reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Paulineczka moja mała kaszek absolutnie nie rusza ani z butli ani z łyżki(chociaż łyżką troszkę zje) i nie ma znaczenia czy kaszka ryżowa czy z owocami czy z nestle czy bobovity nie lubi kaszek i tyle.....mi lekarka powiedziała, że kaszek jeść nie musi ważniejsze są obiadki :)

bombelq no tak.. ale ona mleka wogole nie chce mi pic.. jak widzi butle to ryk.. tylko na spiocha mi po troszke wypija...:-( a sniadanie i przed snem cos musze podac.. jak mleko ble, kaszka tez ble..

Paulineczka aaaa właśnie doczytałam wcześniej no to lipa że tak słabo pije ;( ja kiedyś próbowałam dawać małej obiadki z butelki i tez chwilowo mi się do mleka zraziła myślała pewnie że to obiadek którego nie lubi ;/ może jogurciki są co prawda po 6 miesiącu ale to już niedługo mówią że można na śniadanko podać(chodzi mi o takie dla dzieci specjalne bobovity czy nestle)

My wczoraj zjedliśmy przed snem 150 ml kaszki bobovity waniliowej :tak: smakowała więc teraz codziennie przed snem będziemy wcinać kaszki.
a dzisiaj na obiadek zjadł cały słoiczek duży Hippa rosołek z kurczaczka z kaszą manną :tak: - smakowało :-)

jeszcze trochę to całkiem wyreguluje mu pory posiłków bo tak głównie jest cyc jeszcze i pory są przeróżne jeszcze - raczej w podobnych godzinach ale nie umiem jeszcze dokładnie tego poukładać ale już nie długo , chcę najpierw aby popróbował wszystkiego to potem będzie łatwiej ustalić plan jedzenia. :-)

bombelq no tak.. ale ona mleka wogole nie chce mi pic.. jak widzi butle to ryk.. tylko na spiocha mi po troszke wypija...:-( a sniadanie i przed snem cos musze podac.. jak mleko ble, kaszka tez ble..
Ja mam tak już 3 miesiące może trochę lepiej.Butlę pije tylko na spaniu i to musi być już taki mocny sen, ale nie za mocny. Jak sen za słaby to budzi się widzi butlę i krzyk jak za mocny to nie ciągnie, kurcze ile to kombinowania jest. Spróbuj jogurtów u nas idą, Kaszki wogóle nie tyka żadnej, ani łyżeczką ani z butli.

Kurcze dobrze że o tym żółtku wspomniałyście, muszę zacząć podawać.

U nas dzisiaj zupka, która wczoraj była be, dziś zeżarł wszystko jakieś 4 czubate łyżki:tak:
na śniadanie po przebudzeniu cyc
drugie śniadanie kaszka dziś jakieś 180ml zapita cycem
obiadek wspomniany wyżej
między obiadkiem a deserkiem cycuś sądząc po długości ssania wypił dużo
na deser dwa małe jabłuszka surowe
przed momentem cycuś i czekamy na kolację

tak mogłoby być codziennie uwielbiam takie dni:tak:

reklama
kochane ja nigdy nie wyjdę z podziwu, co i o jakim zapachu jedzą nasze szkraby. podałam wczoraj i dziś młodej brokuły ze sloiczka, które capiły niemiłosiernie i jakie było moje zdziwienie, gdy Lenka zjadła całą porcję- i to z jakim smakiem ;) jej te największe smierdziuchy wchodza lepiej jak słodkie i pachnące jabłuszko ;D