reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Kamcia sam początek obejrzałam...jakoś tak dziwnie to wygląda :/

Jaipur u mnie to samo Igor śpi do 3-4tej a potem co godzinę dwie pobudka

reklama
Ja też czuję się zaszczycona i wyjątkowa mogąc karmić piersią - nikt mnie przy tym nie zastąpi i dobrze mi z tym. Czasem tatuś dostępuje zaszczytu karmienia jak naodciąga się trochę do butelki :)

Za to już dwie noce mój ancymon budzi się co 3 godziny buuuu!

Mój synuś też ma pierwszą drzemke tak 4/5 godzin potem za 3 znowu papu a później to już robię za Avent co chwilę chce cyckować i takim sposobem juz od godziny 5 rano prawię nie śpię

To u nas podobnie... Pierwsza faza snu po kapieli i jedzeniu calkiem okej dlugo, np 21-3, zdarza sie i 7 godzin ale to rzadko.. potem juz co 2 godziny amku amku, a potem paula jak u Ciebie - robie za Avent heheh non stop... i tak potem przed, kolo poludnia tez,,, nadrabia frania mala!

Hope wspomniała o cyckach to ja tak nieśmiało zapytam te bardziej doświadczone - zmieniły wam się piersi po karmieniu? W szkole rodzenia mówili nam że to w czasie ciąży zmienia się ewentualnie ich kształt, a ja się zastanawiam czy mamy na to wpływ, czy to jednak geny. Czy jeśli obyło się bez jednego chociaż rozstepu przy ciąży to okrutna natura odbije sobie teraz zabierając mi cycki? ;-) Wiadomo, obwisną to obwisną, jakoś to przeżyjemy, ale może jakoś je pielęgnujecie czy coś żeby i wilk (cycomaniak) był syty i owca cała?

Salsera też się podłączam pod pytanie, jak pielegnowa - chociaż podejrzewam ze malo mi pomoże - bo z malego zrobil mi się duży cięzki biust. Więc jak skończe karmić to pewnie bede miała masakre w staniku :p
Co do spania młodego nie bede sie chwalić bo znowu zacznie sie budzić ;) z kolei w dzien mamy masakre ... potrafi plakac przez sen bo mu monio wypadl :/ i tak co 10 min musze latac bo histeria z zamknietymi slepkami jest.

Moja budzi z reguły śpi do 4 a potem też co dwie godziny amciu;-). Ale czasami co prawda rzadko ale się zdarza już o 12 potrafi się obudzić na żarcie. Ale nie narzekam bo zaraz po jedzeniu ładnie zasypia nawet moniuszki:-D nie trzeba;-).

I też podłączam się do pytania Salsery odnośnie bufetu naszego;-)

reklama
Ja karmiłam dwa lata, 11 lat temu, biust wrócił do stanu sprzed ciąży z tą różnicą, że o rozmiar mniejszy. Z D na C, co oczywiście mnie cieszyło. Także skoki rozmiaru z E do C nie wpłynęły drastycznie na wygląd. Dużo większy wpływ ma ... upływ czasu. Kształt piersi po 30-tce jest nieco inny ale na pewno piersi nie wiszą do pasa, sutki po karmieniu są znowu niewielkie i śliczniusie.

Jedno co wielkiego ciąża, poród i macierzyństwo zmienia w kobiecie, staje się świadoma swojej kobiecości i prawdziwie rozkwita :-)