reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

czarna, jeszcze mamy bebilon zwykły 1 , ale juz w szafie czeka bebilon 2. Ja jeszcze karmię piersią cały czas i to większość. Mleko mm w tej chwili dostaje 1 butlę dziennie, ale kiedyś jak miala te kupki to bywało, że mm dostawała więcej niż cycowego, bo ciągle była głodna, a na samym cycu spadała z wagi. Włączyliśmy bebiko (bo Mati na bebiku był), ale Majka miała problemy, dziewczyny na forum poleciły mi bebilon i tak jak pisałam wyżej moim zdaniem podziałała ta zamiana. Jak zapomniałam o czymś napisać, to pytaj, bo jedna ręką się z Majką bawię, a druga piszę i jestem trochę rozkojarzona.

zonka, czasami nie ma wyjścia, trzeba wprowadzić mm.

reklama
Na zatwardzenie proponowali nam na basenie sposób - dziecko we wannie, tatuś podtrzymuje od tyłu, a mamusia kolanka do brzuszka. Że niby we wodzie nawet skuteczniejsze to niż na przewijaku. Instruktorka sprawdziła na niemowlęciu z problemem i kupa była po same pachy. Ale co dziecko to inne sposoby działają, chociaz spróbować warto na pewno.

Matusia ja to wiem, ale lekarka Mikiego nie bardzo. Sami mu jakieś wprowadzimy.
A najlepsze jest to, że powiedzieliśmy jej że w styczniu mamy wesele i jeśli nie uda mi się nic odciągnąć (a wiem, że) nie uda, to jakie mu dać mleko. A ona na to" po co mleko? skoro je inne rzeczy, to może dostać zupkę dwa razy dziennie".
Zapomniała tylko o nocy...

salsera nie mam wanny haha alerobie tak "na sucho" i w sumie czasem pomaga,ale tez z wielkim bolem...
matusia czyli jeszcze na samym mleku jestescie??

czarna, nie, nie. Normalnie rąbie słoiczki :-). To może ja Ci napiszę jak to wygląda:
rano po obudzeniu ok 7 - cyc
potem ok 9 - butla mm lub kaszka lub tylko cyc
ok 12 obiad ze słoika - je wszystkie od 4 i 5 miesiąca
ok 15 deser (słoik, ale częściej robię sama)
ok 17 butla mm
o 18 cyc i spanie.
Między posiłkami dostaje cyca, kiedy chce, ale więcej popołudniu, bo się przyzwyczajam do powrotu do pracy.
Co któryś dzień dostaje biszkopcika lub chrupkę eko.
Cała noc na cycu.

zonka, jeśli nie starczy Ci melka do odciągnięcia, to dałabym mm. W styczniu będzie już duży, ale mleczko przed spaniem pewnie by pociągnął. Musisz sama zdecydować.
Z Mateuszem z cyca na mm przeszłam jak miał 7 miesięcy tzn karmiłam tym i tym, ale jak skończył 8,to tylko mm dostawał. Najgorzej mi było przejść z mm na krowie, bo lekarz nie radził wcale. Mówił że nawet my moglibyśmy pić mm zamiast kartonowego bo lepsze, taka miał opinię :-)

matusia kurcze to super,ze wszystko wcina,u mnie to normlanie caly czas cos,masakra,chyba rzeczywiscie zmienie na bebilon ale ten comfort,bo jets na zaparcia, a te powyzej 6 miesiaca to mam podac jak maelj wybije 6 miesiecy?? czy kiedy?

reklama
Czarna ja też zaczęła bym od zmiany mleka, ale idz do pediatry on wie lepiej co dobre dla dzieciaków.Pamiętam jak moja Magdzia miałaproblemy to lekarz kazał sypać mniej miarek mleka do wody np. robiła 150 mleka to tylko 4 miarki, no i dużo poic dziecko wodą, albo woda z sokiem z jabłek no i suszone sliwki ale ty piszesz że nie działają