reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

wiem dziewuszki, tyle że jutro mam wizytę u stomatologa, będzie znieczulenie więc nie będzie karmienia przez kilka godzinek, a ja nie mam z czego odciągnąc :((((((((((( mój ssak wydaja wszystko na bieżąco, a jak nawet nie wydaja, to nie mam kiedy odciągnąć ;((((((((((((((((( a nawet jak odciągnę to będzie nie więcej jak 40 ml, a ona na raz wypija 100-120

reklama
Bra poproś o znieczulenie stosowane u kobiet w ciąży i karmiących (bez adrenaliny), ponadto to znieczulenie miejscowe, w niewielkim stopniu przedostaje się do krwiobiegu a do mleka w jeszcze mniejszym. Opinie dentystów są podzielone, jedni każą czekać inni pozwalają karmić, musimy mieć swój rozum.

W czasie porodu kobiety dostają znieczulenia różnego rodzaju i jakoś nikt karmić nie zabrania...

O rany jaka jestem mądra :-D:-p zerknij tu:
http://www.superdentysta.com.pl/index.php?site=pytania

cytuję:

kropka.gif
P: Czy karmiąc piersią, mogę być znieczulana?

O: Większość lekarstw przyjmowanych przez matki karmiące przedostaje się do mleka w ciągu kilku godzin. Dziecko karmione piersią otrzymuje z mlekiem około 1% dawki .
W przypadku standardowego znieczulenia jest ilość absolutnie bezpieczna.
Zasada karmienia przez matki przyjmujące leki:
- spróbuj nakarmić dziecko zaraz przed- lub po- zażyciu lekarstwa
- pamiętaj ,że maksymalne stężenie lekarstwa w mleku występuje 1- 3 h od zażycia

Ostatnia edycja:
Bra- jedynie co Co mogę pomóc to to że jak Szymek miał alergię to miałam właśnie Bebilon Pepti w razie do dokarmienia i ono jest normalnie dokupienia w aptece tylko z receptą masz taniej ,

aha i dla pocieszenia jeszcze Ci dodam że ja też nie daje rady już odciągać mleczka i w razie co bez żadnego poczucia winy podaję mieszankę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny już co prawda Ci pomogły Bra, ja jeszcze dodam tak od siebie, że ja jakiś tydzień temu byłam u dentysty-sadysty:-) i miałam nie brać znieczulenia, bo tylko wypadła mi plomba i pomyślałam, że wytrzymam, ale okazało się, że pod plombą mam próchnicę i trzeba było leczyć kanałowo i musiałam wziąć znieczulenie, dentystka powiedziała, że nie dam rady bez więc wzięłam. Mleka nie miałam odciągniętego, zresztą i tak nie mogę go dawać Klusce bo potem nie chce cysia i normalnie ją karmiłam po powrocie do domu. Nic kompletnie nic jej nie było.

my jestesmy na pepti i wg tabelki na puszce w 3 mies zalecaja 5 razy - 150 ml wody, i w sumie nie wiem jak to odczytywac, czy jak juz skonczony jest 3 miesiac to brac z tabelki dane na 3 wlasnie czy na 4 mies - a wtedy zalecaja 5 razy - po 180 ml wody, a ze jemy 6 razy - to ja daje 140 ml,czasem 150 ml wody.
no ale jak karmisz czesciej to porcje moga byc wlasnie mniejsze...

reklama
Ja go karmie Nan pro 1 i u mnie w tabelce jest ze 4 miesiac 150ml 6 razy, tyle ze moj je czesciej tzn co 3 godz ale on z 120 moze zje 40? Wiec teraz daje mu co 4 godz i zjada cale 120.