reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
No właśnie u nas jest tak samo, ropuch patrzy łakomie jak jem i przełyka ślinkę, aż mi jej szkoda normalnie tak patrzy :dry: Przecież nie dam jej pulpetów w sosie koperkowym :dry:

kurka moja tak samo ;) sledzi ruch widelca od tależa do buzi, przełyka slinkę i to jej spojrzenie: dlaczego sie nie podzielisz łakomczuchu :( ;)

oj tak, moj tez chetnie by juz kotleta zjadl :tak: dzisiaj rano dostal kilka lyzeczek kaszki na sprobowanie - tak szybko jadl jakby go ktos gonil, machal lapkami i wolal "huhuhu" zebym tylko szybciej ta lyzeczka do buzki dotarla. Jak uznalam ze jak na pierwszy raz wystarczy to byl straszny placz ze musi mleko wcinac ;)

U mnie dzisiaj Igor nie chciał marcheweczki z ziemniaczkami ale napatrzył się jak tatuś obiadek wcina to i on zjadł swoje danie z apetytem :)

A czy ktoras z was dopaja malucha herbatka? Bo ja tak w sumie od urodzenia ale jest na mm i chcialabym wiedziec ile herbatki pija wasze dzieci bo moj to do 3-4 butelek po 100ml i nie wiem w sumie czy to nie za duzo ale wypija wszystko.

mój jest cyckowy, ale jak wypije 50 ml herbatki w upały to wszystko no tylko, że cyca dostaje kiedy chce :p

reklama
Agnieszko za dużo wg mnie..

nawet na opakowaniu od herbatek (przynajmniej hippa) pisze że dziennie dziecku można podawać 100 ml herbatki
jeśli mała pije więcej radziłabym dawać bardziej rozcieńczoną ale tak aby ta łyżeczka którą daje się na 100 ml była zawarta w tych 4 buteleczkach które podajesz
czyli więcej wody