reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Salsera no nie wiem, czy mądrzejsza :-D Serce matki za słabe, sama powiedz, jak odebrać maleństwu radość bycia przy piersi, gdy tak głaszcze mamę rączką, mruży oczka i jest prze szczęśliwe :-D

Tak szczerze, żeby czerpać z karmienia pełną radość, trzeba przestać się spieszyć i myśleć o tym co jeszcze zostało do zrobienia. Te parę minut co kilka godzin to jest sam na sam z małym człowieczkiem, dobrze jest ten czas dobrze wykorzystać. Popatrzeć sobie w oczy, pogłaskać po główce, przytulić mocno, nie myśleć o doopie marynie.

reklama
Igorek dostał wczoraj marcheweczkę na spróbowanie...oto jak mu smakowała

marchew 005.jpgmarchew 002.jpg

Hope - mądrzejsza w sensie że nie pozwolę mu wisieć na cycu po 2 godziny bez przerwy jak to miało miejsce na początku z Mikołajem bo głupia myślałam że faktycznie tyle je.
Jolek - minkę ma Igorek super :)

Joluś ale mały degustator jabłuszko już było teraz marcheweczka, co mu bardziej zasmakowało???
Salsera dobrze ze synuś kocha mamy mleczko, zuch Mikołajek nie daj się kolego odstawić. Niktóre dzieci potrzebuja powisiec na cycku, mój najmłodszy "egzeplasz" jest najbardziej "cyckowy", dziewczynki się najadały i dziękuję a on potrafi wisieć dźiumlać se a w nocy to już czasami przegina najlepiej jak by całą noc wisoał:-), bo jak go "odłączę" to potrafi sie wybudzic i rzucac jak jakaś mała rybka:-)

Paula jabłuszko już pierwszego dnia mu zasmakowało,marchewka wczoraj była bleee nawet widać na fotce jak głowę odwracał. Dzisiaj już wcinał ze smakiem a jaką radochę miał :)
Marcheweczka 20.08.jpgMarcheweczka 20.08.11.jpg

Ostatnia edycja:
Super Igorek , dobrze, ze chociaż jabłuszko było pyyyycha :-)
Salsera przez pierwsze dwa m-ce moja młoda też non stop na cycku wisiała , bywało, że i po 2 godziny tak jak Ty mówisz zrobiła sobie przerwę na 15 minut i znów cycjan :-)I też nie wierzę piosence, że ona jadła non stop. Teraz jest już lepiej bo zje i finito .
W ogóle u nas teraz odpukać z karmieniem bardzo się poprawiło, przeczekałam , nie poddałam się i udało się. Już nie ma nerwów, płaczu, nawet jak już na końcu słabo leci to młoda delikatnie kwęka wtedy zmieniamy cyca i szafa gra :-) I widać, że dzieć happy bo najedzona:tak:

reklama
Jolek zobaczysz inne słoiczki, paskudztwo, bez smaku, bez soli i przypraw, fuj. Ale tak trzeba, dzieci najpierw muszą zapoznać się z prawdziwym smakiem potraw, warzyw i owoców, dopiero po wielu miesiącach można zacząć doprawiać. To bardzo ważne w żywieniu.

Basiek miło się czyta takie wiadomości :tak: