reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Bra a u nas różnie mała ma ogólnie problemy z kupą ale raz są wielkości mandarynki i lekko twarde a raz rzadkie ostatnio zjadła obiadek z burakiem to kupa była jak mus jabłkowy taka konsystencja nie smak :)) pierwszy raz taka widziałam :-D

reklama
bra, u nas były te kupki takie zbite, czasem nawet twarde bobelki wymęczone bardzo, ale od kilku dni jest to luźna fajna, robiona bez bólu kupka. Sama nie wiem, czy przyczyna jest zmiana mleka z bebilon 1 na bebilon 2, czy może jogurty Hippa, które w tym czasie dostala.

kochane a jeszcze zapytam" gotujecie jeszcze maluchom wodę źródlaną? moja siostra stwierdziła ostatnio, że juz nie trzeba, a pediatry jeszcze nie pytałam

My podajemy żywiec zdrój ale to mineralna to chyba się nie gotuje? wydaje mi się, że nie trzeba taka woda jest przebadana nie to co np kranówa

żywiec to źródlana, a nie mineralna więc można gotować. Ja podaję Lence tylko Żywca, za każdym razem ja gotuję przez 5 minut, wg zaleceń pediatry sprzed 6 miesięcy :) Więc teraz nie wiem, czy dalej trzeba to robić czy nie?

Ja daję młodemu zwykłą przegotowaną wodę. Nie bawiłam się z gotowaniem żywca, zresztą u nas lekarz nawet nic nie wspominał na ten temat.

reklama