reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Matusia całą zjadła:szok:;-):-)

u nas dziś był burak (pierwszy raz) ziemniak i marchewka, nawet poszło:-) Franek też owocowy jest jabłka i banany preferuje;-)

reklama
Agacio a ile dałaś tego buraka w jakich proporcjach??Można już dawać buraczki bo właśnie się zastanawiałam nad tym bo ponoć pomagają w zaparciach z czym mamy wieczny problem.....

jeden burak, jeden ziemniak, i jedna marchewka może zrezygnuj z marchewki bo zatwardza, bombelq czytałam gdzieś, że można zrobić buraka z surowym jabłkiem (burak gotowany) to w formie deserku podać:tak: może taki deserek pomoże malutkiej skoro jabłko i burak działają rozluźniająco na kupkę, spróbuj:tak:

Matusia - Majeczeka to zdecydowanie fanka bułki! hahah ;))
Aina - ja tez wsuwam te kaszki, i takie zwykle w proszku tez, lubie taka gesta mmmmm, no i w ogole wszystkie deserki sloiczkowe moje! :p

Bombelqu - buraczek moze byc wprowadzany w 7 m-cu juz :) I buziak dla Zosi na 6 m-cy!
Agacio-wow! ... i 120 ml to dla nas bardzoooo duzo!

Mniam mniam hihi :-p

My mamy maly spozniony kryzysik laktacyjny 6miesieczny od wczoraj :(( Wiec probowalam wmontowac w Pole teraz kaszke owocowa Nestle plus owocki swieze starte - troche zjadla nawet,
wstala niedawno, wiec glodna (3 godz.prawie spala, wiec spac pojdzie chyba o 24....!)
a wczesniej obiadek - zupke z jarzynkami i kurczaczkiem plus zoltko - no niewiele niewiele tego zjadla.. ale zawsze cos ;P

dla mnie kaszki są fuj zwymiotowałabym chyba gdybym miała zjeść zwłaszcza Maju takie gęste:confused2: więc jak Franek nie zje to kibel:sorry: za to deserki kończę po nim wszystklie:-D

reklama
Dziewczyy mam nadzieję że nie jestem nudna z tym cukrem w kaszkach:crazy: , wkleję wam co napisała mi Pani z BObovity

Witaj Justyno,

Cieszę się, że napisałaś do mnie.
Cukier - jest paliwem dla umysłu i daje energię naszym mięśniom. W
dobrej diecie, czy to osoby dorosłej, czy maluszka - oczywiście w
odpowiednich proporcjach - jest on potrzebny - tak jak witaminy, tłuszcze,
białka, sole mineralne, inne pierwiastki śladowe - to wszystko sprawia,
że organizm funkcjonuje prawidłowo.

By ograniczyć ilość cukru w diecie synka proponuję przyrządzić kleik
ryżowy (nie zawiera sacharozy) na mleku modyfikowanym o gęstości papki,
do którego możesz dodać deserku lub musu owocowego BoboVita w celu
nadania smaku posiłkowi.
Jeżeli poszukujesz kaszki bez zawartości sacharozy, proponuję kaszki
BoboVita "Smaczna Kolacja", która posiadają sycącą i
lekkostrawną recepturę oraz zapewniają dziecku właściwy rozwój
również podczas snu. Kaszki powstały z unikalnych kompozycji ryżu i
kukurydzy lub siedmiu specjalnie wyselekcjonowanych zbóż (owies, ryż,
pszenica, jęczmień, proso, kukurydza, żyto) z pełnego przemiału z
dodatkiem kojącej melisy. Taka kompozycja zapewnia na długo uczucie
sytości, dzięki czemu dziecko może "smacznie" spać.
Polecam kaszki BoboVita "Smaczna kolacja": Mleczno - ryżowo -
kukurydziana z bananami po 4. miesiącu i Mleczno - wielozbożowa
wieloowocowa po 9. miesiącu.

Słodycz kaszek BoboVita wynika nie tylko z dodanego cukru w celu
podniesienia walorów smakowych, ale także z obecności mleka, które
zawiera laktozę (naturalny, słodki cukier mleczny, zawarty w każdym
mleku, też w mleku kobiecym), a także z dodatku maltodekstryny
(powstałej ze skrobi). Kaszki dostarczają energii dzieciom, dlatego
polecane są na poranny posiłek - by dostarczyć maluchowi energii do
aktywności. Kaszki w diecie malucha mogą pojawić się raz dziennie.
Zawartość cukru w kaszkach BoboVita jest niższa niż maksymalne
dopuszczone prawnie w Polsce ilości.

Justyno, gdybym jeszcze mogła w czymś pomóc proszę napisz do mnie
ponownie - z przyjemnością pomogę Ci w rozszerzaniu diety Bartosza.