reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

styna wlasnie slyszalam o tym,ze pomaga,jesli zmiana mleka nic nie da wtedy napewno po to siegne,i juzterazmaluch nie ma zadnych problemow??

reklama
A my braliśmy debridat ponad miesiąc i u nas nie pomógł, dopiero jak odstawiłam i zaczęłam podawać słoiczki to sie wszystko uregulować i obecnie kupka jest codziennie. Ale debridat może dopiero nawet zacząć działać po miesiącu, przynajmniej lekarz tak mi mówił.

Czarna nie ma żadnych problemów a już od 2 miesięcy nie stosujemy.
Alex u nas nie pomogło wprowadzenie do diety innych pokarmów niż mleczko, a pediatra wprowadziła jabłko i marchewkę jak mała miała równo 3 miesiące, i nic to nie dało. No ale każde dziecko jest inne i na każde co innego działa, ja uważam że trzeba najpierw wykorzystać wszelkie inne warianty zanim się spróbuje leki.

U nas odkryłam pewną prawidłowość Nadia zjada każde danie w którym są pomidory. Bez pomidora pluje jedzeniem na odległość:szok:

styna jak podajesz te pomidory? ze słoiczków czy sama gotujesz? też już myślałam nad wprowadzeniem ale teściowa mówi, żeby poczekać na lato, żeby nie te szklarniowe... już sama nie wiem...
dziewczyny u mnie też raz zupka dobra, a następnego dnia zamyka buźke i nie zje. jedynie danonki zjada zawsze chętnie i całe, a po skończonym chce jeszcze :) a dajemy nie te malutkie tylko te giga po 80 g.

Agniieszka z Danona :-) są trzy wielkości: zwykłe (50g), mega (75/80g różnie piszą) i giga (100g). My kupujemy zawsze mega lub giga, bo zwykłe są za małe. A smaki wszystkie już przeszliśmy poza tymi z czekoladą, czyli jagody, truskawki, gruszki, banany, wanilia i co tam jeszcze jest

Zonka a danonki już można dawać??
My dziś po wizycie u pediatry moja mała też z obiadkami kicha nie chce jeść lekarka powiedziała że musimy dawać obiadki mamy kombinować nawet spróbować dosładzać ale dawać koniecznie....no nic będziemy dalej walczyć z tymi obiadkami.....

teoretycznie nie można w rozszerzaniu pisze coś około 11. miesiąca jeśli się nie mylę. ale my konsultowaliśmy z pediatrą i powiedziała, że jeśli mu smakuje i nic mu nie jest to można. Więc wcina :-)

na początku dawałam mu po troszku, ale kiedy odkładałam kubeczek było wielkie niezadowolenie, więc teraz je po całym

Ostatnia edycja:
Jak Was czytam to mam zdziwienie w oczach. Ja jestem jakaś dziwna bo dla mnie jak nie można to nie można.
Zamiast danonka wolę dać banana albo jabłuszko.

Ostatnia edycja:
reklama