reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Aga - ja robię tak, że gotuję zupkę, miksuję i potem zagotowuję i dosypuję kaszki i jeszcze 2 minuty gotuję (mam jakąś błyskawiczną). Dodaję 2-3gr na 100 ml zupy.

aga jesli chodzi o gluten to ja wprowadzam w sloiczkach (te tore sa z manna) i mam manne tez z nestle i daje do jednego karmienia butla jedna miarke i tez juz jemy kaszki (np.zdrowy brzuszek z nestle) ,szczerze to wole podawac w taiej postaci bo nie chce mi sie gotowac hehe (wiem,wiem leń i wyrodna matka:-D)
bra to czyli raczej nie zastepujecie jeszcze,pewnie po deserze czy obiadku dopajasz jeszcze mleczkiem?

Ostatnia edycja:
czarna ja tez jestem len do gotowania bo po prostu nie lubie gotowac ale czasem trzeba ale chyba zrobie tak jak mowisz do mleka dodam a co to za kaszka zdrowy brzuszek? Bo nie slyszalam?

Aga ja z kolei jak gotuje to sypie trochę manny do zupki tej z nestle i miksuje wszystko razem bez gotowania osobno już tej kaszki,daje też gotowe słoiczki z manną jakieś deserki i czasem gotowe obiadki z manną

co dzień to coś Frankowi nie pasuje, dzisiaj obraził się na prawego cycusia:confused2: a jeśli chodzi o manne dosypuję do kaszki na wieczór błyskawiczną, codziennie:tak:

Mam pytanie do dziewczyn które karmią piersią i mm, czy wasze dzieciaki normalnie bez żadnych protestów piją mm? Dość często mam sytuację, że muszę wyjść z domu na dłużej 4 lub5h skończył mi się już zapas mojego mleka, a czasy kiedy mogłam odciągnąć dawno minęły:sorry: Franek nie chce nawet spróbować mamy bebilon, ale od koleżanki pożyczyłam też nan, są dzikie płacze, no istny ryk nie spróbuje i koniec a wiem, że jest głodny (mleko podaje mu TŻ):confused2: czuję się jakbym miała noworodka w domu... nic nie załatwię myśląc ciągle o tym, że moje dziecko płacze w domu głodne:-(

reklama