Bra ja tez tak gotuje Zywca, albo czasem ograniczam sie do zagotowania go dwa razy w czajniku tylko.. choc rzadko uzywamy ogolnie wody.. A kupki - hm no takie bardziej dorosle! i nie pachna...oj nie... teraz juz wiem co znaczy 'pachnace kupki' - myslalam, ze nigdy takie nie byly, teraz wiem, ze kiedys byly wlasnie 'pachnace'...
reklama
bra00721
Fanka BB :)
byłam u pediatry i powiedziała, aby w dalszym ciągu gotowac żywca. zaparcia po wprowadzaniu mleka "2" to znak że dziecko dostaje za mało pić i między karmieniami mam ja dopajać najlepiej sama wodą albo herbatką.
swoja droga okazało sie, że karmię młodą za często i tak od dzis ma mieć 4 duże posiłki w ciągu dnia i picie pomiędzy.
swoja droga okazało sie, że karmię młodą za często i tak od dzis ma mieć 4 duże posiłki w ciągu dnia i picie pomiędzy.
Ostatnia edycja:
yyyy no ładnie, nawet nie wpadłam na to aby gotować butelkowaną wodę
Zresztą junior herbatkę popija tylko do obiadu,a czasami też mlesiem zakąsi
bra odnośnie tego co napisałaś, to u mnie dzieć chyba sam to wprowadził- bo od jakiegoś czasu je 1 raz ok 11,potem obiad ok14-15, potem mlesio 17,i mlesio na spanie.A mi się wydawało,że jakiś niejadek się zrobił
Zresztą junior herbatkę popija tylko do obiadu,a czasami też mlesiem zakąsi
bra odnośnie tego co napisałaś, to u mnie dzieć chyba sam to wprowadził- bo od jakiegoś czasu je 1 raz ok 11,potem obiad ok14-15, potem mlesio 17,i mlesio na spanie.A mi się wydawało,że jakiś niejadek się zrobił
Matusia
Fanka BB :)
Ja podaję tylko kranówę przegotowaną. Swoja drogą my mamy bardzo dobrą kranówę.
Majcia wczoraj pierwszy raz pogardziła obiadkiem ze słoiczka. była to cielęcinką z fasolką i czymś tam. Niby jej smakowało, bo 1/3 zjadła, ale chyba Jej się gryźć nie chciało, bo to pierwszy taki gruboziarnisty posiłek był. Kawałki ziemniaczków wypluwała.
Majcia wczoraj pierwszy raz pogardziła obiadkiem ze słoiczka. była to cielęcinką z fasolką i czymś tam. Niby jej smakowało, bo 1/3 zjadła, ale chyba Jej się gryźć nie chciało, bo to pierwszy taki gruboziarnisty posiłek był. Kawałki ziemniaczków wypluwała.
bombelg np :
8- mleczko
12- obiadek
16- mleczko
20- mleczko
deserki nie są liczone jako posilek, więc moga byc podawane np przed obiadkiem i przed tym mleczkiem o 16 jako ułatwiacz trawienia. pomiędzy posiłkami woda.
bra i już bez nocnego karmienia jak dobrze rozumiem ? czy jesio w nocy coś ?
reklama
Bra u nas ten sam problem z zaparciami też mi lekarka kazała wodą najlepiej poić ale mała nie bardzo wodę preferuje daję trochę soczku i herbatki jakieś my teraz też przechodzimy na mleko 2 z tym że u nas większy problem bo z mleka bez laktozy więc bardzo bardzo powoli przechodzimy już 2 tydzień mieszamy....obiadki też średnio idą deserki ok ale daję po obiedzie bo jak dawałam najpierw deserek to mała w ogóle na obiadek nie chciała patrzeć.....