokarmy to laktacja mi siada i teraz mamy bardzo mieszane żywienie bo i słoiczki i pierś i mm a z mm chciałabym zrezygnować ale ona teraz je tak nie regularnie że piersi też nie mogą się połapać w tym kiedy są potrzebne :/

moja to znowu niejadek dla którego słoiczki obiadkowe są blee a deserkowe pycha :/