reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
Paulineczka moja mała kaszek absolutnie nie rusza ani z butli ani z łyżki(chociaż łyżką troszkę zje) i nie ma znaczenia czy kaszka ryżowa czy z owocami czy z nestle czy bobovity nie lubi kaszek i tyle.....mi lekarka powiedziała, że kaszek jeść nie musi ważniejsze są obiadki :)

bombelq no tak.. ale ona mleka wogole nie chce mi pic.. jak widzi butle to ryk.. tylko na spiocha mi po troszke wypija...:-( a sniadanie i przed snem cos musze podac.. jak mleko ble, kaszka tez ble..

Paulineczka aaaa właśnie doczytałam wcześniej no to lipa że tak słabo pije ;( ja kiedyś próbowałam dawać małej obiadki z butelki i tez chwilowo mi się do mleka zraziła myślała pewnie że to obiadek którego nie lubi ;/ może jogurciki są co prawda po 6 miesiącu ale to już niedługo mówią że można na śniadanko podać(chodzi mi o takie dla dzieci specjalne bobovity czy nestle)

My wczoraj zjedliśmy przed snem 150 ml kaszki bobovity waniliowej :tak: smakowała więc teraz codziennie przed snem będziemy wcinać kaszki.
a dzisiaj na obiadek zjadł cały słoiczek duży Hippa rosołek z kurczaczka z kaszą manną :tak: - smakowało :-)

jeszcze trochę to całkiem wyreguluje mu pory posiłków bo tak głównie jest cyc jeszcze i pory są przeróżne jeszcze - raczej w podobnych godzinach ale nie umiem jeszcze dokładnie tego poukładać ale już nie długo , chcę najpierw aby popróbował wszystkiego to potem będzie łatwiej ustalić plan jedzenia. :-)

bombelq no tak.. ale ona mleka wogole nie chce mi pic.. jak widzi butle to ryk.. tylko na spiocha mi po troszke wypija...:-( a sniadanie i przed snem cos musze podac.. jak mleko ble, kaszka tez ble..
Ja mam tak już 3 miesiące może trochę lepiej.Butlę pije tylko na spaniu i to musi być już taki mocny sen, ale nie za mocny. Jak sen za słaby to budzi się widzi butlę i krzyk jak za mocny to nie ciągnie, kurcze ile to kombinowania jest. Spróbuj jogurtów u nas idą, Kaszki wogóle nie tyka żadnej, ani łyżeczką ani z butli.

Kurcze dobrze że o tym żółtku wspomniałyście, muszę zacząć podawać.

U nas dzisiaj zupka, która wczoraj była be, dziś zeżarł wszystko jakieś 4 czubate łyżki:tak:
na śniadanie po przebudzeniu cyc
drugie śniadanie kaszka dziś jakieś 180ml zapita cycem
obiadek wspomniany wyżej
między obiadkiem a deserkiem cycuś sądząc po długości ssania wypił dużo
na deser dwa małe jabłuszka surowe
przed momentem cycuś i czekamy na kolację

tak mogłoby być codziennie uwielbiam takie dni:tak:

reklama
kochane ja nigdy nie wyjdę z podziwu, co i o jakim zapachu jedzą nasze szkraby. podałam wczoraj i dziś młodej brokuły ze sloiczka, które capiły niemiłosiernie i jakie było moje zdziwienie, gdy Lenka zjadła całą porcję- i to z jakim smakiem ;) jej te największe smierdziuchy wchodza lepiej jak słodkie i pachnące jabłuszko ;D