reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Bosz ja też nie wiedziałam, że trzeba przegotowywać 5 minut. Gotowałam w czajniku tylko :zawstydzona/y:, ale młoda na cycu, w sumie rzadko pije. Jedynie do kaszek przegotowywałam:zawstydzona/y:
Trudno stało się od dzisiaj będę przegotowywać tak jak mówisz Bra.
Moja mała identycznie jak Juniorek sama się przestawiła na 4 duże posiłki. Ale ja myślałam, ze to dlatego, ze w nocy je dość często.

reklama
w nocy będę jej dawać cycusia 0 23 bo tak się budzi i o 3. pomiędzy wodę i przytulaski . zobaczymy jak będzie. kochane ale z tą wodą to widzę, że sporo mam ni gotowało, więc spokojnie. :tak:

A ile mleka piją Wasze dzieciaczki na raz??Bo moja pije bardzo różnie raz 120 ml a raz 160 ml potrafi wypić ale nigdy nie piła i nie pije wg tych tabel i norm co są na opakowaniu mleka bo niby teraz już powinna mi pić 210 ml:szok:

a co do wody ja też tylko kranówkę normalnie gotowałam nie 5 minut(chociaż pierwsze miesiące tak robiłam tzn może ze 3 miesiące)

bombelq to i tak ładnie wypija.. tak jak pisałam mam problemy aby mała mleczko piła i wypija po 90 ml co 2 godziny jakos.. rozkłada sobie to na raty.. chodz czasami mina 4 godziny i nie chce mleka...Na noc ostatnio jej wychodzi po 180 ml ze wypija.. i w nocy kilka rat wypije i wyjdzie 180 ml. wiec malutko moim zdaniem..

Aga u mnie było to samo w nocy mała potrafiła 180 ml wciągnąć gdzie w dzień po 120 ml piła przeczytałam, że dzieci budzą się w nocy bo niby nie najadają się w dzień obecnie w nocy rozcieńczam małej mleko żeby w dzień lepiej jadła i się nie budziła na razie nie wiem jakie będą efekty bo dopiero zaczynamy....
Paulineczka no faktycznie mała za dużo Twoja nie je,ale moja w nocy właśnie tylko potrafiła 180 ml mleka wypić w dzień nie ma takiej opcji...w ogóle jak pije mleko to ją wszystko rozprasza kręci się wierci i w końcu przestaje pić i tyle...

Agnieszka no to w nocy ładnie nadrabia mleczkiem:tak:
bombelq moja tez wszystko rozprasza.. musze nawet tv wyciszyc:laugh2: ale i tak troche lepiej pije mleczko, bo lekarka kazała odstawic nam soczki na jakis czas, które ja zapychały "ponoć" ale fakt czy w tym prawda bo sama widze poprawe, ze je troszke lepiej..

ja Wam powiem,że nie spodziewałam sie, że to rozszerzanie diety i ustawianie posiłków będzie tak skomplikowane- no dla mnie jest. lekarka twierdzi , że w tym okresie dziecko potrzebuje ok 500 ml mleczka dziennie. plus owoc (sugeruje cały słoiczek), plus obiadek (zjada mały słoiczek lub pół dużego) i plus fakt, że moja córka 120 ml mleczka wypija na dwie raty daje praktycznie posiłek co dwie godziny, co wg niej jest za często, bo dziecko ciągle trawi... i bądź tu czlowieku mądry. dlatego to, czego nie wypije na raz będę wylewać trzymając się mniej więcej godzin karmień. w nocy woda, dzisiejszej się okaże czy tak się da. gdyby sie dało, pewnie na śniadanko wypijalaby więcej.
bombelq moja tez podatna na rozpraszanie, podczas karmienia tv musi byc wyłaczony i najlepiej aby tatus sie nie kręcił, bo od razu główka chodzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama