reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Aga - ja robię tak, że gotuję zupkę, miksuję i potem zagotowuję i dosypuję kaszki i jeszcze 2 minuty gotuję (mam jakąś błyskawiczną). Dodaję 2-3gr na 100 ml zupy.

aga jesli chodzi o gluten to ja wprowadzam w sloiczkach (te tore sa z manna) i mam manne tez z nestle i daje do jednego karmienia butla jedna miarke i tez juz jemy kaszki (np.zdrowy brzuszek z nestle) ,szczerze to wole podawac w taiej postaci bo nie chce mi sie gotowac hehe (wiem,wiem leń i wyrodna matka:-D)
bra to czyli raczej nie zastepujecie jeszcze,pewnie po deserze czy obiadku dopajasz jeszcze mleczkiem?

Ostatnia edycja:
czarna ja tez jestem len do gotowania bo po prostu nie lubie gotowac ale czasem trzeba ale chyba zrobie tak jak mowisz do mleka dodam a co to za kaszka zdrowy brzuszek? Bo nie slyszalam?

Aga ja z kolei jak gotuje to sypie trochę manny do zupki tej z nestle i miksuje wszystko razem bez gotowania osobno już tej kaszki,daje też gotowe słoiczki z manną jakieś deserki i czasem gotowe obiadki z manną

co dzień to coś Frankowi nie pasuje, dzisiaj obraził się na prawego cycusia:confused2: a jeśli chodzi o manne dosypuję do kaszki na wieczór błyskawiczną, codziennie:tak:

Mam pytanie do dziewczyn które karmią piersią i mm, czy wasze dzieciaki normalnie bez żadnych protestów piją mm? Dość często mam sytuację, że muszę wyjść z domu na dłużej 4 lub5h skończył mi się już zapas mojego mleka, a czasy kiedy mogłam odciągnąć dawno minęły:sorry: Franek nie chce nawet spróbować mamy bebilon, ale od koleżanki pożyczyłam też nan, są dzikie płacze, no istny ryk nie spróbuje i koniec a wiem, że jest głodny (mleko podaje mu TŻ):confused2: czuję się jakbym miała noworodka w domu... nic nie załatwię myśląc ciągle o tym, że moje dziecko płacze w domu głodne:-(

reklama