reklama
marzena9
Fanka BB :)
U nas można się bawić do bólu Jak nie chce to zassie na sekundkę, poczuje, że to nie "to" i wypluwa. A jak chcemy mu przytrzymać to ma odruch wymiotny i koniec.
Basiek ja też po cc i też pokarm na początku to był w marzeniach. Ale przystawiałam dzielnie przed każdym karmieniem butlą i czasem pomiędzy i cycał sobie godzinkę aż zaczął się denerwować że nie leci a on głodny. I trochę siary pojawiło się w trzeciej dobie a pokarm jako taki w czwartej i wtedy też do domu nas wypuścili i miałam lęki czy pokarmu wystarczy i kupiliśmy mieszankę na wszelki wypadek ale tylko raz jak dotąd ją daliśmy właśnie w dniu wyjścia wieczorem bo miałam wrażenie, że mały się nie najadł a w piersiach już pusto było. Zjadł z 70 ml i potem już tylko cyc. Ale czasem mam wrażenie że są dni, że jest mało pokarmu. Nie sika mi na prawo i lewo ale cieszę się z każdego dnia karmienia.
Basiek ja też po cc i też pokarm na początku to był w marzeniach. Ale przystawiałam dzielnie przed każdym karmieniem butlą i czasem pomiędzy i cycał sobie godzinkę aż zaczął się denerwować że nie leci a on głodny. I trochę siary pojawiło się w trzeciej dobie a pokarm jako taki w czwartej i wtedy też do domu nas wypuścili i miałam lęki czy pokarmu wystarczy i kupiliśmy mieszankę na wszelki wypadek ale tylko raz jak dotąd ją daliśmy właśnie w dniu wyjścia wieczorem bo miałam wrażenie, że mały się nie najadł a w piersiach już pusto było. Zjadł z 70 ml i potem już tylko cyc. Ale czasem mam wrażenie że są dni, że jest mało pokarmu. Nie sika mi na prawo i lewo ale cieszę się z każdego dnia karmienia.
lepidoptera
Moja Zosia początkowo nie chciała smoczka, kupiłam różne - żaden jej nie pasował. Pomimo, że tez nie chciałam wprowadzać smoczka przynajmniej do 6 tygodnia, nie byłam w stanie sobie z nią poradzić. Gdy miala 2 tygodnie zassała smoka i ...tak już zostało. Bez smoczka jest tragedia! Czasem śpi bez i jest ok, ale jak zaśnie ze smoczkiem, to nie idzie jej go wyciągnąć, tak mocno trzyma. Ssie przez sen, czasem tak mocno jakby chciała ta gumę wyrwać i połknąć. Czasem sama wypluje i jest ok, ale ogólnie ma tak silny odruch ssania, że smoczek czyni cuda. Od kilku dni ssie całą piąstkę, co wcale nie oznacza w jej przypadku głodu. Najgorzej, gdy w nocy nie chce spać i dostanie smoczka, wtedy co chwilę, gdy go wypluje muszę wstac i jej podać - masakra ale to zdarza się raz na jakiś czas. Najczęściej w nocy śpi bez smoczka.
basiek mój mały taki sam, często się denerwuje przy cycu. A ze smokiem miałam tak samo, że w ciąży nie chciałam, a teraz próbowałam parę razy - wypluwa.W sumie byłby spokojniejszy i może z brzuszkiem byłoby lepiej bo by nie jadł tyle, no ale cóż...
Dzieczyny jecie może pomidory? Bo ja już nie pamiętam, czy mówiłyście o tym, ale coś mi się wydaje, że są alergenne? Odstawiłam mleko i przetwory, a dziś znowu masakra. I tak analizując zastanawiam się, czy to pomidory są przyczyną.
Dzieczyny jecie może pomidory? Bo ja już nie pamiętam, czy mówiłyście o tym, ale coś mi się wydaje, że są alergenne? Odstawiłam mleko i przetwory, a dziś znowu masakra. I tak analizując zastanawiam się, czy to pomidory są przyczyną.
ypra - ja pomidory wcinam i nic nie jest młodemu. Jak wyszliśmy ze szpitala to mąż zrobił sałatkę i całą górę zjedliśmy więc teraz już w mniejszych ilościach ale się nie szczypię.
A możecie polecić mi jakiś dobry laktator? Bo jakoś nie mogę się zdecydować. Niby Avent Isis dobry, ale ma tez sporo złych opinii, a nie chcę kolejny raz kasy utopić.
A możecie polecić mi jakiś dobry laktator? Bo jakoś nie mogę się zdecydować. Niby Avent Isis dobry, ale ma tez sporo złych opinii, a nie chcę kolejny raz kasy utopić.
marzena9
Ja tylko aventu używałam. Przy pierwszym dziecko zwykłego ręcznego a teraz mam elektroniczny i ten elektroniczny jest wygodny. Ale do okazjonalnego odciągania ręczny wystarczy. Na avent jednego złego słowa nie powiem ale to moja opinia
reklama