reklama
My głównie cycowi więc nie mam ciśnienia na ilości zupek, ale po dwie stołowe łychy potrafi wciągnąć.
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy do zupki marchwiowo-ziemniakowo-cukiniowej dodatek manny. Nawet zrobiłam więcej i mam w mini-słoiczkach po przecierze pomidorowym na inne razy już.
Poza tym chciałam dać chrupki i naprawdę sporo się naszukałam takich bez soli. Nawet znalazłam jakieś dla dzieci niby i co? Też sól dodali. Ale zajadał jak król, uświnił sobie kurtkę, wózek, mordkę i łapki - znaczy smakowało
A gdybym miała dawać cokolwiek bo "tak patrzy jak my jemy" to już by pociskał muffiny piernikowe. Aż buzię otwierał jak widział.
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy do zupki marchwiowo-ziemniakowo-cukiniowej dodatek manny. Nawet zrobiłam więcej i mam w mini-słoiczkach po przecierze pomidorowym na inne razy już.
Poza tym chciałam dać chrupki i naprawdę sporo się naszukałam takich bez soli. Nawet znalazłam jakieś dla dzieci niby i co? Też sól dodali. Ale zajadał jak król, uświnił sobie kurtkę, wózek, mordkę i łapki - znaczy smakowało
A gdybym miała dawać cokolwiek bo "tak patrzy jak my jemy" to już by pociskał muffiny piernikowe. Aż buzię otwierał jak widział.
Dziewczyny od kiedy mozna podawac chlebek z maselkiem?? Dowiedzialam sie dzis ze kolezanka juz daje(mala 6m),nie za szybko??
Aaa i czy nie wiecie czy dostane siateczke do owocow w realu??
Aaa i czy nie wiecie czy dostane siateczke do owocow w realu??
Ostatnio edytowane przez moderatora:
paulineczka1989
Czerwiec 2011
Dziewczyny mam problem.. moja mała nie chce pic mm ani jeść kaszek..
za to obiadki, deserki, biszkopty i inne rzeczy wcina z rozkosza.. czy to mozliwe ze juz nie chce mleka?
a co na śniadanie i kolacje jak kaszki tez sa ble..
za to obiadki, deserki, biszkopty i inne rzeczy wcina z rozkosza.. czy to mozliwe ze juz nie chce mleka?
a co na śniadanie i kolacje jak kaszki tez sa ble..
karolq8
Fanka BB :)
czarna u nas pediatra pozwolila tylko najpierw pytala sie jak reakcja na gluten. Tyle ze mowila ze dziecko moze sie nie najesc bo wiecej na podlodze laduje
Paulina nie pomoge, moj brat mial rok jak odrzucil mleko ale pol roku to niewiem jak zastapic
Paulina nie pomoge, moj brat mial rok jak odrzucil mleko ale pol roku to niewiem jak zastapic
Agniieszka
Fanka BB :)
Paulina a jak podajesz kaszke? Butelka czy lyzeczka? Bo moj maly mial tez cos takiego wszystko z lyzeczki bylo super a jak tylko widzial butelke byl wielki placz. Probowalam wszystkiego nawet mleko mu lyzeczka dawalam. Rozmawialam z pediatra stwierdzil ze to chwilowe i mial racje bo teraz dzioba otwiera jak widzi butelke z mlekiem. Na noc dawalam mu przez sen mleko a w dzien wszystko z lyzeczki. Na sniadanko laszka potem obiadek deserki a mleko czasami lyzeczka a czasami wcale. Przeszko mu po 2-3 tyg.
Co do kaszek to ja twierdze ze te z bobovity sa bardzo slodkie ja osobiscie wole z nestle.
Co do kaszek to ja twierdze ze te z bobovity sa bardzo slodkie ja osobiscie wole z nestle.
Moją kuchnię dla dzidziola trzeba uznać chyba za porażkę:-( nie chce jeść i koniec, zupki choć bez przypraw są całkiem niezłe według mnie dziś mieliśmy ziemniak, marchewka, brokół, zielony groszek plus indyk. Franek miał pełną buzie nie chciał ani połknąć, ani wypluć a oczy pełne łez, musiałam podać pierś żeby połknął... czytam, że wasze wsuwają obiadki, chciałabym, aby Franek też się w końcu przekonał:-(
paulineczka1989
Czerwiec 2011
Agnieszka własnie kaszki ani z łyzki ani z butli nie chce.. Już róznych probowalam.. Mleko to też mi zje przez sen.. albo jak jest marudna a chce spać..
A tak to jak widzi butle z mlekiem to od razu ryk...
No coż.. przejdę sie do lekarki i to skonsultuje..
A tak to jak widzi butle z mlekiem to od razu ryk...
No coż.. przejdę sie do lekarki i to skonsultuje..
reklama