dziewczyny mam pytanie jak podajecie dzieciom krople esupicon bo mi położna powiedziała zeby przed samym karmieniem wkropić bezpośrednio do bużi 1-2 kropelki ale nie zawsze jestem pewna czy wpadło tyle bo Olcia strasznie się wierci wtedy.
reklama
ja zakrapiam wprost do buzi ;-)
a ta wode koperkowa to jak sie podaje?
salsera ja mam ten 1y, ale go nie stosowałam, potrzebny był mi do wypożyczanego modułu elektrycznego. Dokupiłam sobie zestaw uzupełniający z silniczkiem
MEDELA - Zestaw uzupełniający rozbudowa do laktatora LACTASET | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Laktatory | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka
i mam teraz elektryczna wersję mini lactaset electric i jest super.
Wcześniej stosowałam ręczny z canpola i był ok.
a ta wode koperkowa to jak sie podaje?
salsera ja mam ten 1y, ale go nie stosowałam, potrzebny był mi do wypożyczanego modułu elektrycznego. Dokupiłam sobie zestaw uzupełniający z silniczkiem
MEDELA - Zestaw uzupełniający rozbudowa do laktatora LACTASET | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Laktatory | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka
i mam teraz elektryczna wersję mini lactaset electric i jest super.
Wcześniej stosowałam ręczny z canpola i był ok.
jeee ale mam problem z pokarmem... mala nie mogla sie najesc po kapieli ani spac, plakala,, teraz u mnie przysypia na rekach, ale studze juz bebilon na wszelki wypadek, kurka co jest grane?? od wczoraj cos tak cienko.. ( :'''(
ja espumisan wkraplalam do herbatki rumiankowej, pare kropel, z 6,8
teraz chyba wkropie do tego bebilonu tez ...
ja espumisan wkraplalam do herbatki rumiankowej, pare kropel, z 6,8
teraz chyba wkropie do tego bebilonu tez ...
Hope
podwójna mama :-)
A ja kropelki wkraplam do buzi, zagaduję, pach pach i wkroplone. Tylko mały spryciula nauczyła się wypluwać A wodę koperkową podaje się łyżeczką lub strzykawką. Można też kupić aplikator do leków ale po co, skoro maluchy ładnie z łyżeczki piją :-)
Edit:
Dziewczyny czy po waszych dzieciach nie widać kiedy są najedzone? Moja jak się obąbluje wypycha językiem sutek z miną jakby w buzi miała cytrynę i wygląda jak pijak spod taniego baru, nadęta, opita, sapie, dyszy, beka i przelewa się przez ręce patrząc półprzytomnie Nie da się tego z niczym pomylić. Czasem gdy się wścieka (co robią chyba wszystkie malce) biorę ją do pionu, odbijam, przeczekam chwilę i dostawiam znowu.
Edit:
Dziewczyny czy po waszych dzieciach nie widać kiedy są najedzone? Moja jak się obąbluje wypycha językiem sutek z miną jakby w buzi miała cytrynę i wygląda jak pijak spod taniego baru, nadęta, opita, sapie, dyszy, beka i przelewa się przez ręce patrząc półprzytomnie Nie da się tego z niczym pomylić. Czasem gdy się wścieka (co robią chyba wszystkie malce) biorę ją do pionu, odbijam, przeczekam chwilę i dostawiam znowu.
Ostatnia edycja:
reklama
lepidoptera
Fanka BB :)
Ja używam ręcznego laktatora z Aventu, jestem zadowolona, ale fakt, że rzadko odciągam pokarm i w moim przypadku wystarczy odciąganie 5-10 minutowe, bo mała też najada się w tym czasie, później mleka już nie ma więc za dużo to się nie namacham;-).
A kropelki podawałam prosto do buźki, 2 razy na dobę po jednej (Esputicon). Fakt, że czasem ciężko zakroplić, bo konsystencja jest żelowa i czasem chyba więcej wylatuje. Może rzeczywiście lepiej na smoczek lub sutek, jeśli przed karmieniem podać, nie pomyślałam o tym... Teraz nie podaję ich już profilaktycznie, bo jest lepiej i mała nie płacze przy kupkach. Podam, gdy zajdzie taka potrzeba.
A kropelki podawałam prosto do buźki, 2 razy na dobę po jednej (Esputicon). Fakt, że czasem ciężko zakroplić, bo konsystencja jest żelowa i czasem chyba więcej wylatuje. Może rzeczywiście lepiej na smoczek lub sutek, jeśli przed karmieniem podać, nie pomyślałam o tym... Teraz nie podaję ich już profilaktycznie, bo jest lepiej i mała nie płacze przy kupkach. Podam, gdy zajdzie taka potrzeba.