reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Bosz ja też nie wiedziałam, że trzeba przegotowywać 5 minut. Gotowałam w czajniku tylko :zawstydzona/y:, ale młoda na cycu, w sumie rzadko pije. Jedynie do kaszek przegotowywałam:zawstydzona/y:
Trudno stało się od dzisiaj będę przegotowywać tak jak mówisz Bra.
Moja mała identycznie jak Juniorek sama się przestawiła na 4 duże posiłki. Ale ja myślałam, ze to dlatego, ze w nocy je dość często.

reklama
w nocy będę jej dawać cycusia 0 23 bo tak się budzi i o 3. pomiędzy wodę i przytulaski . zobaczymy jak będzie. kochane ale z tą wodą to widzę, że sporo mam ni gotowało, więc spokojnie. :tak:

A ile mleka piją Wasze dzieciaczki na raz??Bo moja pije bardzo różnie raz 120 ml a raz 160 ml potrafi wypić ale nigdy nie piła i nie pije wg tych tabel i norm co są na opakowaniu mleka bo niby teraz już powinna mi pić 210 ml:szok:

a co do wody ja też tylko kranówkę normalnie gotowałam nie 5 minut(chociaż pierwsze miesiące tak robiłam tzn może ze 3 miesiące)

bombelq to i tak ładnie wypija.. tak jak pisałam mam problemy aby mała mleczko piła i wypija po 90 ml co 2 godziny jakos.. rozkłada sobie to na raty.. chodz czasami mina 4 godziny i nie chce mleka...Na noc ostatnio jej wychodzi po 180 ml ze wypija.. i w nocy kilka rat wypije i wyjdzie 180 ml. wiec malutko moim zdaniem..

Aga u mnie było to samo w nocy mała potrafiła 180 ml wciągnąć gdzie w dzień po 120 ml piła przeczytałam, że dzieci budzą się w nocy bo niby nie najadają się w dzień obecnie w nocy rozcieńczam małej mleko żeby w dzień lepiej jadła i się nie budziła na razie nie wiem jakie będą efekty bo dopiero zaczynamy....
Paulineczka no faktycznie mała za dużo Twoja nie je,ale moja w nocy właśnie tylko potrafiła 180 ml mleka wypić w dzień nie ma takiej opcji...w ogóle jak pije mleko to ją wszystko rozprasza kręci się wierci i w końcu przestaje pić i tyle...

Agnieszka no to w nocy ładnie nadrabia mleczkiem:tak:
bombelq moja tez wszystko rozprasza.. musze nawet tv wyciszyc:laugh2: ale i tak troche lepiej pije mleczko, bo lekarka kazała odstawic nam soczki na jakis czas, które ja zapychały "ponoć" ale fakt czy w tym prawda bo sama widze poprawe, ze je troszke lepiej..

ja Wam powiem,że nie spodziewałam sie, że to rozszerzanie diety i ustawianie posiłków będzie tak skomplikowane- no dla mnie jest. lekarka twierdzi , że w tym okresie dziecko potrzebuje ok 500 ml mleczka dziennie. plus owoc (sugeruje cały słoiczek), plus obiadek (zjada mały słoiczek lub pół dużego) i plus fakt, że moja córka 120 ml mleczka wypija na dwie raty daje praktycznie posiłek co dwie godziny, co wg niej jest za często, bo dziecko ciągle trawi... i bądź tu czlowieku mądry. dlatego to, czego nie wypije na raz będę wylewać trzymając się mniej więcej godzin karmień. w nocy woda, dzisiejszej się okaże czy tak się da. gdyby sie dało, pewnie na śniadanko wypijalaby więcej.
bombelq moja tez podatna na rozpraszanie, podczas karmienia tv musi byc wyłaczony i najlepiej aby tatus sie nie kręcił, bo od razu główka chodzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama