reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
matusia kurcze to super,ze wszystko wcina,u mnie to normlanie caly czas cos,masakra,chyba rzeczywiscie zmienie na bebilon ale ten comfort,bo jets na zaparcia, a te powyzej 6 miesiaca to mam podac jak maelj wybije 6 miesiecy?? czy kiedy?
Czarna my zaczelismy NAN 2,ale zmieniliśmy właśnie na bebilon comfort 2,poszla juz jedna puszka i narazie lepiej,no ale też zaczęłam podawać ten debridat,no i się polepszyło,bo wczoraj kupka była chyba z 4 razy :) i dzisiaj już też jedna,no i staram się chociaż troszke mu dawać pić soczku jablkowego,albo gruszkowego rozcienczonego z wodą, w kazdym badz razie kupki ruszyly...

debridat?? Tzn?
to jest taki syrop, ale chyba na recepte z tego co pamietam, pediatra kiedys mi przepisal ale nie uzywalismy, i wlasnie z tego co zaczelam czytac, to on na min zaparcia pomaga...wiec probujemy, za jakis czas odstawimy i zobaczymy czy to sam bebilon comfort pomaga czy ten syropek,jak nie tak, to tak :) w koncu sie znajdzie sposób :) no i ostatnio mniej marchewkowych dań jada, ale np dzisiaj pol sloiczka z gerbera mu dalam krem z jasnych warzyw z kurczakiem i zjadl ze smakiem i pol chcialam dać sloiczka drugiego ale mialam krem z jasnych warzyw z hippa i nietstey plujka,bylo bleeee i jezyk na wierzchu :D

Madzik, Agniieszka u nas podobnie choć zdarzają się dni że co bym nie podała to jest niedobre:tak: ale deserki wcina chętnie, nawet kwaśne jabłka, potelepie go przy pierwszej łyżeczce, a później pięknie buzię otwiera:-)

reklama
Dziewczyny ja już kiedyś opisałam o Debridacie. My wykorzystaliśmy wszystkie środki na zaparcia i nic. Więc pediatra przepisała nam Debridat miałam dawać 3 razy dziennie ale po tygodniu sama zmniejszyłam dawkę do raz aż w końcu przestałam podawać. Efekt był widoczny na drugi dzień na początku kupka była co drugi dzień co było dużym sukcesem aż w końcu zaczęła robić codziennie bez żadnego płaczu czy jakiegokolwiek wysiłku. Więc polecam.