reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

myśmy nawet nie planowali, ale jak sami jedliśmy jakiś serek z Mężusiem, to tak się wyrywał, że tez chce, że w końcu zaczeliśmy mu dawać po troszku i tak jakoś samo wyszło... :-)

reklama
ja to nie wiem po kim junior jest:-D bo oboje z mężem byliśmy niejadki.
zasuwa prawie wszystko, gotowane ze słoiczków, ukradnie ze stołu też zapakuje do paszczy.(najczęściej wypatrzy okrucha od chlebka).
Deserków mlecznych i innych przetworzonych mlekowych nie daje, bo po 1 mamy azs odmlekowe,po 2 nie widzę potrzeby.
Faceci jedzą mięso i warzywa, a nie jakieś słodkie pierdoły:-D w mięśnie musi iść,żeby potem było czym lać w piaskownicy;-)

Dzisiaj powtórka z rozrywki, jabłka trochę, obiadku nie, za to koniecznie chciała mi wyrwać z gardła parówkę, dałam ociupinkę bo to g... nie jedzenie to się TAK ośliniła, jak pies co na kość patrzy.

Wieczorem za to wtrąbiła resztę kaszki z bananami :dry:

I bądź tu mądry i pisz książki...

U mnie naszczescie tez nie ma problemu co dam do ust wszystko zje cale szczescie;) zawsze odemnie z talerza mu cos dam a jak nie moge to kromke chleba z maslem i jest szczesliwa. Wczoraj byl moj chrzesniak 3 latka i wziol ciastko i zapatrzyl sie na zabawke a mala chap i zabrala mu ciacho polizala i wywalila hihi

Ja zauważyłam, że moje dziecko lubi obiadki(no może lubi za dużo powiedziane trochę więcej zje)takie ciemne tzn zawierające np marchewkę takie jaki warzywa jasne z indykiem kurczakiem i inne mające np więcej pietruszki,kalafiora itp są ble ble
a czy któraś z Was daje te jogurciki dla dzieci powyżej 6 miesiąca są i z Bobovity i z Nestle chyba??

my z karmieniem nie mamy problemu,maly je wszystko co mu dam,poza sloiczkowymi zupkami wiec gotuje mu sama:-) jadl juz taka delikatna pomidorowa,krupnik,rosol,barszczyk czerwony i troche ogorowej i nie mu nie jest to mu bede juz dawac:) no i przede wszystkim zupke marchewkowo pietruszkowo ziemniaczkowa z indykiem i koperkiem;-)czasem je kaszke,codziennie jablko utarte i soczki pije, przewaznie gotuje wiecej i wekuje to mam na pare obiadow:tak:czasem zdarzy sie ze nie chce jesc bo ma ochote na cyca,ale to na kolejne karmienie zjada:tak:

reklama
Franek zjadł dzisiaj cały obiadek z mięskiem :tak: zadziwia mnie... nie chce za to wogóle pić? woda, soczek herbatka nic mu nie pasuje popija tylko cycem:sorry: mam nadzieję, że to wystarczy:confused2: