reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

salsera - ja polecam reczny Lansinoh - taki mam i jestem zadowolona :)
basiekkk - u nas to samo, dziewczyny juz napisaly chyba wszystko na temat... u nas jest tak, ze jak leci duzo na poczatku, psika itp, to sie denerwuje, wyje i kreci, ale jest bardzo lapczywa od samego poczatku i ciagnie szybko, wiec dlawi sie, pewnie lyka powietrze i boli brzuchol... albo kupki nie moze, a chcialaby od razu robic.. cos w ten desen.. rozumiem Cie, bo bardzo to frustujace bywa...

SMOk u nas raz jest akceptowany bardzo chetnie, a raz wypluwany ... jak Polce pasuje, a mam z Aventa smoczki male dwa i je polubila nawet, choc widzialam, czytalam, ze wiele osob na nie narzeka..

edit:
co do pomidorow-u nas na poczatku zaszkodzily, a teraz jem normalnie, nie za duzo wiadomo.. i jest okej..

reklama
Salsera ja mam ten pierwszy. Sprawdził się,ale się trzeba namachać. Jeśli będziesz odciągać od czasu do czasu to nie ma co przepłacać ten wystarczy.

Tez polecam medela ja mam elektryczny pozyczony fajnie sie udalo bo koncowke dostalam w szpitalu wiec nie uzywam po kims.

Co do pomidorow to wcinam nawet niewiedzialam ze moze byc cos nie tak po nich:p

Ja polecam laktator elektryczny z Tommee tippi jest w zestawie z butelką, pojemniczkiem do mrożenia, pudełkiem do sterylizacji w mikrofalówce i wkładkami laktacyjnymi. Minutowy program na napływ mleka i 3 stopnie ssania. Bardzo fajny, tylko drogi. Mi udało się go kupić za 219, a następnego dnia w tym samym sklepie kosztował już 365, ale naprawdę godny polecenia :) Tym bardziej, że ja odciągam pokarm i daję Małej z butelki.

Ja do szpitala kupiłam Tommee Tippee bo się naczytałam że na poziomie Aventu, a że butelki miałam TT to i laktator do kompletu kupiłam. W szpitalu okazało się, że doopa wielka, bo nie działa. Bolało jak cholera, piersi pełne (czyt. przepełnione) ręcznie idzie ściągać, a laktatorem nic. Przypomniały mi się słowa Kamci, która kiedyś pisała, że ma za wąskie wejście ten laktator. Wysłałam kuzynkę po avent, tak mi był potrzebny, że nie zależało mi na kosztach. Po wszystkim okazało się, że mam za duże brodawki i mieściły się na styk w tych laktatorach i dlatego mleko nie leciało. Avet sprawdził się lepiej, bo czasem udało mi się "ułożyć w nim" i trochę odciągnąć, ale reasumując dwa nowe laktatory leżą w szafie prawie nieużywane i cieszę się że jakiś drogich elektrycznych nie kupiłam, bom do laktatorów stworzona nie jest;-).

7748.jpg polecam

reklama