reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Jaipur kaszke czy tez kleik można na mleko z piersi rowniez.
Potwierdze tylko pocieszenia Hope - przespane noce to na starość co najwyżej, teraz karmienia i pieluszki, potem bedzie pelnia szczescia, bo juz śpią cala noc (tylko, ze w naszym łóżku), potem chwila spokoju i znów nie spicie, bo przecież juz powinien wrócić z tej imprezy!

laski prosze pomóżcie .
jak wiecie moja młoda ma alergie na białko i poprosiłam lekarke o polecenie mleka sztucznego, którym mogłażnaby ja karmic gdy nie ma mnie w domu, bo mam za mało by odciągać. kazała kupic bebiko HA. no więc kupiłam, ale napisane jest na opakowaniu, aby nie stosowac u dzieci, u których juz zdiagnozowano alergię.
co więcej, aby jej lepiej wchodziło kazala na początek mieszać z moim mleczkiem, a na opakowaniu jak wół napisane, aby nie mieszać z niczym.
no już zgłupiałam. boję sie jej podac to mleczko, boję się, że będzie miała kolkę, choć wiem, że ryzyko jest zawsze. no, ale juz nie wiem co robić :( chciałabym w końcu wyjść z domku z koleżankami/ z mężem lub poprostu gdzies samej na dłużej niż dwie godzinki.

to dziwne,że takie polecila,
wszystkie z serii HA - to mleka hipoalergiczne,ale nie bez białka, my właśnie bez białka karmimy się bebilonem pepti - tyle,że on jest na receptę

Dokładnie, z tego co wiem to tylko Bebilon Pepti albo Nutramigen - Nutramigen dodatkowo nie ma jeszcze czegoś więc jest jeszcze lepszy niż Pepti tylko że dzieci nie chcą tego pić. Choć mama mówi że ja rąbałam aż mi się uszy trzęsły ale nie znałam prawdziwego cycowego mleczka więc nie miałam porównania.

no właśnie. te mleka HA jedynie mają zmniejszać ryzyko alergii a nie ją eliminować... boję się nim nakarmić, bo gdy sobie przypomnę kolki, ten płacz, to aż mi serce pęka.

Dziewczyny, wczoraj zauważyłam pasemko krwi w kupilu Tymka - reszta kupy normalna żółta smierdząca nie wodnista i tak sie zastanawiam - czy to nie przez czekolade, która wrąbałam wcześniej :( gorzka z malinami pyszna była - panikować martwić się i lcieć do lekarza? - narazie czekam na dzisiejszego kupala (jeśli zrobi wogole) żeby skontrolować co sie dzieje i ewentualnie jutro isc do pediatry.

bra jeszcze troszke i będziemy wprowadzać nowe pokarmy, a póki mlesio wystarcza i małej jest dobrze po nim to chyba nie ma co eksperymentować a 2 miesiące zlecą niewiadomo kiedy - zobacz jak już trzy śmignęły.

reklama