reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
Dziewczyny cierpliwości z tym żarełkiem u nas też rewelacji nie ma czasem zje czasem nawet spojrzeć nie raczy:sorry:, bombelq Franek też tak czasem robi ale wydaje mi się, że wtedy gdy jedzenie jest mega gęste bo takie półpłynne nawet połyka:tak:
Czarna my ja już od dawna:tak: zaczęłam podawać w postaci soczku z jabłkiem, pomijam to, że mały nie chce pić:confused2: ale jak robię dla nas w sokowirówce to zawsze mu daję w nadziei że posmakuje:tak:

Dziewczyny chciałabym się jeszcze raz podpytać o gluten czy Wy dajecie go codziennie maluchom??
Bo u nas jak robię swoje obiadki dodaje mannę, czasem je gotowce też z glutenem ale zdarza się że je takie gotowe zwykłe słoiki które nie zawierają glutenu więc są dni bez niego i nie wiem czy to dobrze....

staram sie podawać małej codziennie, ale jak podam rano kaszke mannę z mleczkiem to później już nic. albo jak mam podac deserek z glutenem to do mleczka już nie dodaję kaszki.

a z innej beczki to mała zaczęła robić bardzo zbite "klocki", czy to może mieć związek z wprowadzaniem mleczka "2" ? narazie mieszam jej z bebilonem pepti "1", jak kazała pediatra, od dwóch dni dostawała już pół na pół no i kupki stały się nie dosyc, że małe to jeszcze bardzo zbite. to może mieć związek?

Disiaj mąż chciał podać małemu mm, pierwszy raz, tragedia, nie zje i koniec;/ a wogóle zjadł rano o6 i później dopiero o13:confused2: jak chciałam dać coś wcześniej płakał... ale na szczęście teraz nadrabia.

Dziewczyny moja Niki dostaje w ciagu dnia 3 karmienia mlekiem,z tym ,ze dwa z nich to kasze,i tak sie zastanawiam to chyba nie problem,nie?? Jedna kasza z butli a druga lyzeczka,mleka robie po 180ml,wiec zapotrzebowanie jest ok...chyba,a wasze maluchy ile porcji mleka zjadaja na codzien i w jakiej formie??

reklama