reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

Teraz doczytałam :tak: tak tak brawa dla Juniorka się należą :-)

a My przed chwilką próbowaliśmy jarzynki z delikatną rybką i ogólnie było plucie i krzywienie więc dostał tylko troszkę aby go nie zrazić ;-) po południu spróbujemy resztę :tak:

reklama
Mikiemu gotuje sama więc ciężko mi określić, ile zjada, ale tak ze dwie łyżki stołowe, choć czasem i z tym jest problem...
Dziś kończył bardzo mięsną zupkę na indyku z pomidorkiem i ryżem. bardzo mu smakowała :)
gratulacje dla Juniora :)

Jaipur gratulacje dla Juniora! Zuch chłopak! A z jakiego niekapka piliście?

Ja Wam pozazdrościłam :zawstydzona/y: I dałam Matiemu pierwszy raz pić z niekapka Aventu (czyli bardziej dzióbek do picia). I wypił 50 ml! Jak na dziecko które nie uznaje do picia nic co nie podaje się cyckiem to meeeega sukces! Soczek pił. Też sukces bo pierwszy raz raczył tknąć coś innego niż mleko mamy. Obiadki je łyżeczką.

My też chyba zaopatrzymy sie w niekapek bo Oliwierek tez nie toleruje butelki. A jeśli chodzi o obiadki to mój synek max zj pół słoiczka i to z wielkimi staraniami. Dzisiaj ugotowałam mu sama zupkę i jadł jak zwykle -słabiutko. Chyba mam niejadka:)

hmm, to my z Zochną jesteśmy tutaj na szarym końcu z rozszerzaniem menu...
mamina marchewka była blee, ziemniaczek z mlekiem też (chyba, bo buzi w ogóle nie chciała otwierać). Dzis dałam słoiczkową dynię z ziemniakiem, bo chyba rzeczywiście w słoiczkach są mega papkowate te dania, samemu się tak nie rozdrobni super i ... trochę otwierała dzióbka, nie pluła wcale, najbardziej jej smakowało z mojego palca, bo łyżeczka blee. No i zjadła może 1,5 łyżeczki - a u nas to już sukces! Jestem więc dobrej myśli.

Poza tym tylko cyc i mleko moje z manną w ramach ekspozycji na gluten.

basiek - ja też jestem taka ostrożna, jak piszą, ze nie dawać, to nie dawać i tyle...

maja - ja w tych pojemniczkach mrożę mleko, obiadków jeszcze nie, ale mam taki zamiar, tylko czytałam, że nie wolno mrozić zupek z mięskiem (?)

lepi - nie przejmuj sie, my podobnie.... Sprobuj Zosi ugotowac taki krem <zupe-krem> z dyni itd.. skoro ta w sloiczku jej zasmakowala.. i woli takie bardziej papkowate. Blenderem dostosujesz sobie ta paćke heheh ;)
Polcia chociaz zasmakowala jablko z banankiem - swieze, starte. Nieduzo zje, ale zawsze cos.

Paula - ja wlasnie te kaszki z Nestle tylko jak na razie kupuje.
Teraz kupilam druga - wielozbozowa owocowa - moze ta bardziej przypadnie do gustu malej.. I fajnie, ze wystarczy wode dodac do nich tylko, a nie mleko modyfikowane, ktorego nie posiadam ..
Wiec cena okej, kaszka bez mleka kosztuje polowe mniej.. <np z Bobovity> ale trzeba dokupic za dyche lub dwie dobre mleczko.
Niewiele zjada, ale jesli chodzi o ekspozycje na gluten to moze starczy.
Ostatnio podaje kaszke <zwykla manne> z bananem potartym i lepiej wchodzi.

reklama