reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Polcia Fasolcia za to zjadla' dzisiaj barrdzo ladnie kaszki troche z banankiem i jablkiem :)
Bylo łyku łyku zam9iast wypluwania i wypychania jezykiem :p

reklama
u nas nie lepiej, mała byłaby szczęśliwa, gdyby matka dawała jej tylko cycusia:sorry:. Jedzenie zupek kiepsko jej idzie - mały słoiczek mamy na dwa dni, je na dwie raty w ciągu dnia, a i tak czasem część idzie do zlewu...
I nawet nie powiem, że jej nie smakuje, bo nie wypluwa nic, ale dzióba nie chce otwierać:wściekła/y:, jak sposobem jej coś wcisnę to połyka bez problemu. Ale tylko gotowce, bo sa super papkowate.

Zalecenie pani doktor było: 3x w tyg. mięsko, 2x ryby i 2x żółtko
i jak tu to realizować z takim małym uparciuchem??

A ja się dzis zważyłam (wiem, nie ten wątek) i się przeraziłam:shocked2:
poniżej 50kg - mała wszystkie soki ze mnie wysysa, więc jak tylko katar jej minie, wprowadzam mm i bedzie mieszane karmienie.

Lepi to i tak ładnie jej idzie bo u mnie to Igor mały słoiczek potrafi dwa dni jeść i jeszcze nie dojeść..dobrze,że psa mamy to się nie marnuje chociaż :tak: chcesz trochę moich kilogramów???

brawa dla Polusi !!

A u nas dzisiaj Oliwierem mial apetyt na wszystko co mu podałam, rano kaszkę manną z banankiem wsunął, potem popołudniu własnej roboty zupkę i pod wieczór deserek własne gruszki!!

5,5 letniego??!!!:szok:
Wlasnie dzis na glos myslalam do ojca Poli - ze ona do szkoly nie pojdzie.. nie... bo bedziemy sie cyckowac! to jak? ne da se..

Lepi - u nas oabiadki tez i 2 dni w lodowce i w zlewie na koniec.. :/ ...mniej niz 50? WOW!

Jolek - 2 kg możesz podrzucić, pod warunkiem, że wejdą tylko wyznaczone przeze mnie miejsca:-D,
maju - to już nie jest "wow", uwierz mi, rozciągnięty, sflaczały brzuch na dwóch patykach wcale nie wygląda apetycznie:sorry:

reklama